27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 27 Mart 2024

Ölüm Aylığı Alanlara Promosyon Verilecek! Nasıl Başvurulur?

SGK ölüm aylığı olarak verilen Dul ve Yetim Maaşı alan vatandaşlara 5000 TL promosyon ödemesi yapılacağını açıkladı. Başvurular bankalar aracılığıyla yapılacak. e-devlet Ölüm aylığı promosyon başvuru nasıl yapılır 2024, olum aylığı ikramiye, ev hanımlarına promosyon veren bankalar detaylarına Ege Etkinlik üzerinden inceleyebilirsiniz.

Sigortalı olarak çalışan kişinin vefat etmesi durumunda resmi nikahlı eşine veya kızına verilen ölüm aylığına promosyon müjdesi verildi. Dul ve Yetim maaşı olarak da bilinen ölüm aylığı alan kişilere 5000 TL promosyon verilecek.

Ölüm aylığı yani dul ve yetim maaşı, vatandaşların hayatlarını devam ettirebilmeleri için önemli bir sosyal güvence sağlar.

Ölüm aylığı ve dul ve yetim maaşı, vefat eden kişinin eşi veya çocuklarına sağlanan maddi destektir. Bu destekler, genellikle düzenli bir gelirin kaybıyla karşılaşan ailelerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için önemlidir.

Aylığını bankalar üzerinden temin eden dul ve yetimler bankalarını değiştirdikleri takdirde yeni bankadan promosyon talep edebilecek. Şu anda sadece devlet bankaları promosyon verecek.

Ölüm Aylığı Promosyon Veren Bankalar

Emekli maaşlarına gelen promosyon müjdesi sonrası Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından ödenen ölüm aylıklarına da promosyon verileceği haberi geldi. Dul ve Yetim Maaşı alanlar farklı devlet bankasına geçerek veya aynı bankaya giderek sizin bankanızdan ölüm aylığı almak istiyorum ama promosyon da istiyorum diyerek 5000 TL’sini alabilir. Şu anda sadece devlet bankaları vermektedir.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbankası olmak üzere 3 adet devlet bankası bulunmaktadır.

Ölüm Aylığı Alan Herkese Verilecek mi?

Evet verilecek. Türkiye’de ölüm aylığı alan 3 milyon fazla insanımız bulunmaktadır. Herhangi bir devlet bankasına gittiğiniz zaman sizden 3 yıl boyunca maaşınızı aynı bankadan alacağınıza dair evrak imzalatılacak. 3 yıl aynı bankada kalacağınız için bankalar maaş alanlara promosyon ödemesi yapmaktadır.

Ölüm Aylığı Promosyon Başvuru Nasıl Yapılır?

SGK tarafından eşini kaybeden vatandaşlara verilen ölüm aylığı için promosyon başvurusu yapmak isteyen kişiler istedikleri devlet bankasına giderek başvuru yapabilecek.

Daha önce herhangi bir banka ile promosyon anlaşması yaptıysanız ilk önce onu iptal etmeniz gerekmektedir.

Daha sonra farklı bir bankaya giderek ölüm aylığı promosyon başvurusu yapabilirsiniz.

Promosyon Ödemesini Ne Zaman Alırım?

Ölüm aylığı alan vatandaşlar bir sonraki ayın maaş gününde maaşınız geçtiğiniz banka üzerinden yattığı takdirde promosyon ödemeniz de gerçekleşecektir.

Başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

1/5 - (1 vote)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir