29 Mart 2024
Son Guncelleme Tarihi: 13 Ekim 2023

İtalya Presicce Kasabası Başvuru Nasıl Yapılır? 2024

İtalya Presicce kasabası nüfus kaybı nedeniyle taşınana 30.000 euro para verecek. İtalya Presicce Kasabası başvuru şartları, başvuru formu 2024, kasaba neden terk edildi detayları buradan öğrenebilirsiniz.

İtalya Presicce kasabası yetkilileri azalan nüfus nedeniyle zor günler yaşıyor. Kasabayı yeniden hareketlendirmek ve göçün önüne geçmek isteyen yetkililer kasabaya yerleşen kişilere para vermeye hazır olduğunu belirtti.

Presicce Belediye Başkan yardımcısı Alfredo Palese, yaşlı nüfusun azalması, doğum oranlarının düşmesi ve gençlerin şehre göç etmesiyle sebebiyle kasaba bulunan bir çok evin boş kaldığını belirtti. Bu sebepten dolayı kasabaya taşınmak isteyen kişilere 30.000 euro verileceğini açıkladı. Boş olan evler 1991 den önce yapılmış evlerin olduğunu söyleyen başkan yardımcısı, bu evlerin fiyatı ise 25.000 euro civarındadır. Bu paranın bir kısmını ev almak için harcanacak ve diğer kısmı ise evin tadilatı için kullanılabilecek.

Presicce Kasabasına Hoş Geldiniz bildirisi yayınlayan yetkililer, çıkaracağı kanun ile ikamet dışı vatandaşların kasabadaki taşınmazları satın almasını ve yapılandırmasını kolaylaştıracak.

Presicce Kasabası Başvuru Şartları

Presicce Kasabasında yaşanan nüfus azlığı sebebiyle taşınmak isteyen kişilerden bir ev satın almalarını ve burada uzun süreler yaşayacağı sözünü vermelerini istiyor. Kasabada iş imkanlarının da azalması sebebiyle iş kurmak isteyen kişilere öncelik tanınacak.

Presicce Kasabası Başvuru Nasıl Yapılır?

İtalya’nın en güneyindeki Puglia bölgesinde bulunan Presicce kasabasına taşınmak isteyen kişiler için başvuru sürecinin henüz başlamadığını belirttiler. Kasabanın belediye başkan yardımcısı Alfredo Palese bu konuyla ilgili detayları Facebook hesabından paylaşmaktadır. Aşağıdaki linke tıklayarak facebook hesabına ulaşabilir ve detayları takip edebilirsiniz.

Ayrıca konunun takipçisi olarak ilerleyen günlerde başvurular başladığında detayları buraya ekleyeceğiz. Telegram kanalımıza katılarak haberdar olabilirsiniz.

İsviçre Albinen Köyü taşınana para verecek. Başvuru detaylarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Başkan Yardımcısı Facebook Profili: https://www.facebook.com/alfredo.palese/

Yurtdışına Taşınmak Telegram Grubuhttps://t.me/yurtdisinatasinmak

5/5 - (1 vote)

One thought on “İtalya Presicce Kasabası Başvuru Nasıl Yapılır? 2024

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir