27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 13 Ekim 2023

Kendi İşini Kuracaklara 500 Bin TL Başvuru Formu 2024

Seçim öncesi kendi işini kuracaklara 500 bin TL verilecek. KOSGEB 12 ay geri ödemesiz başvuru nasıl yapılır 2024, başvuru şartları nelerdir?, Kimler yararlanacak?, Destek kredisi başvuru detaylarına ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlere ve yeni iş kuracaklara seslenerek yeni iş kuracaklara 500.000 TL’ye kadar destek verileceğini açıkladı. Seçim öncesi ve sonrası yapılacak başvuruyla 500 Bin TL destek kredisi alabilirsiniz.

KOSGEB ve TÜBİTAK iş birliğiyle başlatılan proje kapsamında belirli sektörlerde iş kuracak kişiler 200 Bin TL ile 500 Bin TL arasında destek kredisi verilecek. İşe başladığı andan itibaren iş yeri açılış masrafları da KOSGEB tarafından karşılanacak. Çekilen kredi ise 6 ila 12 aya kadar geri ödenmeyecek. Ödemeler en fazla 1 yıl sonra başlayacak.

Bu proje kapsamında kadınlar daha ön planda tutuluyor. Kadın girişimciler bu desteklerden daha kolay faydalanabiliyor. Halkbank üzerinden kredinizi kullanabilirsiniz.

Kendi İşine Kuracaklara Verilecek Destekler

Tekno Girişimci Desteğinden faydalanmak isteyen kişiler bilişim ve yazılım sektöründe bir iş kurması gerekiyor. Bu alanlarda iş kuranlara 500 bin TL’ye kadar destek verilecek. Ön Lisans ve Lisans mezunu olanlar bu destekten faydalanabilecek.

Genç Girişimci Desteği kapsamında iş kurmak isteyen vatandaşlar, 35 yaşını aşmamış olması gerekiyor. 350.000 TL’ye kadar kredi desteği veriliyor. Bu desteği 12 ay anapara ödemesiz olarak 60 aya kadar taksitlendirebiliyor. Mesleğiniz üzerine açılan her iş yeri için bu destekten faydalanabilirsiniz.

İlkokul mezunlarına ise 200 bin TL destek verilecek. Kasap, Berber, Fırın ve Bakkal gibi işletme kuracaklara verilecek. Yaş şartı aranmıyor.

Kredi Desteği almak için nereden başlamalıyım?

Başkasının yanında çalışmaktan bıktınız ve kendi işinizin patronu olmak isteyen girişimciler yaş farketmeksizin kredi desteği alabilirsiniz. Bunun için öncelikle KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik kurslarına katılmalısınız. Girişimcilik kursu online ve yüz yüze olarak verilmektedir. Kurslara katılan herkese girişimcilik belgesi verilmektedir. Bu belge ile KOSGEB desteklerden faydalanabilirsiniz. İş yerinizi açmadan önce bu belgeyi almalısınız. Yoksa bu desteklerden faydalanamazsınız.

Girişimcilik Belgesinin geçerlilik tarihi bulunmaktadır. Bu tarihten önce iş yerinizi açtınız diyelim, Açılış masraflarını almak için yaptığınız masrafların fatura ve fişlerini mutlaka saklayın. Daha sonra KOSGEB siz den bazı belgeler isteyecek o belgeleri kuruma sunarak açılış desteği olarak 10.000 TL’ye kadar geri ödemesiz yardım alabilirsiniz.

KOSGEB Online Girişimcilik Eğitimine https://lms.kosgeb.gov.tr/ buradan katılabilirsiniz.

500 Bin TL Kredi Desteği Nasıl Alınır? Başvuru Yap

Devlet tarafından desteklenen KOSGEB ve TÜBİTAK iş birliğiyle verilecek kredi desteğinden faydalanmak için iş yerinizin açılmış ve faaliyette olması gerekiyor. KOSGEB başvurunuz kabul edildikten sonra Halk Bankası üzerinden 500.000 TL’ye kadar düşük faizli kredi desteği alabilirsiniz.

Evrak işleri sizi zorluyor ve profesyonel bir destek almak istiyorsanız bu konularla ilgili danışmanlık hizmeti veren kurumlar ile iletişime geçebilirsiniz.

Kurmak istediğiniz işi ve almak istediğiniz kredi miktarını yoruma yazın.

Yeni Başvuruları kaçırmamak için Sosyal Medya hesaplarımızı takip edin.

Telegram: https://t.me/egeetkinlik

Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCK_Ani0ACkUKkkkJeCbwfdQ

Tiktokhttps://www.tiktok.com/@bakicelik92

Instagramhttps://www.instagram.com/basvuruprofesoru/

2 thoughts on “Kendi İşini Kuracaklara 500 Bin TL Başvuru Formu 2024

  • Erdem

    Bakkal market 500000tl

    Yanıtla
  • Uğur Duran

    Deniz ürünleri ticareti
    400.000 tl

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir