26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2024

Ücretsiz Bisiklet Başvurusu – Bedava Bisiklet Veren Yerler 2024

Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için bir çok kurum ücretsiz bisiklet dağıtımı yapıyor. Ege Etkinlik ücretsiz bisiklet başvurusu nasıl yapılır, Eti Sarı Bisiklet nasıl başvurulur? 2024, İzmir Bostanlı bedava bisiklet, Sağlık Bakanlığı ve Askıda Bisiklet, Devlet Ödemeleri gibi projelerle ilgili detayları EgeEtkinlik.com da bulabilirsiniz.

Hareketli ve sağlıklı bir yaşam için bisiklet kullanımını arttırmak amacıyla sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ücretsiz bisiklet dağıtımı yapılıyor.

Son yıllarda çocuklar ve ailelerin zamanı internette ve evde geçiyor. Bu da hareketsiz bir yaşama davetiye çıkarıyor. Hareketsiz bir yaşam süren bireyler ileri ki yaşlarda bir çok sağlık problemleriyle karşı karşıya kalabiliyor. Bunun yanında özellikle büyük şehirlerde yoğun trafiğin önüne geçmek için motorsuz taşıtların kullanımı ön plana çıkıyor. Hem trafik sorununun önüne geçmek hem de sporu bir yaşam tarzı haline getirmeyi amaçlayan projeler bedava bisiklet dağıtımı yapıyor.

Bisiklet başvurusu yapabileceğiniz şirketler, belediyeler ve dernekleri aşağıda bulabilirsiniz.

Ücretsiz bisiklet dağıtımlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

Eti Sarı Bisiklet Projesi Kampanyası

Severek tüketilen gıda markası ETİ, Sarı Bisiklet Projesi kapsamında çocuk ve gençlere bisiklet dağıtıyor. Sarı Bisiklet projesi kapsamında gönüllülerden alınan bisikletler yenileniyor ve Anadolu’daki çocuklara veriliyor. ETİ proje kapsamında kenarda kalan bisikletleri topluyor, bakımını tamirini yaptıktan sonra çocuklara hediye ediyor. Sarı Bisiklet projesi bununla da kalmıyor. Çocuklara bisiklet sürmeyi ve bisiklet kullanırken uyulması gereken kuralları da öğretiyor. Eti Sarı Bisiklet projesinden bisiklet almak isteyen kişiler, https://www.instagram.com/sari.bisiklet/ instagram hesabına mesaj gönderebilirler.

Askıda Bisiklet Başvurusu

Askıda Bisiklet, Türkiye’de yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet sevgisini aşılamak ve hayallerindeki bisikleti onlara ulaştırmayı amaçlayan, kar amacı gütmeyen bir sosyal sorumluluk projesidir. Askıda Bisiklet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bisikletini vermek isteyen kişilerden bisikletini alıyor, bakımını yapıyor ve Anadolu’daki çocuklara götürmek için yola çıkıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen bisikletlerin 1 yıl boyunca bakımlarını da Askıda Bisiklet ekibi tarafından yapılıyor.

Askıda Bisiklet projesine başvuru yapmak için yaşadığınız ilçede bulunan mülki idari amirleri, sosyal dayanışma vakıfları ya da ilgili kurumlardan bize talep gelmesi halinde size uygun bisiklet varsa yardımcı oluyorlar.

Konya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Hediyesi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Bisiklet Şehri Konya projesi kapsamında bisiklet kenti olabilmek ve vatandaşları motorsuz taşıtlara binme alışkanlığı kazandırmak adına her sene festival düzenliyor. Festival kapsamında ise 28 ilçesindeki vatandaşlara bisiklet hediye ediyor. Sosyal medya üzerinden düzenlediği çekilişler ile de yüzlerce bisiklet dağıtan Belediye, düzenlediği her yarışmaya ödülleri arasına bisikleti de dahil ediyor. Konya Büyükşehir, bisiklet dağıtımına bu yılda devam etmesi bekleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Dağıtımı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gençlere bisiklet kullanma alışkanlığını aşılamak amacıyla her fırsatta ücretsiz olarak bisiklet dağıtımı yapıyor. Geçen yıl öğrencilere 100.000 adet bisiklet hediye eden belediye, bu sene deprem sebebiyle bisiklet dağıtamayabilir. Bir sonraki sene mutlaka bisiklet dağıtımı devam edecektir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden bisiklet almak için gaziantep.bel.tr adresini takip etmelisiniz. Her yaz bisiklet dağıtımı ile duyurular yapılıyor. Büyükşehir bu bayram öncesi de öğrencileri sevindirmek amacıyla bayram hediyesi olarak bisiklet dağıtımına devam edecek.

Başvuru yapmak için buraya tıklayın. Daha sonra telefonunuza gelen mesaj ile teslimat noktasına giderek bisiklet ücretsiz olarak teslim alınacak.

Şahinbey Belediyesi Bisiklet Hediyesi

Gaziantep Şahinbey Belediyesi de ortaokul ve lise öğrencilerine her yıl bisiklet hediye ediyor. 2 Takdir veya Teşekküre 1 Bisiklet kampanyası kapsamında öğrenciler öğrenim hayatı boyunca teşekkür ve takdir aldığı takdirde bisikletine kavuşuyor. Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından takdim edilen bisikletlerin dağıtımı randevu alınarak veriliyor. İnternet üzerinden alınacak randevu sonrası gün ve saat belirleniyor ve bisikletiniz teslim ediliyor. Başvurular her yılın belirli dönemlerinde alınıyor.

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Bisiklet Dağıtımı

Gaziemir Şehitkamil Belediyesi bisiklet dağıtımı müjdesini verdi. Şehitkamil ilçesinde yaşayan ortaokul ve lise öğrencileri yararlanacak. Öğrenciler 2 başarı belgesi yani takdir veya teşekkür alması koşuluyla sahip olacak. Şehitkamil bisiklet dağıtımına başvurular internet üzerinden alınıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Bisiklet Projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Bisiklet Bizden, Gezmesi Sizden” kampanyası kapsamında bisiklet sürmek isteyen herkese ücretsiz bisiklet kullanma hakkı veriyor. Her gün bedava verilen bisikletleri kimlik karşılığında alarak sürebilirsiniz. Bisiklet alanlara takmaları için kaskta veriliyor. Bisikletleri en fazla 5 saatlik kullanmanıza izin verilmektedir. 15 yaşından büyük herkes bisikletleri alabilir. Karşıyaka Bostanlı Rekreasyon Alanı Spor Tesislerine giderek sahibi olamasanız da her gün giderek ücretsiz bisikletlerden faydalanabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı Bisiklet Dağıtımı

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında hareketsiz yaşamın önüne geçilmesi amacıyla geçmiş yıllarda 50.000 adet bisiklet dağıtımı gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı’nın önümüzdeki yıllarda ise tekrar ücretsiz bisiklet dağıtımı yapıp yapmayacağı henüz belli değil.

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

4.4/5 - (41 votes)

351 thoughts on “Ücretsiz Bisiklet Başvurusu – Bedava Bisiklet Veren Yerler 2024

  • Emre

    3 çocuk var bisiklet alamıyorum lütfen yardım edin

    Yanıtla
  • Aydın Taş

    Çocuklarima bende bisiklet istiyorum bı baba olarak

    Yanıtla
  • Benim 4çocuk var hepsi de okula gidiyor eşim hapiste ihtiyacımız var

    Yanıtla
  • Mehraba bende 4 tane çocuğum var bisiklet istiyorlar alamıyorum lütfen yardımcı olur musunuz

    Yanıtla
  • Benim bir kızım bir oglum var imkanlarımız onların kurslarına ve okuluna anca yettiği için alamıyoruz biri 16 yaşında biri 14 yaşında

    Yanıtla
  • Sadiye

    Durumum yok 3 tane çocuk var bisiklet alamıyorum bize yardımcı olabilirsiniz misiniz

    Yanıtla
  • Ben de oğlum için başvuruyorum oh çok istedi

    Yanıtla
  • Cafer Akkuzu

    Merhaba çocuğmun doğum günü onun için 1tane bisiklet göndere bilirmisini

    Yanıtla
  • Ayse köker

    Benimde bir oglum var onun için bisiklet yardımı istiyorum

    Yanıtla
  • Merve

    Bisiklet istiyorum kızıma alamıyorum suan

    Yanıtla
  • Nursel bal

    Merhaba üç tane çocuğum var bisikletleri yok lütfen istiyorum

    Yanıtla
  • Nursel bal

    Merhaba üç tane çocuğum var bisiklet istiyorlar almıyom lütfen yardımcı olur musunuz

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir