27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 16 Mart 2024

Geçici Madde 5 TYP Nedir?

Toplum Yararına Program TYP ilanlarında Geçiçi Madde 5 nedir, ne demek 2024, İŞKUR TYP alımları resmi gazete duyuru, Milli Eğitim Bakanlığı Geçici 6 (9/4 Muafiyetsiz)) detayları EgeEtkinlik.com dan bulabilirsiniz.

Kamu ve okullarda alınacak personel alım ilanlarında yer alan Geçiçi Madde 5’in ne olduğu merak edildi.

Kamu ve Okullarda çalışmak isteyen kişiler için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Toplum Yararına Program TYP kapsamında bir çok ilde alımlara başladığını açıkladı. İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda bulunan Uygulama Alanı bölümünde Geçiçi Madde 5 ibaresi dikkat çekti. Vatandaşlar bu geçiçi maddenin ne olduğunu araştırmaya başladı.

Geçiçi Madde 5 TYP nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda çalıştırılacak personel alımı için Resmi Gazetede geçiçi maddeler ekledi. Bu maddeler kapsamında TYP alım koşulları da değişmiş oldu.

16 Ağustos 2023 tarihinde Resmi Gazetesinde TYP yönetmeliğinden değişikliğe gidildiği görüşmektedir. Bu değişliklerin geçiçi olması sebebiyle Toplum Yararına Programlarının yürütülmesine ilişkin Geçici Madde 5 ve 6 maddeleri eklenmiştir.

Geçiçi Madde 5’e göre 30/6/2024 tarihine kadar sözleşme ilişkisi kurulacak programlarda 5’inci maddenin birinci fıkrasında yer alan durumlara bakılmaksızın ihtiyaç görülmesi haline kamu hizmetlerini destekleme amacıyla TYP düzenleyebilir.

Bu değişikliğe göre 7 Ekim 2024 tarihine kadar her ne sebepten olursa olsun ihtiyaç bulunması halinde TYP alımı yapılacağı anlaşılıyor. Okullar açıldıktan sonra tekrar TYP alımı yapılabilir veya çalışması devam eden personelin çalışma süresi uzatabilir anlamına geliyor.

İŞKUR TYP alımları iş ilanlarını görmek için tıklayın…

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

5/5 - (1 vote)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir