27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 12 Ocak 2024

SEDEP Başvuru Sonucu Ne Zaman Açıklanacak? Başvuru Sorgulama 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Ekonomik Destek Programı SEDEP üzerinden başvuru yapan bireyler sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmektedir. İBB SEDEP başvuru ne zaman sonuçlanır 2024, sorgulama nasıl yapılır, başvuru iptali konularını detaylı bir şekilde ele alacağız.

Toplumun her kesimine dokunarak sosyal yardım ve ekonomik destek sağlamak amacıyla çeşitli programlar yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu programları SEDEP üzerinden yürütmektedir. İstanbul’da yaşayan sosyal yardım almak isteyen vatandaşlar için önemli olan SEDEP başvuru süreci, başvuru sonucu ne zaman açıklanacak, başvuru sorgulama ve başvuru iptali konularına açıklık getireceğiz.

SEDEP Yardımları ve Başvuru Süreci

Maddi sıkıntı içinde olan ailelere ve bireylere destek sağlama amacı taşıyan Sosyal ve Ekonomik Destek Programı SEDEP ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bir çok yardım yapıyor. İBB tarafından en çok verilen yardımları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Gıda Kolisi Yardımı
  • Tek Seferlik Nakdi Yardım
  • Evlilik Yardımı
  • Yenidoğan Bebek Yardımı
  • Eğitim Yardımı

Yardımlara yeni başvuru yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

İBB SEDEP Başvuru Süreci, ihtiyaç sahibi vatandaşların maddi durumlarına göre değerlendirmektedir. Bazı başvurular devamlı olarak alınırken, bazılar ise belirli dönemlerde açılır. Başvuru süreci gerekli belgelerin incelenmesiyle başlar. Belgeler doğrulandıktan sonra sosyal yardım alacak birey veya ailenin gelir durumu, evdeki kişi sayısı ve hastası var mı yok mu incelenir, gerekirse ev ziyaretinde bulunulur.

SEDEP Başvuru Sonucu Ne Zaman Açıklanır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi SEDEP üzerinden alınan başvurular sosyal yardımın türüne göre incelenmektedir. Gıda yardımı başvurusu ile eğitim yardımı başvurusu farklı olduğu için incelemesi farklıdır. Bu yüzden sonuçlarının açıklanması farklılık gösterir. 15 ila 45 gün içerisinde genellikle başvurular sonuçlandırılır. İstenen belgelerde bir problem varsa bu süreç uzar. Bekleyen bir çok başvuru bulunmaktadır ve eksik belgesi olan başvuru ya iptal edilir ya da en son başvuran kişiye haber verilmek üzere en sona saklanır. Bu yüzden başvuru yaparken belgelerinizin eksik olmamasına dikkat ediniz.

SEDEP başvuru sürecinizin ne durumda olduğunu kontrol etmek için başvuru sorgulama yapabilirsiniz.

SEDEP Başvuru Sorgulama

İBB sosyal yardım başvuru programı SEDEP üzerinden yaptığınız başvurunuzu sorgulama yaparak ne durumda olduğunu görebilirsiniz. SEDEP Başvuru Sorgulama yapmanın kolay bir yolu vardır. https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/basvuru-sorgulama linkine tıklayarak açılan sayfa üzerinden yapabilirsiniz. Sayfa üzerinden T.C. Kimlik Numarası, Doğum Tarihi, İsim Soyisim ve Güvenlik kodunu girdikten sonra SORGULA butonuna tıklayarak başvurunuzun durumunu öğrenebilirsiniz.

SEDEP Başvuru İptali Nasıl Yapılır?

İBB SEDEP başvurusu yaptıktan sonra bazı durumlardan dolayı başvurunun iptalini yapmak isteyebilirsiniz. Başvuruda yanlış bilgi verilmesi, eksik belge sunulması veya başka nedenlerle İstanbul Büyükşehir Belediyesini arayarak başvurunuzun iptal ettirebilirsiniz. Başvuru sahipleri ALO 153’ü arayarak başvuru iptalini gerçekleştirebilir.

Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

2 thoughts on “SEDEP Başvuru Sonucu Ne Zaman Açıklanacak? Başvuru Sorgulama 2024

  • Kübra ecer

    İzmir’de oturuyorum 8 bin kira veriyoruz eşin tek çalışıyor 8
    3 yaşında engeli kızım var zor şartlarda yaşoyoz bazen hastane masrafı bile vermiyor sipida bifida engeli kızım var yürmüyor doğru düzgün eşyamızda yok beyaz eşyam bile doğru düzgün yok nolur bana yardımcı olun en azında beyaz eşya yardımım olsun

    Yanıtla
  • Anonim

    Eşimin sigortası yok eşimin torna dükkanı var ama kira öyle aylık para almıyoruz günlük ne kadar eline geçerse kazandığı paradan da kayinbabama veriyoruz dükkanın ustunde evimiz var kira gibi kayinbabama para ödüyoruz para yardımi istiyoruz 8 aylık oglum var zor geçiniyoruz

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir