27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 20 Ekim 2022

Her Aileyi Kapsayan Devlet Ödemeleri Başvuru

Öğrenciler, anneler, dar gelirli ailelere müjde! Herkesin alabileceği devlet ödemeleri sayesinde başvuru yaparak siz de para yardımı alabilirsiniz. devlet odemeleri nokta com, 1611 TL sosyal yardım başvurusu, yol desteği başvurusu, 1250 tl aile yardımı detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara devlet ödemeleri kapsamında yardımlar yapılıyor. Dar gelirli aileler, öğrenciler ve annelere desteklerden faydalanabiliyor.

Son yıllarda yaşadığımız fiyat artışlarından etkilenmeyen yoktur. Yaşanan ekonomik krizden en fazla etkilenen ise dar gelirli vatandaşlar ve öğrencileri olmuştur. Dar gelirli vatandaşlara 850 TL ile 1250 TL yardım, öğrencilere 1611 TL sosyal yardım ve 500 TL yol parası yardımı ve annelere de bebek yardımı yapılacaktır.

Yardım almak isteyen vatandaşların yüz yüze veya internet üzerinden başvuru yapması gerekmektedir.

Dar Gelirli Ailelere Sosyal Yardım Parası

Zor günler geçiren ailelere devlet ödemeleri kapsamında yardım yapılacak. Devlet baba Aile Destek Programı kapsamında 850 TL ile 1250 TL olarak destek verilecek. Destekler aylık olarak 12 ay boyunca devam edecek. Başvuru yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresine tıklayarak e-devlet üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Okuyan Öğrencilere 1611 TL Yardım Parası

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından okuyan öğrencilere destek olmak amacıyla 1611 TL’ye kadar yardım yapılacak. Öğrencinin ailesi geçimini zor karşılıyorsa kolaylıkla bu yardımdan faydalanılabiliyor. Öğrenci velisini de alarak bakanlığa bağlı Sosyal Yardım Dayanışma Vakfına giderek başvuru formu dolduracak. Ardından yetkili kişiler ailenin durumunu sorgulamak için eve gelecek ve yardımdan faydalanıp faydalanmayacağı belli olacak.

Üniversite Öğrencilerine Yol Yardımı Parası

Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından üniversiteyi farklı bir şehirde okuyan öğrencilere yılda 4 kez yol parası verilecek. Öğrenciler bayramı evlerinde geçirebilsin diye ulaşım desteği olarak 500 TL toplamda 2.000 TL para alacak. Bu yardımlar öğrencilerin hesap numaralarına direk yatacak. Ulaşım yardımından faydalanmak isteyen üniversite öğrencileri, sosyal yardım dayanışma vakfına giderek başvuru yapabilir. 2023 yılı itibariyle de ulaşım desteği 750 TL’ye çıkacak.

Ulaşım yardımından şu anlık sadece 4 yıllık lisans fakülte öğrencileri faydalanabilecek. 2 yıllık okuyan öğrenciler CİMER’e yoğun bir başvuru yapıyor. İlerleyen günlerde Ön lisans öğrencileri de faydalanabilir. Yardımdan 150.000 öğrenci faydalanacak.

Annelere Doğum Yardımı Parası

Doğum yapan annelere devlet para yardımı yapacak. Çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın tüm anneler bu yardımdan faydalanabilir. Doğum yapan ve emziren anne ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk ve sonrakilere de 600 TL yardım yapılacak. Anne veya baba doğum belgesi ile birlikte kaymakamlığa giderek başvuru yapabilir.

Ege Etkinlik Devlet Yardımları için buraya tıklayın.


Yeni Başvuruları kaçırmamak için Telegram Grubu ve Youtube Kanalımıza Katılın.

Telegram Başvuru Grubu
https://t.me/egeetkinlik

Youtube Kanalı
https://www.youtube.com/channel/UCK_Ani0ACkUKkkkJeCbwfdQ

2 thoughts on “Her Aileyi Kapsayan Devlet Ödemeleri Başvuru

  • Neslihan

    Ben 4 çocuk annesiyim devletten hiç bir yardım alamıyorum çok zor bana hiç yardım çıkmıyor

    Yanıtla
  • Mehmet danış

    yardım desteklemesini istiyoruz

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir