28 Haziran 2024
Son Guncelleme Tarihi: 21 Haziran 2024

Kızılay’dan Yardım Parası Yattı mı? Nasıl Öğrenirim?

Türkiye’nin yardım kuruluşu Kızılay ihtiyaç sahibi ailelere desteği devam ediyor. Kızılay’a yardım başvurusu yapan vatandaşlar yardım sonucunu öğrenmek ve yardım parasının yatıp yatmadığını öğrenmek istiyor. Kızılay yardım sonucu sorgulama, Ziraat Bankası Merkezi Ödeme detaylarını Ege Etkinlik sitemizden inceleyebilirsiniz.

Türkiye’nin her köşesine ulaşarak ailelerin ihtiyaçlarına yönelik yardım yapan Kızılay, nakdi desteklerle de dar gelirli vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

Başımıza gelen ufak veya büyük tüm sıkıntılarda ilk aklımıza gelen kuruluşlardan olan Kızılay, sosyal yardımlaşmanın temel taşlarından biri haline gelmiş durumdadır. Ülkenin her bölgesine ulaşan, destek ağıyla tüm vatandaşların her ne koşulda desteğe ihtiyacı olursa olsun yanında olan ve ihtiyaçlarını gideren Kızılay’a yardım başvurusu nasıl yapılır ve yardım parasının yatıp yatmadığını nasıl öğrenebiliriz sorularına yanıt vereceğiz.

Öncelikle Kızılay yardım başvurusu yapmak isteyenler için önümüzde iki seçenek bulunuyor. Kızılay’dan destek almak isteyen vatandaşlar ilk seçenek olarak, eğer herhangi bir Kızılay şubesi evinize yakınsa şubeye giderek yardım talebinde bulunmalıdır. İkinci seçeneği ise online başvurudur. Daha önce şubeye giderek başvuru yapmış ve herhangi bir geri dönüş alamamış veya Kızılay şubesi evine uzak olan vatandaşlar kullanabilir.

Kızılay online başvuru nasıl yapılır sorusuna ise şu şekilde cevap verebiliriz. Buraya tıklayın ve resmi sayfasındaki iletişime bölümüne girin. Buradaki formu doğru ve eksiksiz olarak doldurun. Tüm bilgilerinizi girdikten sonra “Başvuru Nedeni” bölümünü İhtiyaç sahibi olarak seçin ve “Açıklama” bölümüne ayrıntılı şekilde aileniz ve kendiniz hakkında bilgi verin, ardından başvuruyu tamamlayın.

Peki, başvuruyu yaptıktan sonra başvuru ne kadar sürede sonuçlanır? sorusunu merak ediyorsanız bu sorunun cevabı da şu şekildedir; Kızılay şubesi üzerinden yaptığınız başvurularınız 15 ile 45 gün arasında sonuçlanmaktadır. Başvurunuz olumlu sonuçlanırsa size bir mesaj geliyor ve nasıl bir yardım alacağınız hakkında bilgi veriliyor.

Online başvuru yaptıysanız eğer yoğunluk sebebiyle bu başvurunuzun sonuçlanması 60 günü buluyor. Her iki seçenek ile de başvuru yapsanız, eğer başvurunuz olumsuz sonuçlandıysa size herhangi bir geri dönüş yapılmıyor.

En önemli kısma gelmeden önce Vakıflar Genel Müdürlüğünden de yardım almış olabilirsiniz. Sorgulama yapmak için buraya tıklayın.

Geldik en önemli kısma; Bir takipçimiz daha önce Kızılay’a başvuru yapmış ve daha sonra şubeyi aramış. Herhangi bir yardım yok demişler. Daha sonra Merkezi ödemeler aracılığıyla yardımının yattığını öğrenmiş.

Kızılay yardım başvuru sonucunuzu açıklamamış olabilir ama yılın bazı dönemlerinde ihtiyaç sahibi ailelere toplu ödeme yapabiliyor. Bu yüzden kızılay’a başvuru sonrası para yatıp yatmadığını kontrol etmekte fayda var. Para yatıp yatmadığına nasıl bakacağınızı bilmiyorsanız, aşağıdaki iki yöntemi deneyerek adınıza para yatıp yapmadığını öğrenebilirsiniz.

Kızılay nakit para yardımlarını PTT ve Ziraat Bankası aracılığıyla ailelere veya bireylere ulaştırmaktadır. PTT ve Ziraat Bankası üzerinden herhangi bir IBAN numarası gerektirmeden yardım ödemesini çekebiliyorsunuz. Bunun içi yapmanız gereken bir kaç adım bulunmaktadır.

PTT Sorgulama

Kızılay’ın PTT üzerinden yaptığı ödemeleri kontrol etmek için e-devlet sistemini kullanabilirsiniz. Bunun için https://www.turkiye.gov.tr/ptt-ptt-uzerinden-yapilan-kurum-odemeleri-sorgulama linkine tıklayın ve e-devlet girişi yaptıktan sonra ödemeler ekranda görünecektir. Eğer herhangi bir ödeme bulunmuyorsa, “Ödenecek kayıt bulunamadı.” uyarısı vermektedir. Bunun sebebi herhangi bir ödemenin adınıza yatmadığı anlamına gelmesidir. Eğer ekranda bekleyen ödemeniz bulunuyorsa, e-devlet sistemine kayıtlı IBAN numaranıza bu parayı aktarım yapabilirsiniz.

PTT üzerinden herhangi bir ödeme bulunmuyorsa Ziraat Bankası üzerinden kontrol etmeniz gerekmektedir.

Ziraat Bankası Sorgulama

Kızılay’ın Ziraat Bankası üzerinden yaptığı ödemeleri sorgulamak için yapmanız gereken Ziraat Bankası mobil bankacılığını kullanmanız veya herhangi bir Ziraat Bankası ATM’sine gitmeniz gerekmektedir. Ziraat Bankası mobil bankacılığı üzerinden sorgulama nasıl yapılır onu göstereceğiz. ATM üzerinden de benzer bir şekilde sorgulama yapılabilir.

Ziraat Bankası mobil bankacılığını açın.

Sağ alt köşeden MENÜ’yü açın.

Ödemeler bölümüne girin.

Alt kısımda Merkezi Ödeme bölümüne girin.

Bu kısımda Diğer Ödemeler kısmına girin.

Bu sayfada Ödenecekler kısmında size yapılacak olan ödemeyi görebilirsiniz. Ödenecek tutarın üzerine tıklayarak ödemeyi hesabına aktarabilirsiniz. Güle güle kullanın 🙂

Ödeme çıkıp çıkmadığını merak ediyoruz. Yorum olarak aşağıya yazmayı unutmayın 🙂

Başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

3.9/5 - (7 votes)

9 thoughts on “Kızılay’dan Yardım Parası Yattı mı? Nasıl Öğrenirim?

  • Anonim

    Bende başvuru yaptım hala bir sonuç alamadım

    Yanıtla
  • Benim eşim cezevinda kimsem yok tek cocugum var maddi durumum yok kirade oturyorum lütfen yardımcı olun

    Yanıtla
  • Bahar tatmaz

    Başvuru yaptım inşallah çıkar çünkü 3 çocukla ortada kaldim

    Yanıtla
  • Anonim

    Zenginlere veriliyor fakirlere verilmiyor yardım tır sahiplerine verildi hep

    Yanıtla
  • Ebru kırk

    Antakya deprezedeyiz

    Yanıtla
    • Anonim

      Malesef bende depremzediyim başvuru yaptım ama sonuclanmadi

      Yanıtla
  • Yıldız Dogrusoyleyen

    Yardım desteği istiyorum sizden

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir