27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 31 Aralık 2023

EİKP Destek Programı Yardımı Nasıl Alınır? 2024

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi olarak verilen EİKP Destek Programı yardımı 2024 yılında verilecek mi, kay ay verilecek, merkez ödeme ne demek EİKP başvuru sorgulama, PTT ödeme detaylarına EgeEtkinlik.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara EİKP destek programı yardımı verilecek.

Pandemi döneminde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekonomik kalkınma sağlamak amacıyla aile bazında verilen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi destek programı yeniden gündem oldu. Daha önce 1100 TL olarak milyonlarca kişinin faydalandığı yardım paketinin 2023 yılı itibariyle tekrar verileceği söylenmektedir. EİKP Destek Programı seçimden sonra Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2.000 ve üstü olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek.

EİKP Destek Programı Yardımı Kay Ay Verilecek?

Ekonomik İstikrar Kalkınma Paketi destek programı EİKP, tek seferlik olarak ödenmektedir. Aile bazında verilecek yardımı vatandaşlar PTT üzerinden tek seferlik olarak alabilecek.

EİKP Destek Programı Merkez Ödeme Sorgulama

EİKP Destek Programı yardımı almaya hak kazanan aileler, https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-sorgu adresine tıklayarak e-devlet üzerinden paranın yatıp yatmadığını kontrol edebilecek.

EİKP Destek Programı Yardımından Kimler Faydalanabilecek?

EİKP Destek Programı yardımından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve ihtiyaç sahibi aileler faydalanacak. Aile bazından verileceği için sadece aile bireylerinden bir kişi başvuru yapabilecek. Başvuru yapacak kişinin 18 yaşından büyük olması yeterli olacak. Bakanlık tarafından daha önce sosyal yardım alan vatandaşlar da faydalanacak.

EİKP Destek Programı Yardımı Nasıl Alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek EİKP Destek Programı yardımına aileler e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek. https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresine tıklayarak E-devlet Sosyal Hzimetler Sosyal Yardımı Başvuru Hizmeti bölümünden başvurusunu yapabilecek. Uygun görülmesi halinde cep telefonlarına mesaj gelecek. EİKP yardımı 6 ay içerisinde PTT üzerinden alınması gerekiyor.

EİKP Destek Programı Yardımı Ne Zaman Yatacak?

EİKP Destek programı yardım başvurusu kabul edilenler T.C. kimlik numarasının son hanesine göre ayın 1. ve 5. günü arasında PTT üzerinden alabilecek.

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir