26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 20 Nisan 2024

İBB Ramazan Yardımı: Gıda Kolisi ve Sodexo Market Kartı 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında da İstanbulluları yalnız bırakmıyor. İBB Ramazan yardımı 2024 tüm hızıyla devam ediyor. İBB Ramazan Yardımı nasıl alınır, başvuru nasıl yapılır, Sodexo Market Kartı, 2000 TL Sosyal Yardım Kartı, Ramazan Kolisi, Gıda erzak yardımı detaylarına Ege Etkinlik sitemizden ulaşabilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak adına çeşitli sosyal yardım projelerine imza atıyor. Bu projeler arasında en çok dikkat çeken içinde bir çok malzeme bulunan gıda kolisi dağıtımı ve 2000 TL değerindeki Sodexo market kartları oldu.

İBB Ramazan Yardımı 2024 dar gelirli ailelere yönelik olarak başlatılan bir yardım programıdır. Bu program kapsamında İstanbul’da yaşayan yüzbinlerce ailenin Ramazan sofralarını bereketlendirmek istenmektedir. Belediye seçimleri dolayısıyla çalışmalarını hızlandıran İBB, başvuru yapan herkese geri dönüş sağlıyor. Dağıtım esnasında bebeklerde unutulmuyor. İstanbul Halk Süt projesinden yararlanan ailelerin süt dağıtımı da yapılıyor.

İBB Ramazan Yardımı Nasıl Alınır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, barışın, hoşgörünün ve kardeşliğin ayı olan Ramazan ayında dayanışma ve yardımlaşmanın da önemli olduğunu hatırlatıyor ve ailelere Ramazan Kolisi ve Sodexo sosyal yardım kartı dağıtıyor. Bu yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru yapmak için sosyalyardim.ibb.gov.tr linkine tıklayarak online başvuru yapabiliyor veya aynı zamanda 153 Çözüm Merkezini arayarak başvurusunu kolayca gerçekleştirebiliyor.

İBB Ramazan Yardımından Kimler Faydalanıyor?

Ramazan yardımından faydalanmak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken başvuru şartları bulunmaktadır. Başvuru yapabilmek için genellikle aile geliri, sosyal durum, sağlık durumu gibi kriterlere dikkat edilmektedir.

  • İstanbul sınırlarında ikamet eden
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı
  • Sosyal yardım almaya uygun
  • Gelir seviyesi düşük olan aileler başvuru yapabilmektedir.

İBB Sodexo Market Kartı nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen Sodexo Market Kartı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başlatılan alışveriş kartı projesidir. İBB’nin dağıttığı bu kartla aileler anlaşmalı noktalardan alışveriş yapabilmektedir. Sosyal Destek Kartının içerisinde 2000 TL yüklüdür. Vatandaşlar tamamını bir kerede veya parça parça harcayabilmektedir. Sodexo Market anlaşmalı olduğu istanbul marketlerine kolayca ulaşabilirsiniz. Büyük marketlerde ve mahalle marketlerinde genellikle geçmektedir. Anlaşmalı marketlerde geçerli Sodexo kartları İstanbullu 100 bin aileye dağıtılacak.

İBB Ramazan Kolisi Yardımı

İBB Ramazan Kolisi İstanbul’un dört bir köşesindeki ailelerle buluşuyor. Temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ailelere yönelik başlatılan proje kapsamında market kartının yanı sıra gıda kolisi verilecek. 100 bin kişinin yararlanacağı erzak kolilerinin içerisinde 14 çeşit malzeme bulunuyor. İstanbulluların bu ramazan ayında sofraları boş kalmayacak.

Başvurulardan haberdar olmak için INSTAGRAM hesabımızı takip edin.

3.8/5 - (13 votes)

11 thoughts on “İBB Ramazan Yardımı: Gıda Kolisi ve Sodexo Market Kartı 2024

  • Anonim

    Seçim olmadan kapımıza kimsenin geldiği yok seçim zamanı geldi biriniz gelip biriniz gidiyor tabi oy alabilmek için seçim bitsin koltuklarınıza oturun yine kimseyi görmez gozleriniz

    Yanıtla
  • Zeynep

    Evim kira otizimli çocuğum var ramazan kolisi için başvuru yaptım yardımlarınızı bekliyorum zor durumdayuz

    Yanıtla
  • Şaha Camuskiran

    2 kız çocuk annesiyim eşim gurbette tek başıma çocuklarıma bakmaya çalışıyorum ramazan kolisi için başvuru yapacaktim

    Yanıtla
  • Filiz

    Ramazan gıda kolisi yardımı istiyorum market hediye kartı ihtiyacım var üç tane çocuğum var eşimin maaşı yetmiyor

    Yanıtla
    • Gamze yıldız

      Durumumuz çok kötü çocuklarıma yiyecek istiyorum Allah rızası üçün yardım edin bizszede verin vermiyor hickimse

      Yanıtla
  • Hasret özkaraca

    Üç çocuk annesiyim ev hanımıyım sizden çocuklarim için bebek bezi ve ramazan kolosine baş vurmak istiyorum

    Yanıtla
  • Ramazan kolisi ve sdexso için başvurmak istiyorum eşim ceza evinde çok zor durumdayım

    Yanıtla
  • Turan toro

    5 yıldır kapısı çalınmayan kişilere bile oy alabiliriz umuduyla seçim öncesi 2000 tl kart dağıtmak guzel bir icraat binamda 5 yıldır başvuru yapıp alamayan komşuya 2 gün önce kartı geldi onaylandı diye 5 yıldır ne bekliyordunuz güzellikler

    Yanıtla
  • Ayşe ışık

    Kizimla yalniz yasiyorum evim kira yardim edin calisamiyorum cocugum yeni okula basladi burakacak kimsem yok

    Yanıtla
  • Hatice alan

    Ramazan yardım kolisine basvrmak istiyorum

    Yanıtla
  • Arzu Özbebek

    Evim yikildi annem babam vefat etmiş gelirim yok çadirda yaşiyorum yardima ihtiyacim var

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir