27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 15 Aralık 2023

İBB Bina Deprem Testi Başvuru (Ücretsiz) 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi binaların deprem testini ücretsiz yapacak. İBB Bina Deprem Testi başvuru nasıl yapılır? 2024, fiyatı ne kadar?, ücretsiz mi?, deprem riski sorgulama, İBB deprem testi sonuçları detaylarına ulaşabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi binalarına deprem testi yaptırmak isteyen vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek.

İBB Bina Tespiti projesi kapsamında İstanbul’da bulunan evlere deprem testi yapacak. Binaların risk durumunu saptayabilmek için 2019 yılında başlattığı proje ile bu zamana kadar 100.000’i aşkın binayı inceledi. İstanbul’un dört bir yanında yapılan taramalar ile endişeleri gideriyor ve önlem almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Binbir emekle elde ettiğimiz, sevdiklerimizin anılarıyla dolu sıcak yuvalarımızda güvenle oturmak için ücretsiz bina deprem testi yaptırın.

İBB Bina Deprem Testi Kimler Yaptırabilir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bina deprem testi ücretsiz olarak yapılacak. Bina taraması yaptırmak isteyen vatandaşların İstanbul’da ikamet ediyor olmaları, 20 yaşından büyük bir binada oturmaları gerekiyor. Bina sahibi olan herkes deprem testi yaptırabilir.

İBB Bina Deprem Testi Başvuru Nasıl Yapılır?

İBB tarafından ücretsiz olarak yapılacak bina deprem testi yaptırmak isteyen vatandaşlar, https://forms.ibb.gov.tr/isatmud/basvuru/ adresine tıklayarak başvuru yapabilirsiniz. Ekipler başvurunuzu yaptıktan sonra binanızdan örnek alacak ve deprem dayanıklılık testine sokacak. Uzmanların yaptığı testlerin ardından binanızın durumunu internet üzerinden sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.

İBB Deprem Testi Sonuçları Sorgulama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan numunelerin ardından yapılacak testler sonrası binanızın durumu belli olacak. Binanızın adresini girerek sorgulama yapabilirsiniz. Sorgulama yapmak için https://forms.ibb.gov.tr/isatmud/ adresine tıklayabilirsiniz.

Yeni Başvuruları kaçırmamak için Sosyal Medya hesaplarımızı takip edin.

Telegram: https://t.me/egeetkinlik

Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCK_Ani0ACkUKkkkJeCbwfdQ

Tiktokhttps://www.tiktok.com/@bakicelik92

Instagramhttps://www.instagram.com/basvuruprofesoru/

One thought on “İBB Bina Deprem Testi Başvuru (Ücretsiz) 2024

  • Gülcan DOĞRU

    Testin yapılmasını talep ediyorum.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir