27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 22 Mart 2024

Doğudaki Öğrencilere Yardım Sorgulama Başvuru Formu 2024

Doğuda okuyan öğrencilere devlet yardım parası sorgulaması yapmak için bu yazı size yardımcı olacak. İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerine para desteği 2024, doğuda yardım yapılacak iller, öğrencisi okula giden aileye yardım başvuru şartları ve detaylarını burada bulabilirsiniz.

Doğuda yaşayan ailelerin çocuklarına bakanlık tarafından yardımlar yapılmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğu illerindeki vatandaşlara çeşitli yardımlar yapılıyor.

Sosyal ekonomik düzeyi en düşük olan şehirlerde yaşayan aileler, devlet tarafından verilen yardımlardan daha kolay faydalanabiliyor. Doğu illerdeki sıkıntılar nedeniyle ebeveynler çocuklarını okula göndermekte zorlanıyor. Özellikle köyde yaşayan anne ve babalar çocuklarını ilçeye veya il merkezindeki okula göndererek okumasını istiyor ama köydeki geçim sıkıntısı ve yol gibi zor koşullar nedeniyle bir çok çocuk okuldan yoksun yaşamak zorunda kalıyor.

Bu gibi durumlarda Aile Bakanlığı devreye giriyor ve çocukların okula gidebilmesi aileye para yardımı, kırtasiye yardımı ve yol yardımı gibi desteklerde bulunuyor. Aileler okula giden her çocuk için devletten para alabiliyor.

Devlet Yardımı Alacak Doğudaki Öncelikli İller

Doğu bölgesinde yaşayan ailelerin çocuklarına SED yardımı ve ŞEY yardımı kapsamında iki çeşit yardım bulunmaktadır. Siz de aşağıdaki illerden herhangi birinde yaşıyorsanız, kolaylıkla bu yardımlardan faydalanabilirsiniz.

Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak

Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon

6500 TL Sosyal Ekonomik Destek SED Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere verilen en büyük desteklerden bir tanesi SED yardımıdır. Özellikle çocuklarının temel ihtiyaçlarını ve okul masraflarını karşılayamayacak öğrencilerin ailelerin verilen bu yardım her ay düzenli olarak hesabınıza yatırılıyor. Her çocuk için 6500 TL yardım alabilirsiniz. PTT veya hesap numaranıza yatırılıyor ve ATM’den çekebiliyorsunuz.

Sosyal Ekonomik Destek SED yardımı almak isteyen vatandaşlar, https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru adresine tıklayarak e-devlet üzerinden kolayca başvuru yapabilir.

Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen bir diğer yardım türü de Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY)’dır. ŞEY yardımı sayesinde ilkokul ve ortaokula giden öğrencisi olan aileler çocuk başına yardım alabilmektedir. ŞEY yardımından faydalanabilmek için çocukların okula devamlı gitmesi ve bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmaması gerekiyor.

ŞEY yardımı kapsamında ilkokula giden erkek öğrenci için 90 TL, kız öğrenci için 100 TL ve ortaokula giden erkek öğrenci için 130 TL, kız öğrenci içinse 150 TL yardım yapılmaktadır. Başvuru yapan aileler PTT’ye giderek ödemelerini aylık olarak alabilecek.

Şartlı Eğitim Yardımına başvuru yapmak isteyen aileler, en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı (SYDV)’na giderek başvurularını yapabilecek.

Yardım alma isteğinizi aşağıdaki yorum kısmına da yazabilirsiniz.

Ege Etkinlik Devlet Yardımları için buraya tıklayın.


Yeni Başvuruları kaçırmamak için Telegram Grubu ve Youtube Kanalımıza Katılın.

Instagram Başvuru Hesabı

https://instagram.com/basvuruprofesoru

Telegram Başvuru Grubu
https://t.me/egeetkinlik

4 thoughts on “Doğudaki Öğrencilere Yardım Sorgulama Başvuru Formu 2024

  • Selma ÖZKOCAMAN

    Cocugum okuls gidiyor yardim istiyorum nakit tesekurler

    Yanıtla
  • Ben Mustafa Çiftçi ortaokul ogrencisiyim
    2 teşekkür belgem var 1 bisiklet istiyorum Adana’da oturuyorum

    Yanıtla
  • Muhammed

    10. Sınıf öğrencisiyim kardeşim 8. Sınıf sadece bir akıllı telefon var babamın oda akşam işten geldiğinde kullanabiliyoruz

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir