18 Nisan 2024
Son Guncelleme Tarihi: 13 Mart 2024

YKS Ücret Yardımı Yapan Belediyeler Başvuru 2024

YKS ücret yardımı başvurusu nasıl yapılır, 2024 Ankara, İzmir, Muğla, İstanbul, Bursa, Samsun Büyükşehir Belediyesi yks nakdi ücret desteği nasıl alınır, YKS ücretini yatıran belediyeler, TYT-AYT sınav ücreti için başvuru detayları burada.

ÖSYM tarafından yapılacak Yükseköğretim Kurumlar Sınavına girecek öğrenciler YKS sınav ücreti yardımı yapan belediyeleri araştırıyor.

YKS ( TYT-AYT) sınavları için başvurular ÖSYM 2024 sınav takviminin açıklanmasıyla netlik kazandı. Sınavın son başvuru tarihine kadar yapılacak başvurular sonrası belediyeler lise son sınıf ve mezun öğrencilerin YKS sınav ücretini karşılama kararı aldı.

YKS 2024 Sınav Takvimi

YKS 2024 Sınav Başvuru Tarihleri: 01-26 Şubat 2024

YKS 2024 Geç Başvuru Tarihleri: 5-7 Mart 2024

TYT Sınavı: 8 Haziran 2024

AYT ve YDT Sınavları: 9 Haziran 2024

YKS Sınav Sonuçları Açıklanma Tarihi: 17 Temmuz 2024

Başvuru Ücreti: 295 TL (3 sınava da girecek olan bir öğrenci 885 TL başvuru ücreti ödeyecek)

Geçen sene 115 TL olan YKS sınav ücreti 2024 yılı için henüz belirlenmedi. TYT, AYT ve YDT sınavlarının tümüne girecek adaylar ise 3 katı sınav ücreti ödeyecek. 11 ilde meydana gelen deprem dolayısıyla bu il ve ilçelerde oturan veya başka yere taşınmak zorunda kalan öğrencilerden başvuru ücreti alınmamıştı. Bu sene de alınıp alınmayacağı başvuru tarihleri yaklaşınca netlik kazanacak.

Ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşlar için de bir çok belediye YKS başvuru ücreti yardımından öğrecileri faydalandırıyor. Başvurular genellikle online olarak yapılıyor ve herkes başvurabiliyor.

Başvuru esnasında sizden Sınav Başvuru Belgesi, Kimlik Bilgileri ve Öğrenci Belgesi istenebilir.

YKS Yardımı Yapan Belediyeler Başvuru 2024

2024 yılında yapılacak YKS sınavı için ücret yardımı yapacak belediyeler burada yayınlanacaktır. Aşağıdaki liste daha önce YKS ücret desteği veren belediyelerden oluşmaktadır. Bu yıl başvuruları henüz başlamamış olabilir.

İstanbul Bağcılar Belediyesi YKS Ücreti Ödeme Başvurusu

İstanbul Bağcılar Belediyesi tarafından üniversite sınavına girecek olan adayların YKS ücretini ödeyecek. Başvuru yapmak için https://ebelediye.bagcilar.bel.tr/web.talep.doms?knd=kultur&@talepId=1288 linkine tıklayabilirsiniz.

İstanbul Ümraniye Belediyesi YKS Ücret Yardımı Başvurusu

İstanbul Ümraniye Belediyesi YKS sınavı ücret yardımı yapacağını açıkladı. YKS ücret yardımı almak isteyen adaylar, https://ebelediye.umraniye.bel.tr/Anket/index?id=NTNvbFF4bW9BRVU9 linkine tıklayarak başvuru yapabilecek.

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi YKS Yardım Başvurusu

İstanbul Beylikdüzü Belediyesi YKS sınavına girecek öğrencilerin başvuru ücretlerini karşılayacağını açıkladı. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler https://www.beylikduzu.istanbul/duyurular/yks-harc-destegi-basvurusu-853 linkine tıklayarak başvurularını yapabilirler.

İstanbul Sancaktepe Belediyesi YKS Yardım Başvurusu

İstanbul Sancaktepe Belediyesi YKS sınavına girecek öğrencilerin başvuru ücretlerini karşılayacak. Sancaktepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne gerekli evraklar  ile giderek başvuru yapabilirsiniz.

İstanbul Bahçelievler Belediyesi YKS Yardımı Başvurusu

İstanbul Bahçelievler Belediyesi YKS sınavına girecek öğrencilerin başvuru ücretlerini karşılayacak. Başvuru adresine ulaşmak için buraya tıklayın.

İstanbul Kağıthane Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Kağıthane Belediyesi tarafından karşılanacak YKS ücreti yardımı başvurusu online olarak yapılacak. Başvuru yapmak için 444 23 00 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

İstanbul Bağcılar Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Bağcılar Belediyesi tarafından yapılacak YKS ücret yardımı başvuruları online olarak yapılacak Başvuru yapmak için tıklayın.

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Bayrampaşa Belediyesi tarafından verilecek YKS ücret yardımı başvurularınızı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne giderek yapabilirsiniz.

İstanbul Silivri Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Silivri Belediyesi tarafından yapılacak YKS ücret yardımı için başvurular BizdenSize Sosyal Market ve 444 20 47 – Dahili 1421 / 1422/ 1423 numaralı telefon üzerinden yapılıyor.

İstanbul Şile Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Şile Belediyesi tarafından verilecek YKS ücret yardımı başvuruları online olarak alınacak. Başvuru yapmak için tıklayın.

Ankara Büyükşehir Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

ABB tarafından verilecek YKS ücret yardımı için başvuru yapmak isteyen adaylar, online başvuru yapabilecek. Başvuru yapmak için tıklayın.

Ankara Gölbaşı Belediyesi YKS Ücret Yardımı Başvuru

Ankara Gölbaşı Belediyesi üniversite sınavına girecek öğrencilerin YKS başvuru ücretini karşılayacak. Başvuru yapmak isteyenler sınav giriş belgesi, ödeme dekontu ve geçerli bir IBAN numarasıyla beraber Merkez Belediye Binası, Prof. Dr. Fuat Sezgin Aile Yaşam Merkezi ve İncek Ek Hizmet Binası’na gelerek başvuru yapması gerekiyor.

Ankara Kahramankazan Belediyesi YKS Ücreti Yardımı Başvuru

Ankara Kahramankazan Belediyesi’nin yapacağı YKS yardımından faydalanmak isteyenler, 444 39 02 numaralı telefonu arayarak başvuru yapabilir.

Ankara Haymana Belediyesi YKS Ücret Yardımı Başvuru

Ankara Haymana Beeldiyesi öğrencilerin 2024 yılı YKS ücretlerini karşılayacağını açıkladı. Öğrenciler ikametgah belgesi, sınav başvuru belgesi, öğrenci belgesi ve kendisine veya velisine ait IBAN numarası ile belediye başvurması gerekmektedir.

İzmir Menemen Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

İzmir Menemen Belediyesi tarafından verilecek YKS ücret yardımı için başvurularınızı belediyeye giderek yapabilirsiniz.

Denizli Büyükşehir Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Denizli Büyükşehir Belediyesi 25 yaş altı YKS sınavına girecek öğrencilerin YKS ücretlerini karşılayacak. Başvuru yapmak için https://apps.denizli.bel.tr/yksdestekbasvuru/ adresine tıklayarak yapabilirsiniz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi YKS Ücret Desteği Başvuru

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilerin YKS başvuru ücreti karşılanacak. 2024 yılı detayları henüz paylaşılmadı.

Bursa Kestel Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Kestel Belediyesi tarafından verilecek YKS ücret yardımı için başvurular online olarak yapılacak. Başvuru yapmak için tıklayın.

Bursa İzmit Belediyesi YKS Yardımı Başvurusu

Bursa İzmit Belediyesi YKS sınavına girecek öğrencilerin başvuru ücretini karşılayacağını açıkladı. Başvuru için Belsa Plaza da bulunan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünü ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Muğla Büyükşehir Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Muğla BB tarafından yapılacak YKS ücret yardımına başvuru yapmak isteyen adaylar, 444 48 01 numaralı telefonu aramaları yeterli olacaktır.

Kırklareli Pınarhisar Belediyesi YKS Desteği Başvurusu

Kırklareli Pınarhisar Belediyesi üniversite sınavına girecek öğrencilerin başvuru ücretlerini karşılayacak. Başvurular belediyeye ait Atatürk Kültür Merkezinden yapılacak.

Kırklareli Lüleburgaz Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Lüleburgaz Belediyesi tarafından yapılacak YKS ücret yardımı başvurusu için Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne giderek bizzat başvuru da bulunulması gerekiyor.

Samsun Canik Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Canik Belediyesi tarafından verilecek YKS ücret desteği başvuruları Sosyal Yardım Hizmetleri Birimine gidilerek yapılacaktır.

Samsun Çarşamba Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Çarşamba Belediyesi tarafından verilecek YKS ücret desteğine başvurular Sosyal Hizmetler Birimine gidilerek yapılması gerekiyor.

Aydın Koçarlı Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Koçarlı Belediyesi tarafından verilecek YKS ücret yardımından faydalanmak isteyen adaylar belediyeye giderek bizzat başvuru yapması gerekmektedir.

Kocaeli Gebze Belediyesi YKS Ücret Yardımı Başvurusu

Kocaeli Gebze Belediyesi YKS sınavına girecek öğrencilerin başvuru ücretlerini karşılayacak. Başvuru yapmak isteyen adaylar, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı / Gebze Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne gitmesi gerekmektedir.

Kocaeli İzmit Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

İzmit Belediyesi tarafından verilecek YKS ücreti yardımı için başvuruyu Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğüne giderek yapabilirsiniz.

Kocaeli Darıca Belediyesi YKS Desteği Başvuru

Kocaeli Darıca Belediyesi 2.500 öğrencinin YKS sınav ücretini karşılayacak. Başvuru yapmak için https://bkm.darica.bel.tr/basvuru/ linkine tıklayabilirsiniz.

Kocaeli Dilovası Belediyesi YKS Ücret Desteği Başvuru

Kocaeli Dilovası Belediyesi YKS ücret desteği verilecek. Başvurular sınav ücret dekont ile birlikte Dilovası Kültür Merkezine yapılacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi YKS Ücret Desteği Başvurusu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi YKS sınavına girecek öğrencilerin ücretlerini karşılayacağını açıkladı. Ücretlerin öğrencilerin okuduğu okulların müdürleri aracılığıyla ödenecek. Başvurunuzu okul müdürünüze yapabilirsiniz.

Balıkesir Burhaniye Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Burhaniye Belediyesi tarafından karşılanacak YKS ücreti için başvurularınızı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne yapabilirsiniz.

Tekirdağ Çorlu Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Çorlu Belediyesi tarafından verilecek YKS ücreti yardımı başvuruları Çorlu Belediyesi Atatürk Kent Enstitüsü’nde bulunan Sosyal Yardım Başvuru Merkezi’ne yapılacak.

Nevşehir Ürgüp Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Nevşehir Ürgüp ilçesinde yaşayan lise son sınıf öğrencileri belediye binasına giderek başvuru yapabilir.

Nevşehir Derinkuyu Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Nevşehir Derinkuyu Belediyesi tarafından verilecek YKS yardımına başvuru yapmak için 0 384 381 30 03 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Nevşehir Nar Belediyesi YKS Desteği Başvuru

Nevşehir Nar Belediyesi 12.sınıf olup YKS sınavına girecek öğrencilerin başvuru ücretlerini karşılayacağını açıkladı. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler 0384 213 21 27 telefon numarasını arayabilir.

Van Edremit Belediyesi YKS Yardımı Başvuru

Van Edremit Belediyesi tarafından verilecek YKS ücreti yardımı başvuruları online olarak yapılacak. Başvuru yapmak için 0 (432) 312 2 153 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Van Muradiye Belediyesi YKS Desteği Başvuru

Van Muradiye Belediyesi YKS ücret desteği vereceğini açıkladı. Başvuru yapmak isteyen öğrencileri YKS başvuru belgesi ile belediyeye giderek yardımdan faydalanabilecek.

Van Erciş Belediyesi YKS Ücret Desteği Başvurusu

Van Erciş Belediyesi YKS sınavına girecek 12.sınıf öğrencilerine YKS ücret desteği vereceğini duyurdu. Başvurular Erciş Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğüne yapılacak.

Aksaray Valiliği YKS Ücreti Yardımı Başvuru

Aksaray Valiliği lise son sınıfa giden öğrencilerin YKS sınav ücretlerini karşılayacağını açıkladı. Okulunuz ile görüşerek yardımdan faydalanabilirsiniz.

Konya Karatay Belediyesi YKS Ücreti Yardımı Başvuru

Konya Karatay Belediyesi öğrencilerin YKS başvuru ücretini karşılayacak. Başvurunuzu “Yanıbaşımda Karatay” uygulamasını telefonunuza indirerek yapabilirsiniz.

Konya Selçuklu Belediyesi YKS Ücret Desteği Başvuru

Konya Selçuklu Belediyesi 12.sınıftan mezun olan öğrencilerin YKS ücretini karşılayacak. 2024 başvuru linki açıldığında buraya ekleyeceğiz.

Mardin Nusaybin Belediyesi YKS Ücret Yardımı Başvuru

Mardin Nusaybin Belediyesi YKS girecek öğrencilerin ücretlerini karşılayacağını duyurdu. Başvurular belediye binasına yapılacak.

Kütahya Belediyesi YKS Ücret Yardımı Başvurusu

Kütahya Belediyesi ilk defa YKS sınavına girecek öğrencilerin ücretlerini karşılayacak. Başvuru resmi internet sitesi üzerinden ve belediyeye giderek yapılabilecek.

Diyarbakır Eğil Belediyesi YKS Yardımı Başvurusu

Diyarbakır Eğil Belediyesi YKS sınavına girecek gençlere müjdeyi verdi. Sınava başvuru yapan öğrencilerin ücretleri geri iade edilecek. Başvurular Eğil Belediyesine bizzat yapılacak.

Yalova Belediyesi YKS Yardımı Başvurusu

Yalova Belediyesi, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında il merkezinde okuyan ve üniversite sınavına ilk kez girecek tüm öğrencilerin başvuru ücretlerinin karşılanacağını açıkladı. Protokol imzalanmadan önce başvuru ücretini yatıran adayların belediyeye başvurması halinde başvuru ücretleri geri iade edilecek.

Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya hesaplarımızdan bizi takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir