26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 20 Nisan 2024

Trenle Ücretsiz Avrupa Turu: DiscoverEU Başvuru Nasıl Yapılır?

Trenle ücretsiz Avrupa turuna başvurular başladı! Avrupa Birliği projesi kapsamında 35 bin genç Avrupa turuna çıkacak. DiscoverEU nedir, başvuru nasıl yapılır, Avrupa Gençlik Portalı başvuru şartları nelerdir, ücretsiz Avrupa turuna nasıl katılırım detayları sitemizden inceleyebilirsiniz.

Avrupa’yı trenle keşfetme fırsatı sunan DiscoverEU, Avrupa Komisyonu’nun gençleri Avrupa’nın çeşitli noktalarını ücretsiz olarak keşfetmeleri için desteklediği bir projedir. Bu program sayesinde gençler Avrupa’nın kültürel zenginliklerini keşfetme ve farklı ülkeleri deneyimleme fırsatı yakalayacak.

Avrupa Gençlik Portalı tarafından organize edilen Ücretsiz Avrupa Turu için başvurular bu sene 16 – 30 Nisan 2024 tarihleri arasında alınacak. Trenle Avrupa gezisi için 1 aya kadar seyahat edebilirsiniz. İsterseniz de tek bir ülke seçerek 1 gün bile gezme fırsatı bulunmaktadır. Projeye katılmaya hak kazanırsanız bu hakkınızı 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 tarihine kadar kullanabileceksiniz.

Avrupa kültürünü daha yakından tanımak isteyen gençlerin katılacağı bu projeye katılım için bazı şartlara da uymanız gerekmektedir.

Katılım Şartları:

Birinci şart olarak Avrupa üyesi olan veya Erasmus+ programına katılan üçüncü bir ülke vatandaşı olmanız gerekiyor. Türkiye’de yaşayan gençler bu programa katılım sağlayabilir. Yalnız başvuru yapacak kişinin 1 Temmuz 2005 ile 30 Haziran 2006 yılları arasında doğmuş olması gerekiyor. Tabi Avrupa’ya seyahat edebilmek için bir pasaportunun da olması gerekli. En fazla 5 arkadaşınla birlikte seyahat edebilirsin. Seyahat süresince konaklama, yeme içme ve diğer ek masraflar katılımcı tarafından karşılanır. En fazla iki ülke ziyareti yapılabilir. Bu ülkelere ziyaret için kullanılacak tren biletleri Avrupa Birliği tarafından karşılanacak. Bu şartları kabul ediyor ve yerine getiriyorsan projeye başvuru yapabilirsiniz.

Tüm şartları yerine getiriyorsan, en az 1 gün en fazla 1 ay olacak şekilde bir Avrupa seyahat planı oluşturman gerek. Bu şartı yerine getirmen çok önemli. Bu sayede başvurunun kabul edilmesini sağlayabilirsin.

Başvuru Formu:

Avrupa Gençlik Programı DiscoverEU tarafından organize edilen Trenle ücretsiz Avrupa turuna katılmak isteyen gençler, https://youth.europa.eu/discovereu/apply_tr linkine tıklayarak başvuru yapabilecek. Projeyle ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Daha fazla Avrupa projesinden haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

Instagram: https://www.instagram.com/aghprojeleri/

Tüm başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir