27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 27 Ocak 2024

Kira Yardımı Nasıl Alabilirim? Kira Yardımı Başvurusu 2024

Devletten dar gelirli vatandaşlara 1500 TL Kira yardımı müjdesi! Kira yardımı nasıl alabilirim sorusu sıkça sorulmaya başlandı. Kira yardımı 2024 başvuru şartları nelerdir?, SYDV e-devlet başvuru formu detayları bulabilirsiniz.

Dar gelirli vatandaşlara kira yardımı yapılmasına yönelik çalışmalar başladı. 1500 TL yardım başvurusu yapmak ise tek bir noktadan geçiyor.

Son yıllarda artan kira fiyatları nedeniyle zor günler geçiren ailelerin imdadına hükümet destek çıkıyor. Başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşların kiralarının 1500 TL’lik kısmını devlet karşılayacak. Ailenin yaşadığı bölgedeki kira fiyatları göz önüne alınacak ve bu yardım daha da artabilecek. Minimum tutar olarak 1500 TL belirlenmiş durumda.

Başvurusu kabul edilen vatandaşlara kira yardımı 12 ay boyunca devam edecek. 1 yıl sonra ailenin gelir durumu yeniden değerlendirilecek ve yardımın devam edip etmeyeceği belli olacak. Aile bireyinin yaptığı başvuru sonrası ödemeyi PTT veya banka hesap numarası üzerinden alabilecek.

1500 TL kira yardımı birey bazında değil, aile bazında verilecek. Yani bir aileden sadece bir kişi kira yardımına başvuru yapabilecek.

Kira Yardımı Başvuru Şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında ikamet ediyor olmak,

T.C. vatandaşı olmak,

Ekonomik anlamda zor günler geçiyor olmak,

18 yaşından büyük olmak.

Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vatandaşlar, kira yardımı başvurusu yapmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek şahsen başvuru yapması gerekiyor. Kısaltması SYDV olan vakfın Türkiye’nin her ilçesinde başvuru noktası bulunuyor. Şahsen yapılan başvurular daha kısa sürede sonuçlanmaktadır.

Yeni Başvurulardan haberdar olmak için Telegram veya Youtube kanalımıza katılın.

4 thoughts on “Kira Yardımı Nasıl Alabilirim? Kira Yardımı Başvurusu 2024

  • Remziyedemirel

    İyi günler ben kirada oturuyorum eşim beş yıldır kayıp kiramı odeyemiyorum lütfen bu konuda yardımcı olun madi ve manevi gelirim hiç yok

    Yanıtla
  • Emine yayla

    Esim calismiyor dort cocugum var ucu okula gidiyor yeni dogan bebegim var mama bez alamiyorum kiraciyim madurum esim bize bakmiyor parada bir eve geliyor sizden kira yardimi istiyorum lutfen

    Yanıtla
  • İyi akşam lar ben Mevlüt akpinar kira yardımı istiyorum ihtiyacım var 3cocugum var okuyorlar 1500 TL kira bedeli

    Yanıtla
  • Şadiye

    2 oğlumla 8 yıldır yalnız yaşıyorum nafaka almıyorum yetim aylığım 1600 tl kiram 1750 2 oğlum da okuyor başka herhangi bir gelirim yok çevrelerin yardımıyla geçinmeye çalışıyorum Kiradayım çocuklarımla gerçekten çok zor durumdayız yardımınızı arz ve rica ediyorum

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir