27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 3 Ocak 2024

GSB Başvuru koşullarındaki öğrencilik şartlarını sağlamamaktasınız nedir?

GSB Başvuru koşullarındaki öğrencilik şartlarını sağlamamaktasınız. nedir, başvuru şartlarını karşılıyorum ama hata veriyor bunu nasıl aşabilirim diyorsanız çözümü için okumaya devam edebilirsiniz. 2024 Gençlik ve Spor Bakanlığı gsbbiz.gov.tr vergisiz internet, bilgisayar ve telefon desteği başvurusu yapmak isteyen öğrenciler şartlarla ilgili sorun yaşamaktadır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilen teknolojik destek kampanyasına başvuruların başlamasıyla birlikte öğrenciler yoğun ilgi göstermeye başladı.

Vergisiz Telefon ve Bilgisayar almak isteyen öğrencilerin yanı sıra 10 GB İnternet desteğine başvuru yapan öğrenciler başvuru sırasında, ” başvuru koşullarındaki öğrencilik şartlarını sağlamamaktasınız. ” uyarısıyla karşı karşıya kalmaktadır. Bu uyarının nedenlerini araştıran öğrenciler için sebep olacak bir çok sonucu sizler için bulduk.

Başvuru koşullarındaki öğrencilik şartlarını sağlamamaktasınız. nedir?

Başvuru koşullarındaki öğrencilik şartlarını sağlamamaktasınız. uyarısıyla karşı karşıya kalıyorsanız, başvuru şartlarını gözden geçirmeniz gerekmektedir. İnternet Desteği, Vergisiz Telefon ve Bilgisayar desteğinden faydalanmak için gerekli şartlara uymanız gerekiyor.

3 desteğinde farklı şartları olmasına rağmen öncelikle aşağıdaki temel şartlara uymanız gerekiyor. Diğer şartlar için başvuru sayfalarındaki koşullara bakabilirsiniz.

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • Açıköğretim programları harici herhangi bir üniversitede okuyor olmak,
  • 26 yaşından gün almamış olmak,

Tüm koşullara uyuyorsanız ve hala bu hatayla karşı karşıya kaldıysanız, aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz.

GSB Başvuru Koşulları Hatası Sorunu Nasıl Çözerim?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bilişim sistemi olan GSBBİZ üzerinden yaptığınız internet, telefon veya bilgisayar başvurusu sırasında tüm koşulları karşılamanıza rağmen hata alıyorsanız şu adımları kontrol ediniz.

  1. İnternet bağlantınızı kontrol ediniz. Eğer internetinizde bir problem varsa, e-devlet üzerinden sisteme aktaramamış olabilir.
  2. E-devlet girişi yaptıktan sonra başvuru ekranına geldiğinizde Ad Soyadı ve Doğum tarihinizin göründüğüne emin olun. Yoğunluktan dolayı sistem kişisel bilgilerinizi ekrana aktaramayabiliyor. Bu sebepten hata alıyor olabilirsiniz.
  3. Sistemdeki yoğunluktan olabilir. Sistem üzerinden binlerce kişi işlem yapmaya başladığında sistem yavaşlayabiliyor o yüzden sorgulama ve karşılaştırma yapmada zorlanıyor. Bu yüzden gece geç saatlerde deneyerek bu sorunu çözebilirsiniz.
  4. Bazen sayfayı kapatıp tekrar açınca da bu sorun düzelebilir. E-devletten çıkış yapın ve ekranı kapatıp tekrar açtıktan sonra e-devlete tekrar giriş yapın ve başvuru yapmayı deneyin.

Yukarıdaki adımları deneyerek büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir. Sorununuz çözüldü mü? veya devam ediyor aşağıya yorum yazmaktan çekinmeyin.

Başvuru koşullarında belirtilen yaş sınırına uymadığınız için başvurunuz kabul edilmemiştir nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bilişim sistemi olan GSBBİZ üzerinden 10 GB internet Başvurusu yapan öğrenciler Başvuru koşullarında belirtilen yaş sınırına uymadığınız için başvurunuz kabul edilmemiştir. uyarısı ile karşılamaktadır. Bunun sebebi başvuru şartlarında yer alan yaş sınırını aştığınız için karşılaşıyorsunuz. Bunun sebebi yaşınız 26 dan büyük olması veya hattınızın 26 yaşından büyük birinin üzerine olmasından kaynaklanmaktadır. Eğer hattınız farklı bir kişinin üzerineyse başvuru şartlarında olduğu gibi hattın öğrencinin üzerine olması gerekmektedir.

GSB Bilişim Sistemi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir