26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 7 Şubat 2024

Öğrencisi Olan Aileye 1000 TL Yardım: Diğer Eğitim Yardımı Başvurusu 2024 (Resimli Anlatım)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öğrencisi olan ailelere 1000 TL eğitim yardımı başvuruları başladı. Eğitim Materyali Yardımı nedir, e-devlet başvurusu nasıl yapılır 2024, nereden alınır, Diğer Eğitim yardımı her ay mı ödeniyor, kaç ayda bir veriliyor, teslim edilebilir ne demek, ne zaman yatacak detaylarına Ege Etkinlik sitemizden üzerinden inceleyebilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öğrencisi okula giden ailelere 1000 TL yardım ödemesi yapılacağını açıkladı. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik sunulan Diğer Eğitim Yardımına başvurular e-Devlet üzerinden alınacak.

Diğer Eğitim Yardımı diğer adıyla Eğitim Materyali Yardımı, eğitim masraflarını karşılamak ve öğrencilerin eğitim hayatlarını kolaylaştırmak için verilen önemli bir destektir. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi olan dar gelirli ailelere verilen bir yardım programıdır. Ailenin eğitim materyalleri temin etmeleri konusunda finansal destek sağlayan Diğer Eğitim Yardımı diğer yandan çocukların eğitimine de katkıda bulunuyor.

Diğer Eğitim Yardımı Başvurusu e-Devlet (Resimli Anlatım)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Diğer Eğitim Yardımı (Eğitim Materyali Yardımı) başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Aileler çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla bu hizmetten yararlanabilir. e-Devlet üzerinden başvuru formu doldurma sürecini aşağıda bulabilirsiniz.

1 .

Diğer Eğitim Yardımı başvurusu yapmak için e-devlete giriş yapın, arama bölümüne “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” yazın.

2.

Bu sayfadan YENİ BAŞVURU butonuna tıklayarak başvuru formunu açıyoruz.

3.

Burada işaretlenecek alanları işaretliyor ve BAŞVUR butonuna tıklıyoruz.

4.

Açılan sayfada e-devlette kayıtlı kişisel bilgilerimiz ve adresimiz gelecek. Burada yazılı adres üzerinden devam edebilir veya değiştirebilirsiniz. DEVAM ET diyerek devam edebilirsiniz.

5.

Bu sayfada yer alan tüm sorulara EVET / HAYIR olarak cevap verin ve sayfanın en sonunda yer alan “İhtiyaç ve taleplerinizi açıklayınız” kısmını mutlaka doldurun. Bu alana “1000 TL diğer eğitim yardımı almak istiyorum” diye yazabilir ve kendinizle alakalı sağlık, gelirinizle ilgili bilgiler verirseniz yararlı olacaktır.

6.

Son bölümdeki dikkat etmeniz gereken iki yer bulunuyor. İlki sayfanın başındaki Aile Desteği almak istiyor musunuz? sorusuna HAYIR ve sayfanın sonunda bulunan “Yıl içinde ısınma desteği kapsamında tercih ettiğiniz destek türünü seçiniz” sorusuna ise “Isınma Desteği Almak İstemiyorum” seçeneklerini işaretleyin. Bunları yapmamızın sebebi biz eğitim yardımı almak istiyoruz. O yüzden bunları işaretlemememiz gerekiyor. Bu seçenekler için ayrıca başvuru yapmalısınız. Aile destek alıyor olun veya olmayın istemiyorum seçeneğini işaretleyin.

Bu şekilde formu doldurduktan sonra başvurunuzu TAMAMLA diyerek tamamlayın.

TAMAMLA butonu ile birlikte başvurunuz alınacak ve uygun görülmeniz takdirde Diğer Eğitim Yardımı alabileceksiniz. Aynı sayfa üzerinden başvuru durumunuzu sürekli olarak takip edebilirsiniz. Merak ettiklerinizi aşağıda bulabilir ve yorum bölümünden bize soru sorabilirsiniz.

Diğer Eğitim Yardımı Ne Kadar?

Çocukların eğitimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Diğer Eğitim Yardımıyla ailelere 1000 TL destek vermektedir. Bu nakdi destekle birlikte aileler öğrencilerinin kırtasiye ve diğer masraflarını karşılayabilmektedir.

Eğitim Materyali Yardımı Kaç Ayda Bir Veriliyor?

Diğer Eğitim Yardımı diğer adıyla Eğitim Materyali Yardımından ailelere yılda bir kaç kez faydalanabiliyor. Eğitim Öğretim dönemi boyunca ihtiyacı olan aileler başvuru yaparak bu destekten yararlanabiliyor.

Diğer Eğitim Yardımı Teslim Edilebilir Ne Demek?

e-Devletten yaptığınız başvuru değerlendirme sonrası yardımdan faydalanıp faydalanmayacağınız belli olmaktadır. Başvuru yaptığınız ekrandan başvurunuzu takip edebilirsiniz. Takip ettiğinizde başvuru durumunuzun “Teslim Edilebilir” olarak görüyorsanız, Diğer Eğitim yardımı parası alabilirsiniz demektir. Başvuru sırasında kendi adınıza açtığınız IBAN numarasına paranız bir sonraki ay yatırılacaktır.

Ekonomik olarak dezavantajlı durumda olan ailelerin çocuklarının eğitimlerine devam edebilmesi için verilen eğitim yardımıyla gerekli bilgiler verilmiştir. Umarım bu yazı size yardım olur. Aklınıza takılan soruları için yorum bölümünden bize yazabilirsiniz.

Başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

3.8/5 - (5 votes)

13 thoughts on “Öğrencisi Olan Aileye 1000 TL Yardım: Diğer Eğitim Yardımı Başvurusu 2024 (Resimli Anlatım)

  • 4 cocugum var çocuklarım para yardımı istiyorum ihtiyaç larini karsilayamiyorum

    Yanıtla
  • Eşim öldü cocuklarıma para yardımı

    Yanıtla
  • Nazmiye Albayrak

    Benim üç çocuğum okula gidiyorlar çocuğum herşeyi eksik lütfen yardım edin kiraciyim bazen oturtup agliyum alamiyumhic bişe

    Yanıtla
  • Güler Eryetkin

    Benim 5 tane çocuğum var 3 öğrenci 2 Si bebek eşim tek çalışıyor yardım talep ediyorum

    Yanıtla
  • Beş cocugum var 3cocu gum okuyor eşyaları tam değil bazen okula gittiğinde beslen mesine koyacak birşey yok yardım edin

    Yanıtla
  • Beş cocugum var 3cocu gum okuyor yardım edebir misiniz köyde oturuyorum

    Yanıtla
  • Adle

    Beş çocuk annesiyim 3 çocuğum okuyor eşyaları tam değil bide bazen okula giderken beslenmesine koyacak bir yemek yok köyde oturuyoruz yardım edin

    Yanıtla
  • RUKİYE Satılmış

    2tane çocuğum var ikisininde eşyaları tam değil sadece onların ihtiyacıni görmek istiyorum

    Yanıtla
  • Gizem

    4 kişilik bir aileyiz depremzedeyiz herşey fazlasıyla pahalı ve çocuklarımın ihtiyaclarini karşılayamıyor um

    Yanıtla
  • Selma ÖZKOCAMAN

    Bende cocugum icin yardim almak istiyorum

    Yanıtla
  • Meryem atsız

    Eğitim yardımı

    Yanıtla
  • Pınar

    Beş çocuğum var kiracıyım eşim hasta

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir