26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 29 Şubat 2024

Fransa Tarım İşçisi Alımı Başvuru Şartları: 3 Bin Avro Maaşla Mevsimlik İşçi Olmak 2024

Fransa, tarım sektöründe çalışmak isteyenler için dikkat çeken bir ilan yayınladı. Fransa tarım işçisi olarak Türkiye’den alım yapacağını duyurdu. Fransa tarım işçisi alımı başvuru şartları nelerdir 2024, başvuru formu var mı?, Fransa Mevsimlik işçi iş ilanları, maaş ne kadar detaylarına Ege Etkinlik sitemizden ulaşabilirsiniz.

Tarım üretiminde Avrupa’nın en büyük ülkesi olan Fransa, zengin tarım arazilerine sahip bir ülke olarak tarım sektöründe birçok iş imkanı sunmaktadır. Mevsimlik tarım işçileri, özellikle hasat dönemlerinde talep görmekte ve bu süreçlerde yoğun bir iş gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Fransa’nın tarım sektöründeki bu açığı kapatmak üzere Türkiye’den işçi alımı da yapacağı açıklandı.

Yurtdışında iş arayan Türk vatandaşların arasından başvuru yapacak kişilere mevsimlik tarım işçilerine yönelik iş ilanları cazip bir seçenek olabilir. Mevsimlik tarım işçilerine Fransa konaklama, yemek, ulaşım imkanı ve ek imkanlar sağlayacak.

Fransa Tarım İşçisi Başvuru Şartları

Fransa’da tarım işçisi olabilmek için belirlenen başvuru şartlarını karşılamak gerekmektedir. Başvurular genellikle belirli bir dönemde alınmakta ve bu süreçte belirli kriterlere uygun olan adaylar değerlendirmeye alınmaktadır. Başvuru yapmadan önce, gerekli belgeleri tamamlamak ve başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmak önemlidir.

  • 18 yaşından büyük olmak
  • Daha önce tarımsal faaliyetlerde çalışmış olmak
  • Sağlık sorunu olmamak
  • Sabıka kaydı olmamak
  • Vize şartlarını yerine getirmek
  • Az da olsa yabancı dil bilgisi

Fransa Tarım İşçisi Maaş Ne Kadar?

Fransa’da hayat pahalılığı ve yüksek giderleri protesto eden çiftçiler, yüksek maliyetler sebebiyle işçi bulamadıklarını söylüyor. Bunun etkileri sebebiyle Avrupa’dan ucuz işçi alımı yapacak olan Fransa, Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu bu projede mevsimlik olarak çalışacak olan işçilere 3.000 avro maaş verilecek. 8:00/15:00 veya 6:00/13:00 saatleri arasında çalışma imkanınız bulunmaktadır. Bunun dışında mesai yaparak ekstra para kazanabilirsiniz.

Fransa Mevsimlik İşçi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fransa’nın mevsimlik işçi olarak alacağı tarım işçilerine yönelik çalışmaları başladı. Bu çalışmalar kapsamında Fransa’ya tarım işçisi olarak gitmek isteyen Türkiye vatandaşlarına vize kolaylığı sağlanacak. Önümüzdeki günlerde mevsimlik işçi alımının başladığı haberi gelecek. Başvurular başladığında buradan detayları paylaşacağız.

Tarım İşçisinin Görevleri

Bahçecilik veya bitkisel üretim alanında Fransa’da çalışmak istiyorsanız bu görevleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu görevler şunlardır; bitki yetiştirme, hasat, tohumlama, gübreleme, sulama, tarım ekipmanlarının kullanımı bu görevlerinin arasındadır. Fransa’da tarım işçisi olarak tarımsal ürünlerin yetiştirilmesi, tarımsal ürünlerin toplanması, tarımsal ürünlerin depolandığı yerlerin bakımı gibi işlerde görevlendirilirsiniz.

Başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir