27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 6 Ekim 2023

Sanayi Sicil Belgesi Vize Yenileme Nasıl Yapılır? 2024

Sanayi Sicil Belgesi vize yenileme işlemlerini her işletmeci yapması gerekmektedir. Sanayi Sicil belgesi vize yenileme nasıl ve nereden yapılır 2023 – 2024, e-devlet Sanayi Sicil işlemleri başvuru detaylarına ulaşabilirsiniz.

Sanayi işletmecisi olarak faaliyet gösteren şirketlere verilen Sanayi Sicil Belgesi Vize yenileme işlemleri iki yılda bir yapılması gerekmektedir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Sicil Belgesi sanayi sektöründe faaliyet gösteren her işletmecinin açılış tarihinden itibaren iki ay içerisinde alması gereken bir belgedir. Üretim yapılan her bölüme ayrı belge düzenlenir. İşletmeler her sene Yıllık İşletme Cetvelini sistem üzerinden vermesi gerekmektedir.

Sanayi Sicil Belgesi Vize Yenileme Neden Yapılmalıdır?

Sanayi Sicil Belgesinin işletmelere sunduğu bir çok faydası bulunmaktadır. Belgesini her iki yılda bir yenilemeyen vatandaşlar bu sağladığı ayrıcalıklardan faydalanamamaktadır. Belgenin işletmelere sunduğu ayrıcalıklar şunlardır;

  • KDV Tecil-Terkin işleminden faydalanırlar.
  • Elektrik faturalarını Sanayi Abonesi tarifesinden öderler.
  • İhalelerde avantajlılardır.
  • İş imkanlarından faydalanırlar.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında sağladığı desteklerden yararlanırlar.

Sanayi Sicil Belgesi Vize Yenileme Nasıl Yapılır?

Sanayi Sicil Belgesi Vize Yenileme işlemleri iki şekilde yapılmaktadır. İşletme sahibi veya yetkilendirdiği bir kişi tarafından yapılmalıdır. Vize yenileme e-devlet üzerinden veya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı il müdürlüklerine giderek yapılmalıdır.

E-devlet üzerinden Sanayi Sicil Belgesi Vize Yenileme yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/sanayi-sanayi-sicil-ilemleri-3129 buraya tıklayın.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne bir dilekçe ve belgenin aslı ile giderek vize yenileme işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir