15 Haziran 2024
Son Guncelleme Tarihi: 9 Aralık 2023

Sealand Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır? 2024

Dünyanın en küçük ülkesi olan Sealand vatandaşlık başvurusu internet üzerinden alınıyor. Sealand para birimi, Sealand pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler, sealand bayrağı, sealand nerede ve nüfusu 2024 detaylarına Ege etkinlik üzerinden ulaşabilirsiniz.

Dünyanın en ilginç ülkelerinden biri olan Sealand internet üzerinden yapılan başvuru ile vatandaşlık kabul ediyor.

1967 yılında kurulan SEALAND, 550 metrekarelik denizin üstünde bir platformda kurulmuş olma sebebiyle oldukça dikkat çekiyor. SEALAND, dünya savaşında İngiliz ordusunun eski binbaşısı Roy Bates tarafından kuruldu. Dünya savaşı sırasında İngilizler Almanlara karşı Kuzey Denizinde kale adası inşa etti. Uluslararası karasularında bulunduğu için hiç bir devlet sahip çıkmadı ve bir çok tanesi yıkıldı. Beton ve çelik konstrüksiyondan oluşan kalelerden bir tanesi ayakta kaldı ve Roy Bates tarafından işgal edildi.

Roy Bates burayı ülke olarak tanıdı ve kendini de prens olarak atadı. Bir çok işgal girişimine ve engellemelere rağmen bu küçük ülkenin bayrağı, marşı, parası, kimliği ve pasaportu da bulunuyor.

Hiç bir ülkenin henüz bir ülke olarak kabul etmediği SEALAND’a yüzlerce ülkeden vatandaşlık başvurusu geliyor. İnternet üzerinden alınan ünvan ve hediyelik eşyalar ile vatandaşlık almak mümkün. Ülkeyi yakından tanımak için bu videoyu izleyebilirsiniz.

SEALAND Para Birimi

Britanya doğu kıyılarına 7 mil uzaklıkta bulunan Sealand para birimi Sealand dolarıdır. Ülkenin kendi parası bulunuyor ama herhangi bir ülke kabul etmediği kullanılamıyor. O yüzden Sterlin, Euro ve Dolar ile satışlarını yapıyor.

SEALAND Nüfusu 2024

SEALAND ülkesinde yaşayan 27 kişi bulunmaktadır. Platformdaki odalar kilise, spor, mutfak, banyo, wc, toplantı gibi bölümlerden oluşmakta. Kısıtlı imkanlar olduğu için ülkede yaşayan kişi sayısı azdır. Sanal olarak ülke vatandaşı olan kişilerin sayısı ise yüz binlerce kişi olduğu düşünülüyor.

SEALAND Vatandaşlık Başvuru Şartları

Sealand ülkesine başvuru yapmak isteyen kişilerden 18 yaşından büyük olma şartı koşuluyor. SEALAND ülkesinde yaşamak için CV, sabıka kaydı, başvuru amacınız ile birlikte ülke için nasıl yararlı olabileceğinizi anlatan bir mektup yazmanızı istiyor. Sadece vatandaşı olmak için internet üzerinden ücretini ödeyerek olabilirsiniz.

SEALAND Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır?

İngiltere karasularında bulunan Sealand ülkesine vatandaşlık başvurusu yapmak için https://sealandgov.org/en-eu linkine tıklayarak yapabilirsiniz. Sitenin Store bölümünden çeşitli vatandaşlık başvuruları bulunmaktadır.

Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya hesaplarımızdan bizi takip edin.

1/5 - (1 vote)

2 thoughts on “Sealand Vatandaşlık Başvurusu Nasıl Yapılır? 2024

  • Ben Türkiye vatandaşıyım fakat siyasi nedenlerden dolayı şuan Irak Kürdistan bölgesi Süleymaniye ilinde bulunuyorum. Ülkenize iltica yapmak istiyorum.

    Yanıtla
    • Oğuzhan

      Üzgünüm Kürt 😂😂ülken yok senin artık

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir