26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 4 Temmuz 2024

CİMER Ayni Yardım Nasıl Alınır (Gıda, Eşya, Bebek, Kırtasiye Yardımı) 2024

CİMER ayni yardımlar kapsamında başvuru yapan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayni Yardım nereden alınır? 2024, Ayni yardım başvurusu nedir, ALO 150 gıda yardımı, ücretsiz eşya, bebek yardımı, kırtasiye desteği detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER bir çok insanın şikayet ve isteğini ilgili kurumlara iletirken, vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeyi ihmal etmiyor. CİMER ayni yardımlar ile dar gelirli vatandaşların sesini duyurmasını sağlıyor.

Vatandaşların şikayet ve taleplerini ilettiği ve kısa bir süre içerisinde cevap bulduğu kurum olan CİMER, gıda erzak kolisi, ev eşyası, bebek maması ve bezi ve eğitim için kırtasiye yardımı isteyen vatandaşlarında isteğini ilgili kurumlara aktararak ihtiyaçlarını gideriyor. Kahramanmaraş depremi sonrasında binlerce insanın derdine derman olan CİMER, haberleşme ve iletişim anlamında çok önemli bir kurum olduğunu gösterdi.

Ayni Yardım Nedir?

Ayni yardım maddi karşılığı olmayan mal ve hizmet olarak yapılan yardımlara denir. Nakdi yardım ile çok karıştırılmaktadır. Nakdi yardımda sadece para yardımı yapılmaktadır. Ayni yardımda parasal bir durum yoktur. Ramazan yardımı, gıda erzak kolisi, eşya, bebek ve eğitim desteği gibi yardımların bütününden oluşmaktadır.

CİMER Gıda Yardımı Başvurusu

CİMER ihtiyaç sahibi vatandaşların Gıda erzak kolisi taleplerini karşılıyor. CİMER gıda yardımı başvurusu yapan vatandaşların istekleri Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ve ilgili belediyeye yönlendiriyor. Bakanlık ve belediye tarafından en kısa zamanda isteğiniz yerine getiriliyor. Özellikle Ramazan ayında ve öncesinde CİMER’e gelen gıda paketi talepleri hızlı bir şekilde işleme alınıyor.

CİMER Ev Eşyası Yardımı Başvurusu

Dar gelirli aileler ve yeni evlenen kişiler CİMER’e başvuru yaparak ev eşyası alabilirler. Koltuk, beyaz eşya, küçük ev aletleri, mutfak eşyaları ve tüm diğer ihtiyaçlarınız için talepte bulunabilirsiniz. CİMER eşya başvurularınız değerlendiriliyor kaymakamlık ve yaşadığınız yerin belediyesine iletiliyor ve en kısa sürede istekleriniz karşılanıyor. Ev eşyalarınız evinize getirmeden önce ilgili makamlar sizi evinde ziyaret edebilir ve durumunuzu gözlemleyebilir. Depremzede ve doğal afetten dolayı eşyalarını kaybeden vatandaşların ihtiyaçları hemen acil olarak karşılanmaktadır.

CİMER Bebek Yardımı Başvurusu

Yeni bebek sahibi anne ve babalar Hoşgeldin Bebek Paketi almak için Cimer’e başvuru yapabilirler. Gelir düzeyi farketmeksizin herkesin faydalanabileceği bebek yardımı kapsamında devlet ve ilgili kurumlar mutluluğunuza ortak oluyor. Bebek maması, biberon, emzik, battaniye, bebek bezi gibi ihtiyaçlarınızın olduğu paket kapınıza kadar teslim ediliyor. CİMER burada aracı kurum olarak görev yapıyor. CİMER’e gelen talepler belediyenize ve Aile Bakanlığına yönlendiriliyor. Burada önemli husus bebeğinizin yeni doğması veya en fazla 2 yaşında olması gerekiyor.

CİMER Okul Kırtasiye Yardımı Başvurusu

Okula yeni başlayacak ve örgün eğitimine devam eden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kırtasiye yardımı yapılıyor. CİMER’e gelen kırtasiye yardımı istekleri de ivedilikle değerlendiriliyor ve ilgili kurumlara aktarılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların öncelik verildiği bu yardım kapsamında defter, kalem, silgi, kitap ve bir çok kırtasiye malzemesinin bulduğu paket çocuklara hediye ediliyor.

CİMER Ayni Yardım Nasıl Alınır?

CİMER ayni yardım başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar https://www.cimer.gov.tr/ web sitesi üzerinden e-devlet girişi yapın. e-Devlet şifreniz yoksa formu doldurarak devam edebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra yardım başvurusunda bulunacağımızdan dolayı başvuru türü İSTEK olarak işaretlenmeli ve kişisel bilgiler bölümü doldurulmalıdır. İleri tuşuna basılarak METİN bölümüne ayrıntılı bir şekilde bilgi verilmeli ve elinizde belgeler varsa onları sisteme yüklemelisiniz. Ardından ileri diyerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

ALO 150 numaralı telefonu arayarak da isteğinizi iletebilirsiniz fakat yazılı olarak başvuru yapmanızı öneriyoruz. Çünkü yazarak kendinizi daha iyi anlatabilirsiniz. Yapılacak yardım talepleriniz ilgili kurumlara aktarılarak kısa sürede karşılanacaktır. Nakdi destek haricindeki tüm ihtiyaçlarınız için CİMER’e ulaşabilirsiniz.

Yeni Başvuruları kaçırmamak için Sosyal Medya hesaplarımızı takip edin.

Instagramhttps://www.instagram.com/basvuruprofesoru/

Telegram: https://t.me/egeetkinlik

Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCK_Ani0ACkUKkkkJeCbwfdQ

3.5/5 - (15 votes)

53 thoughts on “CİMER Ayni Yardım Nasıl Alınır (Gıda, Eşya, Bebek, Kırtasiye Yardımı) 2024

  • Merhaba 16 milyon için bana da yardım eder misiniz 3 çocuğum var geçinemiyorum kiradayım bet alamıyorum lütfen yardım eder misiniz bana da

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir