27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 15 Aralık 2023

Almanya Deprem Vizesi Nasıl Alınır? Başvuru Şartları

Almanya depremzedeler için vize vereceğini açıkladı. Almanya Deprem vize başvurusu nasıl yapılır 2024, 3 aylık (90 gün) deprem vizesi kaç günde çıkar?, Almanya vize kararı başvuru şartları nelerdir detaylarına ulaşabilirsiniz.

Almanya hükümeti ülkemizde yaşayan deprem sonrası depremzedelere 3 ay boyunca Almanya’da kalabilmeleri için vize vereceğini açıkladı. Almanya deprem vize başvurusu şartları da kolaylaştı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremler sonrası 10 ilimizde büyük hasar oluştu. Enkaz altındakiler çıkarılmaya çalışılırken bir yandan da yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Ülkemizin yanında Suriye’yi de etkileyen deprem milyonlarca insanın evsiz kalmasına neden oldu. Hal böyle olunca Almanya da hareket geçti. Depremzedelerin 3 ay süreyle toplam 90 gün boyunca Almanya’da konaklayabileceklerini açıkladı. Türkiye ve Suriye vatandaşlarına deprem vizesi vereceğini açıkladı.

Almanya Deprem Vizesi Kimler Alabilir? Başvuru Şartları

Almanya’ya 3 aylık deprem vizesi başvurusu yapmak isteyen kişiler, Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenen şehirlerde yaşıyor olması,. Kalacak bir yer ve tıbbi tedavi görmek istemesi ve Almanya’da bir akrabası olması gerekiyor. Deprem vizesi alan kişiler Almanya’da akrabalarının yanında konaklayacak.

Almanya Deprem Vize Başvurusu

Almanya Deprem Vize Başvurusu yapmak isteyen kişiler öncelikle Almanya’daki akrabaları ile iletişime geçmesi gerekiyor. Akrabalarından onay aldıktan sonra, Almanya Konsolosluğuna giderek akrabalarının bilgilerini yetkililere iletecek. Konsolosluktaki kişiler vize başvurunuzu iletecek ve 3 aylık vize için süreç başlayacak.

Almanya Deprem Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, depremzedelere özel verilecek deprem vizesinin hemen sonuçlanması için görev gücü oluşturulduğunu açıkladı. Normalde vizeler yaklaşık 30 gün içerisinde çıkıyor ama olağanüstü bir durum olduğu için Almanya hükümeti başvuruları en kısa zamanda değerlendirecek ve sizi haberdar edecektir.

Yeni Başvuruları kaçırmamak için Sosyal Medya hesaplarımızı takip edin.

Telegram: https://t.me/egeetkinlik

Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCK_Ani0ACkUKkkkJeCbwfdQ

Tiktokhttps://www.tiktok.com/@bakicelik92

Instagramhttps://www.instagram.com/basvuruprofesoru/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir