27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 30 Aralık 2023

MHRS Randevu Alma Taktikleri (YENİ) 2024

Sağlık Bakanlığı MHRS sistemi üzerinden hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar, istedikleri bölüme randevu almakta zorluk yaşıyor. MHRS randevu alamıyorum hep dolu hata veriyor, randevu alma taktiği ekşi 2024 kolay erken randevu nasıl alınır detaylarına ulaşabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı’nın randevu sistemi MHRS üzerinden devlet hastanelerine randevu almak isteyen bir çok vatandaş, randevu alamadıklarından yakınıyor. Hiç bir şekilde randevu bulamayan veya yakın bir zamana almak isteyen vatandaşlar için MHRS randevu alma taktikleri işinize yarayabilir.

Bakanlığa bağlı hastanelere randevu almak için iki yol bulunuyor. Birincisi Merkezi Hekim Randevu Sistemi olan MHRS üzerinden internetten alınıyor. Diğer bir yöntem ise 182 numaralı telefondur. İki yöntem ile de randevu almak isteyenler istedikleri zaman alamıyor. Aşağıdaki yeni randevu alma taktikleri ise size kolay randevu almanızı sağlayabilir. En çok kullanılan hastane randevusu alma yöntemlerini aşağıda bulabilirsiniz. Hepsi bizzat denenmiş ve başarılı olmuş yöntemlerdir.

MHRS Randevu Alma Taktikleri (YENİ)

Arama Filtreleme Yapın

MHRS sistemi üzerinden Hastane Randevusu Al – Genel Arama – İl ve randevu alacağınız kliniği seçerek Randevu Ara yapın. Hastane ve Semt Polikliniği / Ek Binalar kısmındaki ARAMA FİLTRELEME kısmına tıklayın.

Bana Uygun Randevular seçeneği aktif değilse, aktif edin.

Hafta İçi (08:30-12:00)
Hafta İçi (12:00-17:30)
Hafta içi (00:00 Sonrası- 08:30 Öncesi)
Hafta İçi (17:30 Sonrası -23:59 Öncesi)
Hafta Sonu(Cumartesi-Pazar) seçeneklerinin hepsini işaretledikten sonra, Seçimi Uygulaya tıklayın. Bu işlemi günde bir kaç kez tekrarlayarak yeni randevular bulabilirsiniz.

182’yi Arayın ve Yedek Kontenjan İsteyin

Eğer gün içerisinde veya bir kaç güne acil randevu almak istiyorsanız, 182’yi arayın. Bir çok insan randevusuna gidemiyor veya unutabiliyor. Randevuya gelmeyen kişiler için bakanlık günlük olarak hastalara yedek kontenjan imkanı vermektedir. 182 ile görüşme sırasında yedek kontenjandan yararlanmak istediğinizi söyleyin. Çağrı Merkezindeki kişi size istediğiniz bölümde yedek kontenjan olup olmadığını söyleyecektir.

Saat 16.00’dan Sonra Yeni Randevulara Bakın

Sağlık Bakanlığı randevu sisteminde yeni randevular her gün saat 16.00 itibariyle açılmaktadır. Bu saatten önce ekran başında olursanız hızlı tükenen bölümlere istediğiniz saate randevu alabilirsiniz.

MHRS Talep Oluşturma

Hastane Randevusu Al – Genel Arama – İl ve randevu alacağınız kliniği seçtikten sonra randevu almak istediğiniz hastane veya polikliniği seçerek aratın. Uygun randevu çıkmazsa talep oluşturabilirsiniz. İstediğiniz kriterlere uygun randevu olması halinde sistem sizi haberdar ediyor.

Talep oluşturmak için ekrana gelen Bilgi kutucuğundaki turuncu renkteki Talep butonuna tıklayın. Bildirim almak istediğiniz zaman aralığını seçtikten sonra Talep Oluştur diyerek işlemi tamamlayın. Uygun randevu olması halinde cep telefonunuzu veya mail adresiniz yoluyla sizinle iletişime geçilecek. Size haber geldikten sonra hemen sisteme girerek o randevuyu almanız gerekiyor. Çünkü sizden önce başka biri randevuyu alabilir.

Vaktiniz varsa sayfayı yenileyin

Gün içerisinde randevu almak için vaktiniz varsa sayfayı sürekli yenileyerek iptal edilen randevuları sisteme düştüğünde alma imkanınız olabilir. Randevuya gitmemeniz halinde 15 gün içerisinde tekrar randevu alma imkanı bulunmadığı için duyarlı vatandaşlar tekrar randevu alabilmek veya başkası faydalansın diye gidemeyeceği randevusunu iptal ediyor. Eğer büyük şehirlerde yaşıyor ve randevu bulma zorluğu yaşıyorsanız sistemi sık sık yenileyerek iptal edilen randevulardan faydalanabilirsiniz.

Daha fazlası için Sosyal Medya hesaplarımızı takip edin.

Instagramhttps://www.instagram.com/basvuruprofesoru/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir