26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 11 Ocak 2024

Uyumayan Kütüphane Rezervasyon Nasıl Yapılır 2024

Bursa Yıldırım Belediyesi Uyumayan Kütüphane ile 7/24 hizmet vermeye devam ediyor. Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi kayıt formu 2024, randevu al, Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi rezervasyon iptali nasıl yapılır, nasıl alınır detaylarına EgeEtkinlik.com dan ulaşabilirsiniz.

Bursa Yıldırım Belediyesi gençlerin hizmetine sunduğu kütüphaneleri büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Yıldırım Belediyesi ilçeye 7 gün 24 saat açık olan iki kütüphanesi ile gençlerin her zaman ders çalışmasına ve kitap okumasına olanak sağlıyor. Sadece gençlere açık olmayan kütüphanelerden 7’den 70’e tüm vatandaşlar ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Kütüphanelerden herkesin faydalanması için gitmeden önce rezervasyon alınması gerekiyor.

Yıldırım Belediyesi Kütüphaneleri

Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi ve Mimar Sinan Uyumayan Kütüphanesi olmak üzere iki adet 7/24 çalışma prensibiyle kapılarını her zaman açık tutmaktadır.

Rezervasyon Oluşturmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

  • Üye değilseniz; Üye ol seçeneğinden ön üyeliğinizi yaptıktan sonra kütüphane bankosunda kimlik kartınız ile başvurarak üyeliğinizi 08.00 – 20.00 saatleri arasında aktifleştirmeniz gerekmektedir.
  • Üyelik ve aktif etme telefonla arayarak olmamaktadır.
  • Kullanıcı kodu ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.
  • Şifrenizi bilmiyorsanız şifremi unuttum / belirlemedim seçeneğinden belirleyebilirsiniz
  • Rezervasyon sistemi her zaman 1 günlük döngüde çalışmaktadır. Yeni gün rezervasyonları akşam 22.00’de açılmaktadır.
  • Rezervasyon için ekranın sol kısmında bulunan “<” sekmeden sırasıyla kütüphane, salon ve rezervasyon saat aralığını seçip boş sandalyelerden seçiminizi yapmanız gerekmektedir.
  • Rezervasyon başlangıç saatinden itibaren 1 saat içinde rezervasyonunuzu, sms ile gelen QR kod veya kimliğinizin arka yüzüne bulunan barkodu kütüphane girişindeki cihazlara okutarak başlatmanız gerekmektedir. Okumadığınız takdirde rezervasyonunuz 1 saat sonra iptal olacaktır.
  • Rezervasyon bitiminde yeni rezervasyon yapabilmek için çıkış QR kod veya kimliğinizin arka yüzünde bulunan barkodu cihazlarına tekrar okutmanız gerekmektedir.
  • Bir kişi aynı anda iki rezervasyon yapamamaktadır.
  • Rezervasyonunu saatinde aktifleştiren kullanıcı, önceki rezervasyonun kullanıcısı oturuyorsa süresinin bittiğini bildirmesi gerekmektedir.
  • Gece 23.59’dan sonra kütüphaneye yeni giriş yapılamamaktadır. 00.00 – 07.00 arası rezervasyonu olanlar 00.00’dan önce giriş yapmış olması gerekmektedir.
  • Başkaları adına rezervasyon yapan, aktif eden ve kurallara uymayan kişiler tespit edildiğinde ilk seferde 1 hafta, ikinci seferinde 1 ay, üçüncü seferinde tekrar yapılması halinde 1 yıl boyunca rezervasyon yapamayacaktır. Rezervasyon sorgulaması için görevliler kimlik kontrolü yapabilir.

Uyumayan Kütüphane Rezervasyon Nasıl Yapılır?

Bursa Yıldırım Belediyesine ait Uyumayan Kütüphanelere gitme istiyorsanız, internet üzerinden rezervasyon oluşturmanız gerekmektedir. Rezervasyon almak için https://kutuphane.yildirim.bel.tr/yordam/ adresine tıklayarak ön kayıt oluşturabilir ve rezervasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Uyumayan Kütüphane Rezervasyon İptali

Uyumayan Kütüphaneye gidemeyecek kişilik rezervasyon iptali yaptırmak için 444 1602-3600 telefon numarasını arayabilirsiniz. Rezervasyon yaptığınız halde kütüphaneye gelinmediği takdirde kişiler 24 saat içerisinde tekrar rezervasyon yapamaz. Başlama saatinden önce rezervasyonlar iptal edilmesi gerekmektedir.

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

5/5 - (1 vote)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir