26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 6 Nisan 2024

Başvuru Mütevelli Heyetinde Ne Demek? Mütevelli Heyeti Hakkında Her şey!

e-Devlet üzerinden sosyal yardım başvurusu yapan vatandaşlar başvurularının Mütevelli Heyetinde olduğunu görüntülemektedir. Peki Başvuru mütevelli heyetinde ne demek, kimlerden oluşur 2024, Mütevelli heyeti tarafından uygun görülmüştür nedir gibi Sosyal Yardımlaşma Mütevelli Heyetine dair her şeyi Ege Etkinlik sitemizden inceleyebilir ve yorum kısmından bize soru sorabilirsiniz.

Günümüzde hayat şartları zorlaştıkça yardımlaşma ve dayanışmanın önemi de giderek artmaktadır.

Bu yardımların doğru kişilere ulaşması için çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılık etmektedir.

Bu kurumların başında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları gelmektedir. Türkiye’nin her ilçesinde bulunan kısaca SYDV olan vakıfların başında Mütevelli Heyetleri bulunmaktadır.

Mütevelli Heyeti Nedir?

Aile Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca dağıtılan yardımların etkin bir şekilde dağıtılması ve ihtiyaç sahibine ulaştırılması için Mütevelli Heyeti önemli bir yere sahiptir.

Mütevelli Heyeti, vakıfların yönetiminden sorumlu olan bir organdır. Vakıf senedinde belirlenen kişilerden oluşur ve vakfın kuruluş amacına uygun şekilde yönetilmesini sağlar.

Mütevelli Heyeti, bir kurum veya vakfın yönetimini oluşturan, genellikle belirli bir amaca hizmet etmek üzere atanmış kişilerden oluşan bir organdır. Sosyal yardımların dağıtımında, bu heyetler genellikle yardım alacak kişileri belirleme, yardım miktarlarını belirleme ve sürecin adil ve etkili bir şekilde yönetilmesini sağlama gibi görevler üstlenirler.

Mütevelli Heyeti Kimlerden Oluşur?

Vakıf Mütevelli Heyeti üyeleri genellikle deneyimli ve uzman kişilerden seçilir ve sosyal yardım alanındaki bilgi ve tecrübeleri ile heyete katkı sağlarlar.

Heyetin yapısı ve üyeleri, yardımı dağıtan kurumun büyüklüğüne ve amacına göre değişiklik gösterebilir. Mütevelli Heyeti genelde şu kişilerden oluşur;

  • Kaymakam,
  • Malmüdürü,
  • Milli Eğitim Müdürü,
  • Sağlık Bakanlığı İlçe Üst Görevlisi,
  • Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü
  • Müftü,
  • Muhtar,
  • Köy Muhtarı,
  • İl Genel Meclisi tarafından seçilen 3 hayırsever

Başvuru Mütevelli Heyetinde Ne Demek?

e-Devlet Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti üzerinden yaptığınız herhangi bir başvuru sonrası Durum Açıklamasında “Başvuru Mütevelli Heyetinde” yazısını görüyorsanız, yapmış olduğunuz başvuru kabul edilmiş ve heyet tarafından değerlendiriliyor demektir.

Bundan sonra herhangi bir şey yapmanız gerek yok. Sadece beklemeniz yeterlidir.

Durum Açıklama kısmında tekrar bir güncelleme yapılır ve yardımı alıp almayacağınız belli olacaktır.

Mütevelli Heyeti Tarafından Uygun Görülmüştür Ne Demek?

Mütevelli Heyeti Tarafından Uygun Görüşmüştür mesajı aldıysanız veya e-devlet üzerinden bu yazı ile karşılaştıysanız başvurunuz olumlu sonuçlanmış demektir. Ödemenizi Ziraat Bankası, Halkbank veya PTT üzerinden kısa süre içerisinde alabilirsiniz.

Mütevelli Heyeti Başvuru Ne Zaman Sonuçlanır?

Mütevelli Heyetine iletilen başvurunun sonuçlanma süresi, genellikle başvurulan kurumun politikalarına ve iş yüküne bağlı olarak değişmektedir. Çoğu durumda başvuruların incelenmesi ve sonuçlandırılması 15 gün sürüyor. Bu süre içerisinde başvuru sahipleri e-devlet üzerinden başvurularının durumu hakkında bilgilendirilir. Başvuru sonuçlanma süresi bazı sebeplerden dolayı örneğin incelemenin uzun sürmesi sebebiyle uzayabilir. e-Devlet ekranından başvurunuzun durumunu takip edebilir ve sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Mütevelli Heyeti Hakkında ayrıntılı bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

One thought on “Başvuru Mütevelli Heyetinde Ne Demek? Mütevelli Heyeti Hakkında Her şey!

  • Fakiriz çalışamıyorum kocam asgari ücret çalışıyor yetmiyor kirada oturuyorum çocuğum var hastayım lütfen yardım edin Bayram harçlığı istiyorum lütfen

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir