26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 10 Aralık 2022

Yeni 2500 TL Doğalgaz Yardımı Nasıl Alınır, e-Devlet Başvuru Formu 2023

Kış günden güne kendini gösterirken, devletten doğalgaz yardımı müjdesi geldi. Isınma ihtiyacını doğalgaz ile yapan vatandaşlara 2500 TL’ye kadar destek verilecek. e-Devlet Doğalgaz Yardımı başvurusu şartları ve formu 2022 – 2023, doğalgaz yardımı kimlere verilecek detaylarını buradan öğrenebilirsiniz.

Aile Bakanlığı, geçen sene yapılan doğalgaz yardımı miktarını arttırarak 2500 TL’ye çıkardı. e-devlet üzerinden kolayca yapılan başvurular başladı.

Kış ayları kendini iyice hissettirirken devlet doğalgaz yardımı için müjde niteliğinde haber verdi. Daha önce 415 TL ile 1.150 TL olarak doğalgaz desteği bu sene 900 TL ile 2.500 TL arasında verileceği açıklandı. Avrupa’da ülkemizde yaşanan doğalgaz sıkıntısı sebebiyle su, elektrik ve doğalgaza zamlar geldi. Artan fiyatlar sebebiyle zaten zor günler geçiren aileler, doğalgaz yardımı ile biraz olsun rahatlayacak.

Aileler, yaşadığı bölgedeki iklim koşullarına göre ödeme alacak. Ödemeler iki taksit halinde yapılacak. Birinci Ödeme dönemi Mart / Nisan, ikinci ödeme dönemi ise Ekim / Kasım olarak berlirlenmiştir.

2500 TL Doğalgaz Yardımı Başvurusu

Devlet tarafından verilecek doğal gaz yardımına herkes başvuru yapabilecek. Hanede kişi başına düşen gelir miktarı düşük olan aileler doğalgaz desteği almaya hak kazanacak. e-Devlet doğalgaz yardımı başvurusu yapmak için aşağıdaki linke tıklayın ve size en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına uğrayarak başvuru formunu doldurun.

https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen doğalgaz yardımı sonuçları yoğunluğa göre değişkenlik göstermektedir. Bakanlık başvuruları detaylı araştırarak uygun gördükleri kişileri onaylamaktadır. Bu süreçte 15 ile 30 gün sürmektedir. Doğalgaz yardımı başvurunuzun durumunuzu e-devlet üzerinden takip edebilirsiniz.

Doğalgaz Yardımı Kabul Edildi, ne yapmalıyım?

e-Devlet üzerinden yaptığınız Doğalgaz yardımı sonrasında ekranda kabul edildi açıklamasını görüyorsanız, başvurunuz onaylanmış demektir. Bu süreçten sonra ödeme gününe beklemelisiniz. Ödemeler dönem dönem yılda iki kez yapılmaktadır. Başvuru sırasında verdiğiniz IBAN numarasına 900 TL ile 2500 TL arasında bir para yatırılacak. Genellikle ödemeler ay başı veya ay sonu yapılmaktadır.

Doğalgaz Yardımı ile Fatura Ödeme Ekranı (e-devlet)

Doğalgaz Yardımı Merkezi Sistem Olanlar Ne Yapmalı?


Yeni Başvuruları kaçırmamak için Telegram Grubu ve Youtube Kanalımıza Katılın.

Telegram Başvuru Grubu
https://t.me/egeetkinlik

Youtube Kanalı
https://www.youtube.com/channel/UCK_Ani0ACkUKkkkJeCbwfdQ

1/5 - (1 vote)

5 thoughts on “Yeni 2500 TL Doğalgaz Yardımı Nasıl Alınır, e-Devlet Başvuru Formu 2023

  • Gökhan atik

    Yeni evlendim eşim Azerbaycan devletimizden matdi yardim iztiyorum kımsem yok annem yok babam yok bu koskoca dünyada kimsem Yok

    Yanıtla
  • Ramazan DURGUT

    Slm inşaat ta çalışıyorum 15 yönüyle anca yapa biliyorum

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir