27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 4 Ocak 2024

İkiz Çocuğu Olanlara Devlet Yardımı Başvurusu 2024

Devlet, ikiz çocuğu olanlara nakdi destek verecek. 2024 yılı ikiz bebek yardımı ne kadar, nasıl alınır?, SSK üçüz çocuk yardımı başvuru şartları, SYDV ikiz yardımı kaç yaşına kadar ödenir?, çoklu doğum desteği detaylarını bulabilirsiniz.

İkiz ve üçüz çocuğu olan ailelere müjde! Devlet çoklu doğum yapan annelere yardım yapacak. Başvurular alınmaya devam ediyor.

Aileler ikiz veya üçüz çocuk sevinci yaşarken, devlet anne ve babaları da yalnız bırakmıyor. İkiz bebek sahibi olacağını duyan aile bireyleri, başvuru yaparak ikiz yardımından faydalanabiliyor. Ödemeler aylık yapılıyor. 2022 yılı itibariyle çocuk başına 150 TL ödeme yapılacak. Yılda iki çocuk için 3600 TL ödeme alıyorlar. İkizler 2 yaşına basana kadar ailelere ödeme yapılacak.

İkiz Çocuğu Olanlara Devlet Yardımı Başvuru Şartları

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Ailenin ikiz veya üçüz çocuğu olması,
  • Çocukların 0-2 yaş aralığında olması,

İkiz çocuğu yardımı almak için gereken belgeler

İkiz çocuğu yardımı almak isteyen aileden anne tarafından başvuru yapılmaktadır. Anne ve çocukların kimlik ve doğum belgesi ile başvuru yapabilirsiniz.

İkiz Çocuğu Olanlara Devlet Yardımı Başvurusu

İkiz Çocuğu olan aileler başvurularını sadece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı SYDV Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına belgeler eşliğinde giderek veya e-devlet Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti üzerinden başvuru yapabilmektedir.

Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya hesaplarımızdan bizi takip edin.

One thought on “İkiz Çocuğu Olanlara Devlet Yardımı Başvurusu 2024

  • MUHAMMED OSAMA

    Ben ikitane bebeyim var ikizler

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir