27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 21 Haziran 2024

Kurban Bayramı Harçlığı İçin Geç Kalmayın! Şimdiden Başvurun

Kurban Bayramı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere bayram harçlığı dağıtılacak! Bayram Harçlığı başvurusu yapmak için Kurban’ın gelmesini beklemeyin. Başvurunuzun onaylanmasını istiyorsanız, 2024 Kızılay ve e-devlet başvurunuzu şimdiden yapın. Başvurularla ilgili detaylara sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kurban Bayramı, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, paylaşmanın ve yardımlaşmanın önem kazandığı mübarek bir zaman dilimidir. Bu özel günlerde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Kızılay gibi kurumlar, ihtiyaç sahibi ailelere bayram harçlığı desteği sağlayarak sevinçlerine ortak olmaktadır. Bu yıl da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Kızılay tarafından ihtiyaç sahibi ailelere Kurban Bayramı harçlığı desteği sağlanacak.

Aile Yardımı kapsamında yatan bu yardımlar bayram öncesi yattığı için Bayram Harçlığı olarak bilinmektedir. Ramazan Bayramı öncesi binlerce kişinin hesabına 2500 TL olarak bayram harçlığı yatırıldı. Bu yardımlardan daha önce başvuru yapan kişiler ve sosyal yardımlar alan kişiler yararlandı. Herhangi bir başvuru yapmadan binlerce kişi sorgulama yaptığında bayram harçlığının çıktığını görüntüledi. Siz de bayram öncesi yardım alarak çocuklarınıza kıyafet ve gıda ürünlerinden almak istiyorsanız başvuru yapmak için Kurban Bayramının gelmesini beklemeyin.

Çünkü, başvuru yoğunluğu dolayısıyla yardım başvuru sonuçları hemen açıklanmıyor. Bu yüzden ne kadar erken yaparsanız, o kadar sizin faydanıza olacaktır. Kızılay ve Aile Bakanlığına e-devlet üzerinden 2024 bayram harçlığı başvurusu nasıl yapılır öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Kurban Bayramı Harçlığı Nedir ve Kimlere Verilir?

Kurban Bayramı Harçlığı, maddi sıkıntı içinde olan ailelere devlet tarafından verilen bir destektir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Kızılay, bayram öncesinde başvuruları alır ve belirlenen kriterlere uygun olan ailelere nakdi yardımda bulunur. Bu yardım, ailelerin bayramı daha huzurlu ve mutlu geçirmelerine katkı sağlar.

İlginizi Çekebilir; Bayram Harçlığı Geçen Bayram Otomatik Yattı, Bu Bayramda Yatar mı?

Bayram Harçlığı Başvuru Şartları

Kurban Bayramı Harçlığından faydalanmak isteyen ailelerin belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu şartlar genellikle gelir düzeyi, aile fertlerinin sayısı gibi faktörlere dayanır. Ailenin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup olmadığı, mal varlığı, sosyal ve ekonomik durumu ile daha önce aldığı sosyal yardımlar göz önüne alınarak bayram harçlığına uygun olup olmadığı belirlenir.

Kurban Bayramı Harçlığı Başvurusu

Kurban Bayramı Harçlığı başvuruları e-devlet üzerinden Aile Bakanlığına ve Kızılay’ın resmi internet sitesi üzerinden online başvuru yapabilirsiniz. Her iki kuruma da mutlaka başvuru yapmalısınız.

İki başvurunun açıklama bölümüne aşağıdaki yazıyı mutlaka yazınız.

“Merhaba, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir ihtiyaç sahibiyim. Aile yardımı kapsamında Kurban Bayramı Harçlığı almak istiyorum. Bayramda kurban kesemeyeceğim ve çocuklarımın bayramlık ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdayım. Bu yüzden sizden bayram öncesi nakdi destek almak istiyorum. Şimdiden Allah razı olsun.”

e-Devlet Bayram Harçlığı Başvurusu

e-Devlet üzerinden bayram harçlığı başvurusu yapmak isteyen kişiler, aşağıdaki adımları takip ederek kolayca başvurusunu tamamlayabilir.

  1. e-Devletinize girin yapın. (https://www.turkiye.gov.tr/)
  2. Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti sayfasından “Yeni Başvuru” butonu üzerinden başvuru formunu açın.
  3. Tüm istenen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak doldurun.
  4. Başvuru yaparken Aile Destek ve Doğalgaz yardımı almak istemiyorum seçeneklerini seçin (Doğalgaz seçmenizi istiyorsa, doğalgazınız yoksa bile seçin ve açıklama bölümüne “sistem başvuruya izin vermediği için doğalgazı seçmek zorunda kaldım ama doğalgaz yardımı almak istemiyorum” yazın.)
  5. En son yukarıda belirttiğimiz yazıyı kendinize göre düzenleyip, açıklama kısmına ekleyin. (Düzenlediğiniz yazıyı kopyalayın, çünkü aynı yazıyı Kızılay başvurusunda da kullanacağız.)
  6. Başvurunuzu tamamlayın.

e-Devlet başvurunuzu tamamladıysanız, Kızılay Bayram Harçlığı başvurunuza geçebiliriz;

Kızılay Bayram Harçlığı Başvurusu

Kızılay bayram harçlığı başvurusu yapmak isteyen aileler, aşağıdaki adımları takip ederek kolayca başvuru yapabilirler.

  1. https://www.kizilay.org.tr/iletisim linkine tıklayın.
  2. Açılan sayfa Kızılay’ın resmi internet sitesinde bulunan iletişim formudur.
  3. Bu form üzerinden başvuru yapılacaktır.
  4. Başvuru formunu doğru ve eksiksiz olarak doldurun.
  5. Başvuru nedeni olarak “İhtiyaç Sahibi” seçilmelidir.
  6. Son olarak yukarıdaki açıklamayı aynı şekilde kendinize göre düzenleyip “Mesajınız” bölümüne ekleyin.
  7. GÖNDER butonu üzerinden başvurunuzu tamamlayın.,

Kızılay’a yüz yüze başvuru yapma imkanınız varsa, şubeye giderek yapın. Şubeye gittiğinizde “Kurban Bayramı Harçlığı Başvurusu” yapmak istiyorum DEMEYİN! Yardım başvurusu için geldim deyin ve formu doldurun. Daha sonra “Kurban bayramı öncesi nakdi destek ödemesi yapar mısınız?” gibi bir soruyu görevliye sorun. Muhtemelen görevli size net bir cevap veremeyecektir ama durumunuzu anlatırsanız, Kurban bayramı öncesi nakdi destek alma şansınız artabilir.

Bayram Harçlığı Ne Kadar Verilecek?

Kurban Bayramı Harçlığı miktarı her yıl değişebilmektedir ve genellikle belirli bir tutar üzerinden dağıtılır. Bu miktarı öğrenmek ve ne zaman hesaba yatacağını öğrenmek zordur ama bazı tahminler ortaya atılmaktadır. Geçen Ramazan Bayramı öncesi ailelere 2500 TL Gıda ve Aile yardımı kapsamında bayram harçlığı dağıtıldı. Bu Kurban Bayramında da ihtiyaç sahibi ailelere 2500 TL ve 3000 TL olarak yatırılmasını bekliyoruz.

Bayram Harçlığı Ne Zaman Yatar?

Kızılay ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yaptığınız başvurunuz olumlu sonuçlanırsa, bayram öncesi harçlık hesabınıza yatacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yaptığınız başvurunuzu e-devlet üzerinden takip edebilirsiniz.

Kızılay’a yaptığınız başvuruyu takip etmeniz mümkün değildir. O yüzden sürekli olarak hesabınıza para yatıp yatmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Kontrol için PTT ve Ziraat Bankası üzerinden sorgulama yapmanız gerekiyor. Sorgulama nasıl yapılır öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

3.5/5 - (2 votes)

35 thoughts on “Kurban Bayramı Harçlığı İçin Geç Kalmayın! Şimdiden Başvurun

  • Sibel yatmaz

    Eşim vefat etti iki çocuğum var evim kira bayram harcligi istiyorum lütfen

    Yanıtla
  • Selma

    Mrb bende kiracıyı.m eşim var çok şükür çalışıyor serbest meslek yetistireniyor 2kizim var hayat zor yardım istiyom muhtaç olmasak bu millet yazmaz ne olur yardım edin

    Yanıtla
  • Günay Zeynep

    Merhaba benim üç çocuğum var depremde Hatay da evimizde yakalandık enkazdan günler sonra çıktık.hic birseyimiz kalmadı yardıma ihtiyacım var.😭

    Yanıtla
  • Zeynep Gunay

    Merhaba ben Hatay defneden yaziyorum. Depremde enkazın altından günler sonra çıktık üç çocugumla. herseyimizi kaybettik yardıma ihtiyacım var

    Yanıtla
  • Tuba

    Kiracıyım eşim cezaevinden yeni çıktı tahliye edildi iki tane çocuğum var Bayram harçlığı istiyorum

    Yanıtla
  • Enver Bulur

    Benim de iki cocum var bayram harclina yazılmak istiyorum

    Yanıtla
  • Selma ÖZKOCAMAN

    3cocugumvar ihtiyaclari var lutfen yardim tesekurler

    Yanıtla
  • Hataydan yazıyorum depremzedeyim 2 kızım var konteynerda kalıyorum durumum yok 😔yardıma ihtiyacım var

    Yanıtla
  • Emine

    Çocuklarıma bayramlik almak istiyorum ama durumum yok

    Yanıtla
  • Hatice buran

    Madi para yardım ı ihtiyacım var çoçuğuklarımı ihtiyacılarını almak istiyorum

    Yanıtla
  • Kiradayız borcumuz çok bebeğim var 4 aylık destek istiyorum

    Yanıtla
  • Kiracıyım devlet sadece elektirik yardımı veriyor o yüzden bayram haçlı istiyorum 4 aylık oğlum var

    Yanıtla
  • Asgari ücrete çalışıyorum aldığım maaş yetmiyor kredi ve kredi kartlarına olan borçlarımdan dolayı yetmiyor dolabım boş birşeyler alamıyorum kirada oturuyoruz deprem zedeyiz bayram harçlığı almak istiyorum sizden Allah rızası için yardımcı olun

    Yanıtla
    • Ümran

      Kardeş bulunduğun kaymakamlık sosyal yardım bölümüne git ordan başvur

      Yanıtla
  • Merhaba bu bayrada kurban kesmices maddi durumu iyi deyil 3 tane öğrenci var bayram harçlığı istiyurum çocuklarımın ihtiyaç için

    Yanıtla
  • Bende dar gelırlı vatandaşım kızımla bırlıkte yaşıyorum adres gizliliyım var calışamıyorum bayram geldı ama hic bi hazırlıgım yok bayram haşlıgı istiyorum

    Yanıtla
  • Hayal Erol

    Merhaba kiraciyim durumum yok kıram cok yuksek ıkı cocugum var mama veriyorum ama alamiyorum lutfen yardım edın

    Yanıtla
  • Nihal Aydoğan

    Merba eşim vefat eti öksüz çocuğum var bayram harçlığını başvuru yapicaktim

    Yanıtla
  • Esim yok kiraciyim 5000 tl kira ödüyorum cocugum var 5 yasinda calisamiyorum mahdurum tek aile destek aliyorum sizden rica ediyorum banada bayram harcligi yollayin kizima bayramlik alacagim

    Yanıtla
  • Anonim

    Bana neden verilmiyor bayram harçlığı özel çocuğum var benim eşimden ayrıldım halen devam ediyor kiradayim.

    Yanıtla
  • Canan

    Deprem bulgesindeyim üç çocuk annesi yım buyle bir yardima ihtiyacım var

    Yanıtla
  • Nazlı

    Merhaba ben nazlı aslan iki çocuğum var kiraciyim maddi destekte bulunmanızı rica ediyorum

    Yanıtla
  • Slm aleyküm benim şu faturam kapatmış doğal gaz kapatılmış para ödemedim için camide su getiriyorum bayram haclik bana kısmet olursa faturamı oduyecem iki çocuk var lutden sizlere talep ediyorum inşallah çıkar sevinirim teşekkürler

    Yanıtla
  • Anonim

    Eşimden ayrıldım çocuklarım için gida kira yardımı istiyorum

    Yanıtla
  • Sevbiye batar

    Bayram harçlığı istiyorum 3 tane çocuğum var eşim vefat etti kiraciyim yardım istiyorum

    Yanıtla
  • Dilek

    Kiraciyim 4 çocuğum var 2 si öğrenci 2side küçük bez alamiyorum elbise alamıyorum bu yardıma çok ihtiyacım var çocuklarım çok sevinir

    Yanıtla
  • Gülsün Atik

    Ben eşimden ayrıyım kızımla beraber yaşıyoruz sosyal yardım dan başka gelirim yok desteğe ihtiyacım var rahatsız olduğum için çalışamıyorum

    Yanıtla
  • Adnan Demir

    slm ben bursada oturuyorum 3 cocugum var madi imkansizliklarimdan dolayi eşimden ayrilmak zorunda kaldim soforluk isinde calisiyorum yovmiyeciyim esimden ayrilirken hamileymis haberim yoktu 2aylikbebegimiz oldu ben evimden ayrildim esimce çocukların anne ve babamla kalıyorlar sizden madi ve erzak yardimi bilhassa bebekyiyecekbez konusunda talebimi iletiyorum saygılarımla arz ederim

    Yanıtla
  • Ümmet

    Merhaba Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yım depremzedeyim ihtiyaç sahibiyim kurban bayramında kurban kesemiyecem çocuk larimin bayramliklarini alamiyorum zor durumdayim nakdi yardım almak istiyorum teşekkürler şimdiden asgari ücretin altında çalışıyorum.

    Yanıtla
  • Benimde ihtiyaçim var bande yardımcı olurmsınız eşim cezevinda kimsem yok

    Yanıtla
    • Remziyedemirel

      Merhaba devlet imiz benim eşim beş yıldır kayıptır hiç haber alamadım benim çalışacak gibi gücüm yok ben ve çocuklarım madur durumdayim ev kira bayram yaklaşıyor yüreğimizi burkuyor bayramın gelişi çocuklarımın gözünü doyuramiyorm giydiremiyom bir kurban alamiyorum peki benim çocuklarımın ne suçu var bu kadar nimetten girideyiz devletimiz bibe elini ne zaman uzatacak diye bekliyoruz ama bizden haberleri yok ben maduriyetimi açıkladım artık gerisi sizin vijdaninniza kalmış iyi günler dileriz

      Yanıtla
      • Benim 2tane çocuklarım var biri okula gidiyor ben nerdiven yıkıyorum küçük bebeğim var çalışamiyom yardım başvurusu durumummuz iyi deyil benim eşim kaza geçirdi belinden dolayı

        Yanıtla
  • Zeliha kılınç

    Merhaba Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım ihtiyaç sahibiyim depremzedeyim. Aile yardımı kapsamında kurban bayramı harçlığı almak istiyorum. Bayramda kurban kesemeyeceğim ve çocuklarımın bayramlık ihtiyaçlarını karşılayamacak durumdayım. Bu yüzden sizden bayram öncesi nakdi destek almak istiyorum. Şimdiden Allah razı olsun inşallah

    Yanıtla
  • Dilek Bozdağ

    Biz yeni evlendik kiraciyiz ve düğün borcumuz var eşim ile tek başına evlendik gecik sikintisi yaşıyorum hamileyim bu paraya ihtiyacım var

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir