27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 6 Mayıs 2024

Gönüllü Turizm Elçileri Nedir, Başvuru Nasıl Yapılır? 2024

İstanbul Fatih Belediyesi Gönüllü Turizm Elçileri başvuruları başladı mı?, Başvuru nasıl yapılır?, Başvuru şartları nelerdir?, Turizm Elçisi Başvuru Formu 2024, Başvuru Linki, Başvuru Ekranı Gönüllü Turizm Elçileri nedir ne demek?, Turizm Elçisi Başvuru Sonuçları, Turizm Elçileri Projesi’ne Kimler Başvurabilir?, Nasıl Turizm Elçisi Olunur?, Turizm Elçisi Olmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?, Gönüllü Turizm Elçisi Çalışma Şekli, Turizm Elçileri Görevleri, Turizm Elçileri Yabancı Dil Zorunlu mu?, Turizm Elçileri İstenen Dil seviyesi, Turizm Elçisi Sertifikası için detaylar

Fatih Belediyesi tarafından İstanbul’a gelen turistlere yardımcı olmak ve ülke tanıtımına katkı sağlamak amacıyla bu sene 14.kez gerçekleştirilecek Gönüllü Turizm Elçileri başvuruları başladı. Turizm Elçileri projesine 14 ile 30 yaş arası isteyen herkes katılabiliyor. Başvurular online olarak alınmaya başlandı.

Turistlerin en yoğun olduğu bölgede bulunan Fatih Belediyesi, Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Yerbatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı ve Mısır Çarşısı, gibi önemli cazibe merkezine sahip. İstanbul’un Fatih ilçesini yılda milyonlarca turist ziyaret ediyor. Fatih Belediyesi’nin bu projesi ile öğrenciler, hem yaz tatillerini değerlendirmiş oluyor hemde yeni insanlar tanırken dillerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Turizm elçisi olan gençlere cep harçılğı ve sertifika da veriliyor.

Gönüllü Turizm Elçileri Projesi 2024 başvuru tarihi henüz belli olmadı.

Gönüllü Turizm Elçileri Başvurusu Nasıl Yapılır?

Fatih Belediyesi’nin Gönüllü Turizm Elçileri projesine aşağıda linke tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.

https://surici.fatih.bel.tr/etkinlik/turizm-elcileri/basvuru

Gönüllü Turizm Elçileri Başvuru Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Gönüllü Turizm Elçisi olmak için başvuru yapan adaylar seviye belirme sınavı sonuçlarına göre Turizm Elçisi olacaklar. 25 Hazirandan sonra size sınav tarihi ve saati bildirilecektir.

Gönüllü Turizm Elçileri Projesi Nedir?

Bu yıl 14.sü gerçekleştirilecek Gönüllü Turizm Elçileri, gönüllü gençlerin, İstanbul Tarihi Yarımada Fatih’e gelen turistlere yardımcı olması ile ülke tanıtımına katkı sağlamayı amaçlayan bir projedir.

Projenin paydaşları kimlerdir?
Belediye, Gönüllü gençler, turistler ve turizmden fayda sağlayan tüm esnafımız ile tüm milletimizdir.
Belediye, projenin koordinasyonunu sağlayan kurumdur ve gönüllülerin hizmetlerinden dolaylı olarak yararlanmaktadır. Gençlik ve Spor Merkezi kanalıyla projeyi organize eder. Gönüllüleri bulur, ihtiyaçlarını temin eder. İlçenin tanıtımı için gençlerin emeklerinden istifade eder.
Gönüllüler, sosyal sorumluluk projesine katılarak, gelecekleri için çok önemli bir deneyim elde eder. Yabancı dillerini geliştirebildikleri, yeni insanlar ve yeni kültürlerle tanışabildikleri bu proje ile ülke tanıtımına katkı sağlamanın manevi tatmini yanında, program sonunda akademik gelecekleri için kıymetli bir sertifika alırlar. Ayrıca yaz tatillerini değerlendirmiş olurlar ve bu çalışmaları ile küçük bir harçlık da kazanırlar.
Turistler, yabancı bir ülkede, herhangi bir sorunla karşılaştıklarında, kendi dillerini bilen gönüllü elçiler sayesinde, sorunlarını kolayca çözebilirler. Turizm Elçileri sayesinde kandırılma endişesi taşımadan, seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Ayrıca gönüllü gençlerle sohbet ederek, Türk gençliği konusunda bir fikir edinebilirler.
Esnafımız, turistleri dinleyen ve şikâyetleri turizm zabıtasıyla irtibatlandıran turizm elçileri sayesinde, esnafın adını karalayan, kötü niyetli kişileri bünyesinde barındırmamaktadır. İşini iyi yapan esnaflar sayesinde, turistler ülkemizden memnun ayrılmaktadır.
Şehrimiz ve milletimiz de turizm elçilerinin çalışmalarından olumlu etkilenmektedir. Şehrimize gelen ve hizmetlerden memnun olan turistler, bu memnuniyetlerini çevrelerine de yaymakta ve ülkemize ve şehrimize gelen turist sayısı her yıl artmaktadır. Bugün dünyanın turizmde en önemli 6. ülkesi olan Türkiye, bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm sayesinde, ekonomisini güçlendirmektedir.

Turizm Elçileri Projesi’ne Kimler Başvurabilir?
15-30 yaş arası ülkemizde ikamet eden, en az bir yabancı dili iyi düzeyde bilen tüm gençler bu projede yer alabilir.

Nasıl Turizm Elçisi Olunur?

Online kayıt yaptıran katılımcılar, yazılı sınav ve sözlü mülakata davet edileceklerdir. Adaylar, yazılı sınava gelirken istenilen evrakları da getirmek zorundadır.

Turizm Elçisi Olmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • Kimlik Fotokopisi
  • Adli sicil kaydı

Projede Çalışma Şekli Nasıldır?

Sabah 10.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında alanda çalışacak olan turizm elçileri haftada 4 gün görev yaparlar. 
İlk Grup; Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri alanda görev yapar.
İkinci Grup; Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri alanda görev yapar.
Perşembe günleri ortak gündür, tüm Turizm Elçileri alanda görev yapmaktadır.

Fatih Belediyesi’nin Turizm Elçilerinden Beklentileri nelerdir?

Fatih belediyesinin turizm elçilerinden en önemli beklentisi ülkemiz insanlarının misafirperverlik ve yardımseverlik özelliklerinin en doğru şekilde tanıtılması ve gençlerimizin kişisel gelişimine katkı sağlamaktır.

Turizm Elçilerinin Projede Yapacakları Görevler Nelerdir?

Turizm Elçilerinin öncelikli görevlerinden biri bölgede bulunan turistlerin olası sorunlarını çözmede yardımcı olacaklardır. (Gençlere, Halkla İlişkiler ve Tarihi Yarımada konusunda önceden bilgilendirme seminerleri verilecektir. Gençler bu bilgileri doğrultusunda sorunlara yaklaşacak, çözemeyecekleri durumlarda, proje koordinatörlerinden ve Turizm Zabıtasından destek alacaklardır.)
Turizm elçileri bölgede turizm adına olumsuz gördükleri tüm durumları bölgedeki turizm zabıtasına bildireceklerdir.

Turizm Elçilerinin Uyması Gereken Kurallar Nelerdir?

Öncelikle her turizm elçisi kendi bölgesinde çalışıp diğer bölgelere gün içerisinde geçmeyecektir.
Müzeler görev alanı değildir. O nedenle, müzelere girilmemelidir.
Elçiler birbirlerine yardımcı olacaklar ancak birbirlerinin görevini yapmasına engel olacak şekilde davranmayacaklardır.
Alanda, hiyerarşi korunacaktır. Tecrübeli veya süpervizör konumundaki amirlerin talimatına uyulacaktır. Karar almak gerekiyorsa, süpervizöre danışılacak veya bilgilendirilecektir.
Ayrıca alanda supervizorlerin de bağlı olduğu bir genel koordinatör olacaktır. Genel Koordinatör Turizm Elçilerinin bütün sorunları ile ilgilenecek kişi olacaktır.
Kılık kıyafet, yaka kartı her turizm elçisinde tam olmalıdır.  Sabah ve akşam giriş çıkış saatlerinde imza atılması zorunludur. İmza listeleri sertifika ve ücretlendirme için gereklidir. Ayrıca, giriş-çıkış saatlerine uyulması gerekmektedir.
Turistlerle diyaloglar saygı çerçevesinde olmalıdır. Herhangi bir yanlış anlamaya mahal verecek ve laubali hareketlerden kaçınılmalıdır.
Turistler başta olmak üzere alanda hiç kimseden bahşiş niteliğinde de olsa ücret kesinlikle alınmamalıdır. Gönüllü proje çalışanı olduğunuzu karşı tarafa bildirilmesi gerekmektedir. Ücret alındığı tespit edilenler projeden çıkarılacaktır.  Esnaf ve seyyar satıcılarla hiçbir şekilde diyaloga girilmemelidir.  Proje sırasında, Turizm Elçileri bölgelerinde 2’li gruplar halinde görev yapacaklardır.
Turizm elçilerinin bir rehber olmadığı ancak bilgileri dâhilinde dışarıdan Fatih ve müzeler hakkında bilgi verebileceği söylenebilir.

Projeye Katılmak İçin Bilinmesi Gereken Yabancı Diller Hangileridir?

İngilizce başta olmak üzere her hangi bir yabancı dili iyi bilen gençler projeye başvuru yapabilir. Başvurular sonucunda oluşacak tabloya göre projeye seçilecek diller Fatih Belediyesi’nin inisiyatifinde olacaktır.

Projeye Katılmak İçin Bilinen Yabancı Dil Seviyesi Nedir?

Akıcı bir dilde konuşabilmeniz ve sorulan sorulara cevap verebilmeniz gerekmektedir.

Proje Sonunda Sertifika Verilecek Midir?

Projeye en az 30 gün katılan (İmza listelerindeki kayıtlar esas alınacaktır) herkese Fatih Belediye Başkanı Sayın M.Ergün TURAN tarafından imzalanmış projeye katılım sertifikası ve almış olduğu eğitimler ile ilgili sertifika verilecektir. (Bu sertifikalar, özellikle yurtdışındaki üniversitelere kabulde önemli kriterlerden olan sosyal sorumluluk projelerinde yer almış olmak konusuna önemli bir katkı sağlayacaktır.) 

Projeye Katılanlara Herhangi Bir Ücret Ödenecek Midir?

Projemiz gönüllülük esasına dayanan bir projedir. Fakat Fatih Belediyesi projeye katılan gençlere günlük cep harçlığı niteliğinde bir ödeme yapacaktır. Bu ücretler projede yer alınan gün sayısınca, her ay sonunda Fatih Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ödenecektir.

Projeye Katılanların Yiyecek ve Ulaşım İhtiyaçları Nasıl Karşılanacak?

Fatih Belediyesi projeye katılan gençlerin günlük öğle yemeği ihtiyacını karşılamaktadır. Gönüllüler, bölgelerine belediye önünden (Vatan Cad. No: 54) kalkan otobüslerle götürülmekte ve akşam tekrar getirilmektedir. Uzak semtlerden katılanlara ekstra ulaşım ücreti ödenmemektedir.

Projeye Katılanların Üniformaları Nasıl Olacaktır?

Projeye seçilen gençlere, ikişer takım olmak üzere, bir örnek tişört, şapka ile görevli kimlik kartları verilecektir.
Ayrıca alanda görev yapan supervizörler ise borda T-shirt giyeceklerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir