27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 29 Aralık 2023

Aile Destek Ödemeleri Neden Eksik Yattı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan Aile Destek ödemeleri neden eksik yattı sorusu merak ediliyor. Aile Destek parası eksik yattı 2024, neden düştü sorularının cevaplarını EgeEtkinlik.com üzerinden öğrenebilirsiniz.

Bir yıl uzatılan Aile Destek programı ödemeleri bir çok vatandaşın eksik yattığı ortaya çıktı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler gecikmeli de olsa yatmaya devam ederken, bazı ailelerin parasında artma görülürken, bazılarında ise eksik yattığı görülmektedir. Bunun sebebini merak eden vatandaşlar internet üzerinden araştırma yapmaktadır.

Aile Destek Ödemeleri Neden Eksik Yattı

Aile Destek Programı ödemesi ilk bağlandığından itibaren aldığınız ödemenin daha sonra düştüğünü mü düşünüyorsunuz? Bunun bir kaç nedeni olabilir. Aşağıdaki sorulara EVET veya HAYIR olarak cevaplayınız.

  1. Gelirinizde bir değişiklik oldu mu?
  2. Aile Destek Ödemesi aldığınız dönem içerisinde ev, araba veya arsa gibi bir mal sahibi oldunuz mu?
  3. Evdeki çalışan sayısında artış oldu mu?

Yukarıdaki sorulara verdiğiniz cevaplar aile destek ödemesinin neden eksik yattığını göstermektedir. Eğer tüm sorulara veya bir tanesine EVET cevabı verdiyseniz, hanedeki gelir düzeyi yükselmiştir ve bu sebeple Aile destek ödemesinde düşüş yaşanmıştır. Gelirinizin yüksek olduğu saptanmış ama yardım kesilecek düzeyde olmadığı için sadece verilen yardımda kesinti yapılmıştır. İlerleyen süreçte gelirinizin daha fazla olduğu saptanırsa yardım büyük ihtimalle kesilebilir.

Eğer tüm sorulara HAYIR cevabı verdiyseniz, şunları yapın;

Tüm sorulara HAYIR cevabı veren vatandaşlar, en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek durumunuzu izah etmeniz ve Aile Destek Parası Eksik yattı demeniz gerekmektedir. Vakıfta bulunan memurlar durum güncellemesi yapacaktır.

Eğer Vakıfta bulunan memurlar bişey yapamayacaklarını söyledilerse, CİMER üzerinden İstek kısmına yazabilirsiniz. Buradan olumlu bir sonuca varmanız 15-20 günü bulacaktır.

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir