27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 4 Haziran 2024

Depremzede Yardımları Nelerdir? Başvuru Nasıl Yapılır? 2024

Yaşanan deprem felaketleri sebebiyle bir çok vatandaş evsiz ve yardıma muhtaç kaldı. Yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla birlikte depremzedelere yardım yapan Devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve belediyeleri Ege Etkinlik sitemizden inceleyebilirsiniz.. 2024 Depremzede yardım başvurusu nasıl yapılır ve başvuru şartları nelerdir sorularının cevaplarını bulabilirsiniz.

Ülkemizde yaşanan depremler, maalesef hayatları derinden etkileyen felaketlerdir. Ancak, bu zorlu süreçte devletin ve ilgili kurumların sunduğu sosyal yardımlar, afetzede ailelere umut ışığı olmaktadır. Depremzede yardımlarına başvuru yapmanız için bu yazımız size yardımcı olacağını düşünüyoruz.

Devlet Depremzede Yardımları

  • Nakdi Destek
  • Taşınma Yardımı
  • Kira Yardımı
  • Gıda Yardımı
  • Konteyner Yardımı

Başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

Depremzede e-Devlet Başvuruları

Depremzedelere yönelik yardımlardan faydalanmak için başvuruların genellikle e-devlet üzerinden yapıldığı bir süreçtir. E-devlet, başvuruların elektronik ortamda kolaylıkla gerçekleştirilmesini sağlar. Başvuru sürecinin online olması, hızlı ve etkili yardımın önünü açar.

Depremzede vatandaşların e-devlet üzerinden yapabileceği yardım türleri ve başvuru linklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti: https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti (Gıda, fatura, nakdi destek isteklerinizi buradan yapabilirsiniz. Başvuru yaparken açıklama kısmına ihtiyaçlarınızı yazmanız yeterli olacaktır.)

SED Yardımı Başvuru Formu: https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru (Kadınlara yönelik sosyal yardım programıdır. Çocuğu olan kadınlar başvuru yapabilir. Özellikle eşi vefat etmiş veya boşanmış kadınlara verilmektedir.)

Kira Yardımı Başvuru Formu: https://www.turkiye.gov.tr/csb-kentsel-donusum-kira-yardimi-basvurusu-4621

Evde Bakım Hizmeti Başvuru Formu: https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-bakim-ihtiyaci-olan-engellilerin-evde-bakim-taleplerinin-on-basvurusu

Barınma Yardımı Başvurusu: https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-afetzede-barinma-destegi-basvurusu (Konteyner başvurusu yapabilirsiniz)

Hane Başı Destek Ödemesi Başvuru Sorgulama: https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-hane-basi-destek-odeme-sonucu-sorgulama (Adınıza yatan ödemeleri buradan kontrol edebilirsiniz.)

İşletme Yardımı Başvurusu: https://www.turkiye.gov.tr/kosgeb-deprem-sonrasi-isletme-canland%C4%B1rma-program%C4%B1-7710 (Küçük, Orta ve büyük işletmeler için yardım programına başvurudur.)

Depremzede Kızılay Başvurusu

Depremzede vatandaşlara en büyük desteği de Kızılay vermektedir. Gece gündüz yaşanan felaketin etkilerini en aza indirmek ve mağdurlara destek olmak amacıyla afetzede vatandaşların yardımına koşan Kızılay, depremden etkilenen ailelere bir çok yardım vermektedir. Gıda kolisi, nakdi destek, giyim ve alışveriş kartı gibi temel ihtiyaçları karşılamaya yönelik destekleri bulunmaktadır.

Nakdi destek olarak verilen Kızılay Esen Kart başvurusu yapmak için buraya tıklayın. Diğer yardımlardan faydalanmak için en yakın Kızılay şubeye uğramanız gerekmektedir. İnternet üzerinden başvuru yapmak için https://www.kizilay.org.tr/iletisim linkine tıklayarak başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Belediye Depremzede Yardımı

Depremden etkilenen vatandaşlar, zor bir süreçten geçmektedir. Depremzede vatandaşlar deprem nedeniyle yaşadıkları şehirden farklı şehirlere göç etmek zorunda kalmıştır. Belediyeler bu zor süreçte depremzede ailelere maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla çeşitli hizmetler sunmaktadır. Barınma, eşya, giyim, gıda, nakdi yardım ve psikolojik destek gibi sosyal yardım programları bulunmaktadır.

Belediyelere sosyal yardım başvurusu yapmak oldukça basittir. Başvurular ALO 153 hattından ve belediyelerin web sitesinde bulunan sosyal yardım başvuru formu üzerinden alınmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başvurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başvurusu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başvurusu

Adıyaman Sosyal Market Başvurusu

Adana Büyükşehir Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu

Adana Seyhan Belediyesi Halk Kart Başvurusu

Adana Yüreğir Belediyesi Gıda Yardımı Başvurusu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yardım Kolisi Başvurusu

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Yardım Başvurusu

Beyaz Eşya Yardımı Yapan Belediyeler: Eşya Yardımı Nasıl Alınır?

Süt Yardımı Yapan Belediyeler, Başvuru Formu

Bebek Yardımı Yapan Belediyeler

Ücretsiz Hasta Bezi Veren Belediyeler

Fatura Desteği Veren Belediyeler, Başvuru Nasıl Yapılır?

Kışlık Bot ve Mont Yardımı Yapan Dernekler Belediyeler

Mama Yardımı Yapan Belediyeler, Başvuru Formu

Bebek Bezi Yardımı Yapan Belediyeler ve Dernekler

Alışveriş Kartı Veren Belediyeler Başvuru Formu

Ücretsiz Bisiklet Başvurusu – Bedava Bisiklet Veren Yerler

Kırtasiye Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? Kırtasiye Desteği Veren Belediyeler

Depremzedelere Yardım Yapan Dernekler

Ahbap Derneği Yardım Başvurusu

Tzu Chi Vakfı Yardım Başvurusu

SANKO Gıda Yardımı Başvurusu

Vuslat Derneği Yardım Başvurusu

Beşir Derneği Yardım Başvurusu

Temel İhtiyaç Derneği Yardım Başvurusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir