27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 3 Mart 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ramazan Çeki: 1500 TL Yardım Başvurusu 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ramazan çeki dağıtımına başvurular başladı. Bursa sosyal destek çeki ne kadar, Ramazan Yardımı nerelerde kullanılır, emekli 1500 TL yardım başvurusu nasıl yapılır 2024, sosyal yardımlar ve detaylarına Ege Etkinlik üzerinden ulaşabilirsiniz.

Her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik önemli bir sosyal yardım programını hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi Ramazan Çeki başvurularının başladığını duyurdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Destek Çeki, başkan Alinur Aktaş’ın liderliğinde ihtiyaç sahibi ailelere maddi destek sağlamak amacıyla düzenlenen bir yardım programıdır. Paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yoğun yaşandığı zamanlardan biri olan Ramazan ayında vatandaşlarını unutmayarak 1500 TL yardım yapacağını açıkladı. Bu yönde çalışmalarını hızlandıran büyükşehir ihtiyaç sahibi vatandaşların gıda ve temel ihtiyaç malzemelerini karşılamasına destek olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi sosyal destek çeki projesinin 3.yılında 50 bin aileye yardım yapacak. Başvurular 15 Şubat 2024 tarihine kadar alınacak. Bu yardımı alan vatandaşlar anlaşmalı küçük esnaflardan harcamasını yapacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ramazan Çeki Başvurusu

Yardıma muhtaç vatandaşlara destek olma konusundaki hassasiyetiyle bilinen Bursa Büyükşehir Belediyesi, yıl boyunca birçok sosyal yardım projesine imza atmaktadır. Bursa Büyükşehir Belediyesi Ramazan Çeki başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, https://bbbsosyalyardimlar.bursa.bel.tr/ linkine tıklayarak başvuru formunu doldurabiliyor.

Sosyal Yardım Çeki Başvuru Süreci

Başvuru ve süreç 4 aşamadan oluşmaktadır.

1. Aşama, Sosyal Destek Çeki ön başvuru formunun doldurulması başlar ve başvuruda “Ön Başvuru Numarası” verilir.

2. Aşama, ön başvuru kontrolü yapılır, girilen verilerde eksik ya da yanlış olması durumunda “Ön Başvuru Numarası” verilmiş olmasına rağmen tekrar başvuru oluşturulmaz ve durum SMS yoluyla bildirilir.

3. Aşama, Başvurusu kesinleşen müracaatçının bilgileri ilgili müdürlüğe aktarılarak veri tabanı araştırması yapılır. Gerekli görülmesi halinde başvuranla telefon görüşmesi yapılır veya ikamet ziyareti gerçekleşir.

4. Aşama, Başvuru yönetmelik kriterlerine göre değerlendirilir, karar kısa mesaj yoluyla başvuranın telefonuna iletilir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ramazan Çekine Kimler Başvurabilir?

Bursa’da yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatarak umut olan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılacak Ramazan Çekine başvuru yapmak isteyen kişilere aşağıdaki şartlara uygun olması gerekiyor.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan
  • Bursa ili sınırlarında ikameti bulunan
  • Sosyal Yardım kriterlerine uygun
  • 18 yaşından büyük olan
  • Aynı ikamet adresinden sadece 1 kişi başvuru yapabilir

Bursa Sosyal Destek Çeki Nerelerde Kullanılır?

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılacak sosyal destek çekleri sadece anlaşmalı marketlerde kullanılacak. Anlaşmalı yerleri ulaşmak isteyen vatandaşlar https://www.sosyalyardim.burfas.com.tr/members.html linkine tıklayabilirler.

Bursa Emekliye Bayram Destek Çeki Başvurusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi şehirde yaşayan emeklilere müjdeli haberi verdi. Ramazan ayı öncesi vatandaşlara sosyal yardım çeki dağıtacak olan Büyükşehir, Bursa’da ikameti bulunan emeklilere ise Ramazan Bayramı yardımı yapacağını açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi emekli yardım başvurusu yapmak isteyenler https://e-belediye.bursa.bel.tr/Sosyalyardimbasvurusu/Bukapiemekli.aspx?talepid=765 bağlantısına tıklayarak yapabilecek. Başvuru yapan emeklilere 1500 TL değerinde bayram harçlığı verilecek. Toplamda 75 bin emekli bu yardımdan faydalanabilecek.

Başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

5/5 - (1 vote)

9 thoughts on “Bursa Büyükşehir Belediyesi Ramazan Çeki: 1500 TL Yardım Başvurusu 2024

  • BEDİRHAN

    emekliye destek çeki diyor 18 yaşından büyük ola şartı istiyor-18 yaş altı emeklimi var??süper zeka yahuuu

    Yanıtla
  • Tuğba Avcı

    Benimde bu yardıma ihtiyacım var çocuklarim için kullanırım birsa yildirimda oturuyorum

    Yanıtla
  • Çok ihtiyacım var keşke banada verseler eşim askeri ücretle çalışıyor bende bebeği bakıyorum keşke banada çiksa 😊

    Yanıtla
  • Selma ÖZKOCAMAN

    3cocugum var lutfen yetisemiyorum ihtiyaclarina bende yardim istiyorum lutfen

    Yanıtla
  • Makbule

    Ramazan yardımı

    Yanıtla
  • Nesibe çelik

    Ben bursada oturuyorum yeni 5aydir evliyim madi durumunuz yok

    Yanıtla
    • Lütfen bizede yardım edin ihtiyacimiz var çok bebeğime bakdigim için çalışamıyorum eşimde askeri ücretle çalışıyor zar zor ay sonunu getiriyoruz

      Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir