27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 15 Aralık 2023

Pasaport En Kısa Zamanda Nasıl Alınır? Acil Pasaport Başvurusu 2024

Pasaport başvurusu yapan binlerce kişi mağduriyet yaşamaya devam ediyor. Pasaport en kısa zamanda nasıl alınır 2024, acil pasaport başvuru şartları, kaç günde çıkar, pasaport gecikmesi neden olur, pasaportum gelmedi ne yapmalıyım detaylarını bulabilirsiniz.

Pasaport almak için başvuru yapan vatandaşların mağduriyetleri gün geçtikçe artıyor. Pasaport müracaatından bulunan kişiler çok uzun süre beklediklerinden şikayet ediyor.

Yurtdışına çıkmak için gerekli Pasaport belgesini almak veya süresini son ermiş pasaportunu yenilemek isteyen vatandaşlar Nüfus Müdürlüğüne randevu alarak kolayca başvuru yapabiliyor. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra heyecanla yeni kartının geleceği günü beklemeye başlayan kişiler hiç beklemediği bir basım süreci ile karşı karşıya kalıyor.

Normalde iki haftalık bir süre zarfında geleceği söylenen pasaport beklenenden çok uzun sürüyor. Pasaport başvurusunda bulunan kişiler söz edilen süre zarfına göre pasaport başvurusunu yapıyor, gideceği ülkenin uçak biletini alıyor, otel rezervasyonunu yapıyor ve işlerini bu süreye göre ayarlıyor.

Vatandaşlar gecikmeler yaşanınca “pasaportum 1 aydır gelmedi, ne zaman gelir, hala basım öncesi kontrol aşamasında diyor” gibi bir çok şikayet ile müdürlüğü yazılı veya sözlü şikayetlerde bulunuyor.

Pasaport Neden Gelmiyor, Pasaport Gecikmesi neden olur?

Pasaportu eline ulaşmayan binlerce vatandaşın pasaportlarının ulaşmamasının sebebi olarak çip sorunu olduğu söylenmektedir. Dünyada yaşanan çip sorunu nedeniyle gecikmeli olarak pasaport teslimi yapıldığı açıklanmıştır.

Pasaport En Kısa Zamanda Nasıl Alınır?

Kısa bir süre sonra yurtdışına çıkması gerekenler için Pasaport basım süreci bir hayli sıkıntılı bir süreç oluyor. Bir şekilde bu seyahati yapmak zorunda olanlar için Acil Pasaport başvurusu yapılması gerekiyor. Çip krizi nedeniyle sadece acilen yurtdışına gitmesi gereken kişilerin basım süreci daha kısa sürüyor. Nüfus Müdürlüğüne bu aciliyetinizi kanıtlamanız gerekiyor.

Acil Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır?

Acil Pasaport Başvurusu yapmak isteyen kişiler, Nüfus Müdürlüğüne verilecek başvuru belgeleri (Kimlik Belgesi, Biyometrik Fotoğraf, Pasaport Harç ve Defter ücreti, varsa eski pasaport) ile aciliyetinizi kanıtlayan bir belgeyi de sunmanız gerekiyor. Uçak bileti, rezervasyon, iş görüşmesi, eğitim gibi mazeretlerinizi belgeleyerek müdürlüğü sunmanız yeterli olacaktır.

Yeni Kampanyalardan haberdar olmak için Telegram veya Youtube kanalımıza katılın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir