26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 18 Aralık 2023

Çocuğu Olup Çalışmayan Anneye 3700 TL Yardım Başvurusu 2024

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti kapsamında çocuğu olup çalışmayan annelere 3700 TL’ye kadar yardım yapılacak. 3700 TL yardım başvurusu nasıl yapılır 2024, e-devlet başvuru formu, SED yardımı kimlere verilir detaylarına EgeEtkinlik.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Devlet ekonomik durumu kötü olan annelere 3700 TL’ye kadar yardım yapacağını açıkladı.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti almak isteyen anneler e-devlet üzerinden yaptıkları başvuru sonucunda bu yardımdan faydalanabilecek. Ev hanımı Anneler çocuğunun eğitim düzeyine göre devlet yardımı alacak. Bu zamana kadar bu yardımdan 160 bini aşkın anne faydalandı. Anneler bu yardımdan 12 ay boyunca yararlanacak. 12 ay sonunda anne ile ilgili tekrar bir değerlendirme yapılacak ve yardımın devam etmeyeceği belirlenecek.

Okul öncesi öğrenim gören çocuklar için 2060 TL, İlkokul çağındaki çocuklar için 2100 TL, Ortaöğretim Lise çağındaki çocuklar için 3.300 TL, üniversite çağındaki çocuklar içinse 3700 TL yardım verilecek.

3700 TL Yardım Başvurusu Şartları

Okul öncesinden başlayarak üniversiteye giden çocuklarının olması ve anneleri ev hanımlığı yapıyor olan aileler, Çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamayacak seviyede düşük geliri olan aileler ve olağanüstü bir durumdan dolayı ailesini geçindiremeyecek kadar hasta veya kaza geçiren aile bireyi olanlar başvuru yapabilir.

Çocuğu Olup Çalışmayan Anneye 3700 TL Yardım Nasıl Alınır?

Çocuğu olup çalışmayan anneye 3700 TL yardım başvurusu yapmak isteyenler, https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru adresine tıklayarak açılan sayfa üzerinden e-devlet girişi yaptıktan sonra formu doldurması gerekmektedir. Gerektiğinde aşağıdaki belgeleri de kuruma iletmesi gerekecektir.

3700 TL Yardım Başvurusu İstenen Belgeler

T.C. Kimlik Bilgileri, gelir düzeyini gösteren belge ve öğrenci belgesi gibi evraklar sizden istenebilmektedir. İstendiği takdirde belgeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına göndermeniz gerekecektir.

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

3.4/5 - (137 votes)

60 thoughts on “Çocuğu Olup Çalışmayan Anneye 3700 TL Yardım Başvurusu 2024

  • Songül

    Bir çocuğun var kirada oturuyorum çalışamıyorum engelli olduğum için lütfen banada yardım edin çok ihtiyacım var evime birşey alamıyorum çöpden topluyom yiyecekler yiyom kimsen yok yardım edecek sizden ricam bana yardım edin

    Yanıtla
  • Şaziye fırat

    Mağdurum bana para lazım yıl başı geliyor çocuklarıma elbise alamadım engeli bir çocuğum var

    Yanıtla
  • Şaziye fırat

    Mağdurum bana para lazım yıl başı geliyor çocuklarıma elbise alamadım

    Yanıtla
  • Sevcan

    Küçük bir çocugum var eşim düşük maasla çalıısyor kırada yasıyoruz brbegımın ihtıyaçlarını gıderemıyorum yardım istiyorum sızden

    Yanıtla
  • İki çocuk annesiyim kirada kalıyorum çalışamıyorum çocuklarimin ihtiyaç gideremiyorum maddi desteğe ihtiyaçım var lütfen yardımcı olurmusunuz

    Yanıtla
  • İki çocuk annesiyim kirada kalıyorum maddi desteğe ihtiyaçım var lütfen yardımcı olurmusunuz

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir