27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 15 Aralık 2023

Koruyucu Aile Başvurusu Nasıl İptal Edilir? 2024

Ülkemizde meydana gelen deprem sonrası koruyucu aile başvuruları artış göstermişti Koruyucu Aile Başvurusu nasıl iptal edilir sorusunu merak edenler de bulunuyor. 2024 e-devlet evlat edinme başvurusu iptali, depremzede çocuk başvuru silme detaylarına ulaşabilirsiniz.

Depremzede evlat edinme başvurusu yapan aileler, e-devlet üzerinden iptal ettirmek istiyor.

Kahramanmaraş ilçesi Elbistan merkezli meydana gelen deprem 10 ilde yıkıma sebep oldu. Deprem sonrası bir çok kişi vefat ederken binlerce çocuk ise anne ve babasız kaldı. Bu çocuklara sahip çıkan ülkemizdeki ebeveynler oldu. Koruyucu aile olmak isteyen yüz binlerce kişi e-devlet üzerinden başvuru yaptı. Depremzede çocuklara sahip çıkmak isteyen aileler evlat edinme başvurusunu bazı sebeplerden dolayı iptal etmek zorunda olduğu için başvurusunun nasıl iptal edileceğini merak ediyor.

Koruyucu Aile Başvurusu Nasıl İptal Edilir?

Koruyucu aile başvurusu e-devlet üzerinden ilk görüşme talebi olarak yapılabiliyor. Başvuru yapıldıktan sonra bir çok aile bazı sebeplerden dolayı başvurusunu iptal etmek istiyor. e-Devlet üzerinden yapılan başvuruların iptali sistem üzerinden yapılamıyor. Başvurusunun iptalini isteyen aileler için aşağıda bazı seçenekler yardımcı olabilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını arayın.

Depremde ailesini kaybeden çocukların bakımı ve korunmasını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üstlenecek. Koruyucu Aile başvuruları da bu bakanlık üzerinden yapılıyor. O yüzden bakanlığı veya yaşadığınız şehirdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü arayarak bilgi verebilirsiniz.

Bekar olarak Koruyucu aile başvurusu yaptıysanız, ilgili il müdürlüğüne bizzat giderek başvurunun iptalini isteyebilirsiniz.

İlk Görüşme için sizi aradıklarında iptal etmek istediğinizi belirtin.

Deprem nedeniyle ailesi hayatta olmayan çocukların tedavisi hastane de yapıldıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından korumaya alınacak. Koruyucu Aile başvuruları incelendikten sonra uygun ailelere randevu verilecek. Randevu için sizi aradıklarında geçerli bir sebep ile başvurunuzun iptalini isteyebilirsiniz. Telefon ile konuşan kişi sistem üzerinden iptal işleminizi yapacaktır.

Yeni Başvuruları kaçırmamak için Sosyal Medya hesaplarımızı takip edin.

Telegram: https://t.me/egeetkinlik

Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCK_Ani0ACkUKkkkJeCbwfdQ

Tiktokhttps://www.tiktok.com/@bakicelik92

Instagramhttps://www.instagram.com/basvuruprofesoru/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir