26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 23 Nisan 2024

Kızılay Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

Kızılay yardım başvurusu yapmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler başvurunun nasıl yapıldığıyla ilgili çok soru aldık. Bu konuya açıklık getirmek amacıyla resimli bir şekilde bir anlatım gerçekleştirmek istiyoruz. Kızılay resmi internet sitesi yardım başvurusu, kizilay.org.tr başvuru formu ve başvuru şartlarına dair tüm detayları sitemizden inceleyebilirsiniz.

Türk Kızılayı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardım başvurularını kolaylaştırmak ve erişilebilir hale getirmek amacıyla online başvuru imkanı sunmaya başladı. Artık, ihtiyaç sahipleri Kızılay’ın resmi web sitesi üzerinden basit bir şekilde yardım başvurusu yapabilecekler.

Kızılay’ın online başvuru hizmeti, nakdi destek ve gıda kolisi yardımı gibi çeşitli yardım türlerine başvuruda bulunmak isteyenler için büyük bir kolaylık sağlıyor. Başvuru sürecini daha anlaşılır hale getirmek amacıyla, resimli anlatımla başvuruyu kolayca yapabilmenizi sağlayacağız.

|Kızılay Yardım Başvurusu (Resimli)

Zor zamanlarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Kızılay, yeni online başvuru sistemi ile yardım alma sürecini kolaylaştırıyor. Artık ihtiyaç sahipleri, Kızılay’ın web sitesi üzerinden kolayca başvuru yapabilecek ve yardıma daha hızlı ulaşabilecekler. Aşağıdaki adımları takip ederek kolayca online yardım başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

1. Google’a girin ve arama motoru bölümüne “Kızılay İletişim” yazın ve arayın. Başında herhangi bir reklam olmayacak. Sadece Türk Kızılayı resmi web sitesi olan www.kizilay.org.tr adresine giriş yapın.

2. Kızılay’ın resmi web sitesine giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacak. Bu iletişim formunu doldurarak yardım başvurusu yapabileceksiniz. Bu formu doldururken dikkat etmeniz gereken kısımları resimde gösterdim. Tüm formu doğru ve eksiksiz olarak doldurduktan sonra GÖNDER butonuna tıklayarak başvurunuzu tamamlayın. Sizinle iletişime geçilebilmesi için cep telefon numaranızı ve mail adresinizi doğru olduğundan emin olun.

3. Kızılay yardım başvuru formunu doldurdunuz ve gönder butonuna tıkladıktan sonra başvurunuzun başarılı olduğunu dair ve Kızılay’a ulaştığına dair bir mesaj gelecektir. Bildirim numaranızı kaydetmeniz başvuru sürecinin takibini kolaylaştıracaktır.

|Kızılay Yardım Whatsapp Numarası

Kızılay vatandaşlarla daha kolay iletişim kurmak amacıyla Whatsapp hattını hayata geçirdi. Yardım talebinde bulunmak isteyen vatandaşlar +905521501868 numaralı telefon üzerinden Kızılay ile iletişime geçebilecek. Sadece mesaj olarak dilek ve şikayetlerinizi yazabilirsiniz.

|Kızılay Yardım Ne Zaman Sonuçlanır?

Kızılay yardım başvuruları yoğunluğa göre değişiklik göstermektedir. İnternet üzerinden yapılan başvurular bağlı olduğunuz Kızılay şubesine iletiliyor ve ardından değerlendirmeye alınıyor. Bölgenizde başvuru yoğunluğu varsa sonuçlar biraz gecikmeli olarak gelebilir. Bu yüzden başvurunuzun sonuçlanması 60 günü bulabiliyor.

|Kızılay Yardım Parası Yattı mı? Nasıl Öğrenirim?

Kızılay yardım başvurusu yapıldıktan sonra süreç biraz yorsa da şartlara uyan vatandaşlara iki şekilde ödeme yapıyor. Hesabınız olsun olmasın PTT ve Ziraat Bankası üzerinden ödemenizi alabiliyorsunuz. Para yatıp yatmadığını öğrenmek için buraya tıklayın. Başvurunuz sonuçlansın sonuçlanmasın Kızılay yılın belirli dönemlerinde belirlediği ihtiyaç sahiplerine nakdi destek ödemesi yaptığı için sorgulamalarınızı ara ara yapmanız faydanıza olacaktır.

|Kızılay Kurban Eti Başvurusu

Türk Kızılayı Kurban bayramı dolayısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların kapılarına kadar kurban eti konservesi bırakmaktadır. Gıda kolisi ile birlikte verilen bu yardımdan faydalanmak için şimdiden başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru süreci uzun sürdüğü Kurban Bayramına kadar başvurunuz sonuçlanır ve gerekli yardımları alabilirsiniz.

Başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

4.3/5 - (3 votes)

16 thoughts on “Kızılay Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

  • Sevgi yılmaz

    Maddi destek almak istiyorum kirada oturuyoruz 3 çocuk var

    Yanıtla
  • Keziban tekin

    Maddi yardım talep ediyorum çalışma imkanım yok eşim ıssız 4 öğrencim var yardımcı olursanız sevinirim

    Yanıtla
  • Keziban

    Maddi yardım istiyorum çalışma imkanım yok eşim ıssız dört öğrencim var

    Yanıtla
  • Zeliha gözel

    Çok zor durumdayım eşimle anlasamiyom

    Yanıtla
  • Hacire Turgut

    Lütfen banada yardım edin lütfen eşim ceza evinde iki küçük cocugum var kiradayim durumum yok çocuklarıma bişey alamıyorum zor durumdayim

    Yanıtla
  • Derya gezici

    Kirada oturuyorum bebeğim Yeni doğmuş gecinemiyorum lütfen banada yardım edin

    Yanıtla
  • Muhteber Maral

    Bayram harçlığı yardımı almak istiyorum durumun yok yardımınıza ihtiyacım var geçim sıkıntısı yasiyorum

    Yanıtla
  • Birkizim var esimden ayrildim kiraciyim 5000 tl kira veriyorum cocugumla tek yasiyorum annem babam dan destek almiyorum calisamiyorum ev isleri olursa aile destek aliyorum tek

    Yanıtla
  • Muhteber Maral

    Durumum yok yardımınıza ihtiyacım var 2 çocuğum var geçim sıkıntısı yasiyorum

    Yanıtla
  • Tuğba

    Deprem bölgesindeyiz evim kira maddi yardıö almak istiyorum zor durumda yım bin yandan borç ödüyoruz

    Yanıtla
  • Emine

    Banda verirs iz sevunirim gercekden ihtiyacım var aha günümde yakın gelirimiz de az verirsenizAllah’ım sizden razı olsun diye dugaci oluruz lütfen

    Yanıtla
  • Benim eşim cezevinda kimsem yok tek cocugum var yardımcı olurmsınız

    Yanıtla
  • Abdurrahman

    Nakit para yardımı telep etmek istiyorum Allah razı olsun

    Yanıtla
    • Emine

      Maddi yardım istiyorum aslında ben işsizim iş imkanı olsa çalışırım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler🙏

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir