29 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 28 Kasım 2023

Doğalgaz Yardımı Kabul Edildi, Şimdi Ne Yapmalıyım? 2024

Doğalgaz yardımı başvurusu kabul edilmeye başlandı. Peki şimdi ne yapmalıyım, doğalgaz yardımı kabul edildi ne demek, doğalgaz tüketim desteği ne zaman yatacak 2023 – 2024, doğal gaz yardımı nasıl alınır, nereye yatacak, e-devlet doğalgaz destek sorgulama için detaylar burada.

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak doğalgaz yardımına kabul edilenler ne yapacağını merak ediyor.

Bakanlık tarafından ocak ayında doğalgaz yardımı yapılacağı duyurulmuş, şubat itibariyle de başvuruları alınmaya başlanmıştı. Başvurular devam ederken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından detaylı incelemeler sonrası doğalgaz yardımı alacak kişilerde belli olmaya başladı.

Doğalgaz yardımı başvurusu yapan kişiler e-devlet sorgulaması yaparak yardım alıp almayacaklarını bakabiliyorlar. Sorgulama ekranında ‘Doğalgaz Tüketim Desteği Başvurunuz Kabul Edilmiştir‘ sonucunu gören aileler destekten faydalanabiliyor.

Doğalgaz Yardımı Kabul Edildi, Şimdi Ne Yapmalıyım?

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek doğalgaz yardımına kabul edilen aileler en yakın PTT şubesine doğalgaz faturası ile birlikte giderek veya e-devlet üzerinden Doğalgaz Tüketim Desteği tutarı kadar faturasını ödeyecek.

Örneğin; 1.200 TL’lik doğalgaz faturanız var ve siz Doğalgaz yardımı olarak 700 TL almaya hak kazandıysanız, faturanızdan 700 tl düşülecek ve siz sadece 500 lira olarak faturanızı ödeyeceksiniz.

Ayrıca doğalgaz fatura bedeli hak kazandığınız doğalgaz yardımınızdan düşük ise, faturanızdan kalan tutar hesabınıza yatırılacak.

Engelli ve kronik hastalığı olanlar %5 daha fazla ödeme alabiliyor. PTT’ye gidemeyen kişiler içinse bakanlık tarafından kolaylık sağlanıyor.

Doğalgaz Yardımı E-devlet Doğalgaz Faturasını ödemek isteyen vatandaşlar, buraya tıklayarak nasıl yapıldığını öğrenebilirler.

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Henüz doğalgaz yardımı yapmadıysanız veya mevcut başvurunuzu güncellemek istiyorsanız, Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır yazımızı okuyabilirsiniz.


Yeni Başvuruları kaçırmamak için Telegram Grubu ve Youtube Kanalımıza Katılın.

Telegram Başvuru Grubu

https://t.me/egeetkinlik

Youtube Kanalı

https://www.youtube.com/channel/UCK_Ani0ACkUKkkkJeCbwfdQ

One thought on “Doğalgaz Yardımı Kabul Edildi, Şimdi Ne Yapmalıyım? 2024

  • Hatice Yıldırım

    Benim Yardım başvurum kabul edildi bir süre devam ediyor yazısı çıktı yalnız para falan yatmadan tamamlandı yazısı geldi. Aile destek programında da devam ediyor diyor ama para yatmıyor 🙁 yardımcı olur musunuz?

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir