27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 2 Ocak 2024

Kızılay Biz Projesi Başvuru Nasıl Yapılır? 2024

Kızılay Biz projesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara ek ödeme yapacak. Biz projesi başvuru, www.kizilay.org.tr yardım başvurusu 2024, biz.kizilay.org tr 3.000 TL nasıl alınır başvuru şartları detaylarına Ege Etkinlik üzerinden ulaşabilirsiniz.

Türk Kızılay bünyesinde yürütülen BİZ Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 3.000 TL yardım verilecek.

Biz Projesi Kızılay ve Dünya Gıda Programı (WFP) ortaklığında yürütülmektedir. Dünya Gıda Programı tarafından daha önce tek seferlik bir ödeme gerçekleştirilmişti. Bu ödemenin ardından tekrar ihtiyaç duyulduğu için ihtiyaç sahibi vatandaşlara ek ödeme yapılacağı açıklandı.

Biz Projesi Yardım Nasıl Alınır?

Kızılay Biz Projesine ilişkin başvuru süreci bulunmamaktadır. Kızılay’a daha önce yapılan başvurulardan yoksul aileler beklenecek. Yardım tutarına ilişkin bilgi, proje kapsamında uygun bulunan hanelere SMS aracılığıyla iletilecek. Proje kapsamında verilen tüm ihtiyaçlar ücretsiz olarak karşılanacak.

Biz Projesi nedir?

Biz projesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen hanelere yönelik uygulanması planlanan bir nakdi yardım projesidir. Proje Uluslararası Kızılhaç, Kızılay Dernekleri Federasyonu ve Dünya Gıda Programı tarafından finanse edilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve AFAD’ın destekleriyle nakit yardımları vatandaşlara ulaştırılmaktadır.

Kızılay Biz Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kızılay Biz projesi kapsamında verilecek sosyal yardım programına başvuru yapmak isteyen kişiler Kızılay’ın veri tabanına kayıt yaptırması gerekiyor. Projeler kapsamında Kızılay başvuru almadan veri tabanında tespit ettiği kişilere yardımı ulaştırıyor. Bu sayede başvuru yapmadan bir çok projeden yararlanmış oluyorsunuz. Kızılay’a kayıt yaptırmak için https://www.kizilay.org.tr/Iletisim linkine tıklayın ve karşınıza çıkan formu doldurun. Başvuru Nedeni olarak İhtiyaç Sahibi seçeneğini seçin. Daha sonra açıklama kısmına ekonomik durumunuz ve varsa sağlık durumunuzla ilgili detaylı bilgi ve anlaşılır bir şekilde yazın. Son olarak yardımlarınızdan faydalanmak için veri tabanınıza kayıt olmak istiyorum yazın ve gönderin.

Kızılay’dan mesaj geldi ne yapmalıyım?

Kızılay tarafından gönderilecek mesajı alan vatandaşlar, en yakın Kızılay şubesine giderek görevlilere mesajı göstermesi gerekmektedir. Mesaj üzerinden yapılacak işlemler sonrasında paranızın yüklü olduğu Kızılay kartınız size teslim edilecek.

Biz Projesi Aylık mı Verilecek?

Kızılay Biz Projesi kapsamında verilen para yardımının aylık olarak devam edip etmeyeceği merak konusu olmuştur. Biz projesi tarafından verilen para yardımı tek seferlik olarak yapılması öngörülmüştü. Daha sonra ek ödeme çıkartılarak yeniden ödeme yapılması kararlaştırıldı. Biz projesi ile verilen yardımlar aylık olarak verilmese de ihtiyaç durumlarına bağlı olarak ara ara yapılmaya devam edebilir.

Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya hesaplarımızdan bizi takip edin.

4/5 - (10 votes)

3 thoughts on “Kızılay Biz Projesi Başvuru Nasıl Yapılır? 2024

  • Eşim çalışmıyor kiradayim 1tane bebeğim var maddi desteğe ihtiyacımız var kizilaydan yardim istiyorum

    Yanıtla
  • Merhaba ben adana Yüreğir dedekorkut mahallesi asrı mezarlığına yakin oturuyorum yıllardır kızılay yardımı ıstiyorum başvuru yapıyorum yinede bana çıkmıyor ben 1.51 engelliyim eşim şizofren rahatsızlığı var ruh hastanesinde tedavi görüyor 2 çocuğum var ben engelliyim çalışamıyorum sizden yardım bekliyor ALLAH rızası için bana yardım edin

    Yanıtla
  • Sevilay yayla

    Durum yok ihtiyacım var Hatay İskenderun deprem bölgesinde yaşıyoruz 3 tane çocuğum var

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir