29 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2023

GSB Depremzede Öğrencilere Burs Başvurusu 2023

Recep Tayyip Erdoğan açıkladı! Gençlik ve Spor Bakanlığı Depremzede öğrencilere burs verecek. GSB depremzede burs başvurusu nasıl yapılır 2023, depremzede yurt kontejanları, devlet deprem bursu şartları detaylarına EgeEtkinlik.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından depremzede öğrencilere burs verileceğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından deprem bölgesinde ikameti bulunan öğrencilere burs desteği verilecek. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin tümü burs yardımından faydalanacak. Depremden etkilenen öğrencilere verilecek burs ile öğrenciler eğitimlerine rahatlıkla devam edebilecek.

Ayrıca depremden etkilenen öğrencilere yurt desteği de verilecek. Üniversite öğrenimine devam eden ve kredi almakta olanların kredileri de bursa dönüştürülecek.

GSB Depremzede Burs Başvurusu Kimler Yapabilir?

  • Deprem bölgesinde ikameti olan vatandaşların çocukları yararlanacak. ( Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis )
  • İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimine devam eden öğrenciler yararlanacak.
  • Depremde yakınını kaybeden öğrenciler alacak.
  • Ev ve iş yeri orta veya üstü hasarlı olanlar ailelerin çocukları da yararlanacak.

GSB Depremzede Yurt Desteği

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda depremzede öğrencilere özel kontenjan ayrılacak. Deprem bölgesinden Türkiye’nin herhangi bir şehrine üniversite okumaya gidecek olan depremzede öğrenci bu yurtlara yerleştirilecek. Kontejanlar illere göre farklılık gösterecek. İlerleyen günlerde kontejan sayıları belli olacak.

Kredi Bursa Nasıl Çevrilir?

Deprem bölgesinde üniversite eğitimine devam eden ve devletten geri ödemeli kredi alan öğrencinin kredisi bursa çevrilecek. Aldığı bursu geri ödemek zorunda kalmayacak. Krediler sistem üzerinden otomatik olarak burs olarak gösterilecek. Üniversite öğrencisi bursuna kaldığı yerden almaya devam edecek. Öğrencinin başvuru yapmasına gerek kalmayacak. Yeni burs almak isteyenler başvuru yapması gerekecek.

GSB Depremzede Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilecek depremzede bursu başvuruları 2023 -2024 eğitim öğretim dönemi kayıtları başlamasıyla birlikte yapılacak. Deprem bölgesinden gelen başvurular burs olarak öğrenciye verilecek. Kredi çıkmayacak. Başvurular e-devlet üzerinden alınacak.

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

3 thoughts on “GSB Depremzede Öğrencilere Burs Başvurusu 2023

  • Merve

    Depremzedeyim çocuklarımın çok ihtiyacı var eşim işsiz evim yıkıldı

    Yanıtla
  • Anonim

    Elazığ da deprem bölgesi seçildi neden Elazığ’da ki öğrenciler yararlanamıyor bundan

    Yanıtla
    • adminbaki

      Merhaba, burs başvuru şartları önümüzdeki günlerde güncellenecek. Elazığ ve diğer depremlerle ilgili güncelleme olursa ekleyeceğiz. Takipte olun.

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir