27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 21 Mart 2024

Ramazan Bayramı Harçlığı Veren Kurumlar – Başvuru 2024

Ramazan Bayramı harçlığı her bayram öncesi merak edilen bir konu haline geldi. Peki bayram harçlığı başvurusu 2024 nasıl yapılır, bayramda harçlık veren kurumlar nasıl bulunur, devlet ödemeleri.com bayram harçlığı başvuru şartları nelerdir, bayram yardımı nasıl alınır detaylara EgeEtkinlik.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ramazan Bayramı harçlığı, bayramlarda çocukları sevindirmek için verilen bir gelenektir. Bu geleneği sürdüren bir çok kurumda bulunmaktadır.

Bayram harçlığı veren kurumlar, Türkiye ve dünyanın dört bir tarafındaki çocukları sevindiriyor, onların bayram heyecanına ortak oluyor. Durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına bayram hediyesi de veriliyor. Bayramda çocuğunu sevindirmek isteyen ihtiyaç sahibi aileler bu kurumlardan bayram harçlığı alabilir. Aile başvuru kanalları üzerinden bayram harçlığını maddi yardım olarak alacak.

AK PARTİ 1000 TL Bayram Harçlığı Başvurusu için tıklayın.

E-devlet Bayram Harçlığı Başvurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bayramda harçlık yapılması veya bayramlık kıyafet alınması için yardımlar yapılıyor. e-Devlet üzerinden yapılan başvurular alınmaktadır. Başvuru yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresine tıklayın. Açılan sayfadan formdaki tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurun. Burada dikkat etmeniz gereken Aile destek ve doğalgaz yardımı almak istemiyorum demek ve en önemlisi de açıklama kısmına bayram harçlığı veya bayram kıyafet desteği almak istiyorum yazmanız gerekmektedir. Bu şekilde başvuru yaparak en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Bayram Harçlığı Başvurusu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi sosyal yardıma muhtaç ailelere bayram yardımı yapıyor. Ankara Tek Yürek projesi kapsamında yapılan bağışlar ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile buluşuyor. https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/ adresine tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayram Harçlığı Sorgulama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ve Kurban bayramı dönemlerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi bayram yardımı yapmaktadır. İzmir Büyükşehir, il sınırları içerisinde ikamet eden sosyal ve ekonomik yetersizlikler içerisinde bulunanlar ailelere bayram yardımını ulaştırıyor. Kimlik fotokopisi ve bir dilekçe ile aşağıdaki adreslerden herhangi birine bizzat başvuru yapılması gerekmektedir.

Başvuru Noktaları:

  1. Laleli Mah. Menderes Cad. No:420 (Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi) Buca/İZMİR
  2. Milli Kütüphane Caddesi No:41/A Konak/İZMİR (YKM arkasında bulunan katlı otopark altı)
  3. Mimar Sinan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı No:50 Konak/İZMİR (Lozan Kapısı Girişi)

Başvuru yapan vatandaşlara bayram harçlığı yattığında telefonlara mesaj olarak iletilecek.

Deniz Feneri Bayram Harçlığı Başvurusu

Deniz Feneri Derneği tarafından yıllardır sürdürülen bir yardım türüdür. Yetim ve öksüzlere bayram harçlığı adı ile başlatılan kampanya devam etmektedir. Deniz Feneri çocuklara 600 TL bayram harçlığı vermektedir. Harçlık almak için Deniz Fenerine giderek resmi müracaat etmeniz gerekmektedir. Telefon, faks ve şube gibi farklı kanallar aracılığıyla da başvurular yapılmaktadır. https://www.denizfeneri.org.tr/iletisim/ tıklayarak iletişim formu aracılığıyla da başvuru yapabilirsiniz.

Bayram harçlığı başvurusu yapmak isteyen aileler, Türkiye’de veya yurtdışında yaşıyor olması farketmiyor. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramını kutlayan herkes başvuru yapabilir. Sadece başvuru yapacak kişinin 18 yaşından büyük olması gerekiyor ve ailenin çocukları olması gerekmektedir.

LÖSEV Ramazan Bayramı Harçlığı Başvurusu

Lösemili Çocuklar Vakfı LÖSEV, Ramazan ve Kurban Bayramında da tedavi gören çocukları yalnız bırakmıyor. Kan ihtiyacından ilaç ihtiyacına kadar lösemili çocukların yanında olmaya devam eden LÖSEV, bu Ramazan bayramında da çocukları sevindirecek. Bu bayramda Çocukların ihtiyacı olan eşyaları alacak, ailelerine sosyal yardım yapacak. Sizin de tedavi gören çocuğunuz varsa, https://www.losev.org.tr/hastakayit adresine tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.

Mirasımız Kudüs Derneği Bayram Harçlığı Başvuru

Mirasımız Kudüs Derneği ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını sevindirmek için her bayramda harçlık dağıtıyor. Çocukların sevdiği oyuncakları alarak aileleri ziyarete giden dernek üyeleri çocukları da sevindirmeye devam edecek. Mirasımız Kudüs Derneğinden bayram harçlığı almak isteyen vatandaşlar, [email protected] adresine mail gönderebilirler.

Yedi Başak İnsani Yardım Vakfı Bayram Harçlığı

Gaziantep Şehitkamil ilçesinde şubesi bulunan Yedi Başak İnsani Yardım Vakfı, çocukların yüzlerindeki tebessüm olabilmek adına bayramlarda çocuklara bayram harçlığı dağıtıyor. İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız hissetmemesini sağlayan vakıf, her sene 250 TL harçlık veriyor. Vakfa başvuru yapmak için +90 553 886 77 77 numaralı telefona whatsapp üzerinden mesaj gönderebilir ve https://www.yedibasak.org.tr/yardim-talep-formu adresine tıklayarak başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

4 thoughts on “Ramazan Bayramı Harçlığı Veren Kurumlar – Başvuru 2024

  • Sibel

    Merhaba çalışmıyorum okuyan bir tane oğlum var bayram harçlığı taleb ediyorum

    Yanıtla
  • Gökhan

    Ben epleks hastasıyım yüksek ilaç içiyorum tansiyon var sağ elim donduralacak çalışamıyorum aile ihtiyacımız var. 2 tane kız çocuğu var. Sizden kurban bayramı harçlığı yardım etmenizi istiyorum.

    Yanıtla
  • Rukiye keser

    Ben rukiye keser çoçuklarıma bayram haşlığı istiyom

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir