27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2023

Okullara Temizlik Görevlisi Alımı 2024 Başvuru Formu

Okullara Temizlik Görevlisi Alımı 2024 başvuru ne zaman başlayacak. MEB Okullara kadrolu hizmetli alımı başvuru şartları, İŞKUR TYP başvuru formu, Milli Eğitim Bakanlığı işçi, personel alımı iş başvurusu nereden nasıl yapılır detayları burada.

Okullara temizlik görevlisi alımı 2024 başvuru süreci başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı okullara hizmetli alımı için harekete geçiyor. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler açılmadan 60.000 hizmetli alımı yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 – 2024 Eğitim Öğretim döneminin başlamasıyla ilkokul ve ortaokullara temizlik görevlisi, hizmetli ve meydancı alımı yapılacak. Okullarda çalışacak temizlik görevlileri sözleşmeli veya kadrolu olarak çalıştırılacak. MEB Türkiye’deki 81 şehirdeki okul ve liselere hizmetli alacak.

Okulda Temizlik Görevlisi ne iş yapar?

MEB tarafından görevlendirilen temizlik görevlisi ve ya hizmetli okuldaki sorumluluk alanının temizlik ve bakımından sorumludur. Çevre temizliği, koridor, öğretmenler odası ve sınıfların temizliğinden ve bakımını üstlenirler. Okulda yapılacak ufak tamir işleri de hizmetliler üstlenmektedir.

Okullara Temizlik Görevlisi Alımı Başvuru Şartları

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • En Az İlk Okul Mezunu
  • 18 – 45 yaş aralığında olmak
  • Daha önce benzer işlerde çalışmış ve tecrübeli

MEB Okullarda Temizlik Görevlisi Alımı Nereden Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda temizlik görevlisi olarak çalışacak elemanları İŞKUR üzerinden alacak. İŞKUR e-şube üzerinden ilanlar yayınlanacak. Şehir Şehir yayınlanacak ilanlara sadece o şehirde yaşayan kişiler başvuru yapabilecek.

Okullara Temizlik Görevlisi Alımı Başvuru Nasıl Yapılır?

MEB tarafından İŞKUR Toplum Yararına Programlar olarak bilinen TYP sayfasından başvurular alınacak. İŞKUR TYP üzerinden yayınlanan ilanlara başvuru yapan adaylar, kuraya katılacak. Kura sonucunda ismi açıklanan isimler iş başı yapabilecek.

İŞKUR TYP sayfasına gitmek için tıklayın.

İŞKUR TYP İş Arama Nasıl Yapılır

İŞKUR TYP sayfasını açtıktan sonra, iş başvurusu yapmak isteyen adaylar, “Başvuru Yapılacak İl” bölümünde ikamet ettiği şehri seçtikten sonra ARA butonuna tıklamalıdır. Ara butonuna tıkladıktan sonra aşağıda uygun iş ilanları çıkacaktır.

İŞKUR TYP “Hiçbir Kayıt Bulunamadı” ne demek?

Toplum Yararına Programlar TYP sayfası üzerinden yaptığınız arama sonucunda “Hiçbir kayıt bulunamadı” sonucu ile karşı karşıya kaldıysanız, henüz şehrinize uygun bir iş ilanı yayınlanmamış demektir. Daha sonra sorgulama yapmalısınız.

Başvuru Yapılacak İl bölümünden “Bilinmiyor” seçeneğini seçerseniz, diğer illerde iş ilanı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

TYP Numarası nedir, nereden alınır?

Açılımı Toplum Yararına Programlar olan TYP için merak edilen bir diğer konuda TYP Numarasıdır. TYP numarası başvuru ilanına ait numaradır. İŞKUR tarafından atanmıştır. TYP numarasını İŞKUR’un arama sayfasından bulabilirsiniz. 6 rakamdan oluşmaktadır. İlanların sol tarafında yazmaktadır.

Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya hesaplarımızdan bizi takip edin.

3.8/5 - (9 votes)

5 thoughts on “Okullara Temizlik Görevlisi Alımı 2024 Başvuru Formu

  • Dondu

    Okula..temizlik ora girmek istiyorum

    Yanıtla
    • Anonim

      Ankarada oturuyorsanız şehit Alper zor meslek lisesinde hizmetli aranıyor 2 erkek 2 bayan gelin başvuru yapın hemen çağırırlar işe baslarsiniz

      Yanıtla
    • Mavi

      Ankarada oturuyorsanız şehit Alper zor meslek lisesinde hizmetli aranıyor 2 erkek 2 bayan gelin başvuru yapın hemen çağırırlar işe baslarsiniz

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir