1 Mayıs 2024
Son Guncelleme Tarihi: 3 Nisan 2020

Vakit Geçirmek İçin Ziyaret Edebileceğiniz 21 Site

Malum salgından dolayı insanların çoğu evlerde kendilerini karantinaya almış durumdalar. Öğrenciler ve çalışanların bile çoğu evlerine kilitlendi. Bizde bilgisayarda çok vakit geçirdiğinizi biliyoruz ve sıkılmamanız için eğlenceli vakit geçirebileceğiniz 21 tane siteyi listeledik.

1) Kworb

Youtube, Spotify, İtunes gibi müzik platformlarındaki müzik ve klipler ile ilgili çeşitli istatistikleri inceleyebileceğiniz internet sitesi. Hangi müziklerin, hangi ülkede, gün gün ne kadar izlendiğini bulabilir, ayrıca yeni şarkılar keşfedebilirsiniz.

2) TED-Ed

Youtube kanalı da olan bu web sitesi, farklı konularda hazırlanmış içerikler ve ilgi çekici animasyonlar eşliğinde hızlandırılmış bir eğitim hizmeti sunuyor. Anlatımın görseller ile desteklenmesi ve konuların ana hatlarıyla anlatılıyor oluşu akılda kalıcılığı arttırıyor.

3) İnformationİsBeautiful

Çeşitli konularda, oldukça eğlenceli görseller ile hazırlanmış, hoş vakit geçirebileceğiniz bir infografik sitesi. Anasayfada karşınıza gelen grafiklerin üstlerine basarak detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

4) ThisPersonDoesNotExist

İnternete yüklenmiş fotoğrafları kullanarak, sayfayı her yenilediğiniz size gerçekte var olmayan bir insan yüzü oluşturan internet sitesi. Canınız sıkıldığı zaman girebilir, isterseniz fotoğrafları kullanabilirsiniz. Yalnız dikkat edin bazen çarpık suratlar üretebiliyor.

5) NoExcuseList

Hangi konuyu, hangi siteden öğrenebileceğinizi listeleyen bir internet sitesi. Aralarında academics, art, cooking, music gibi konular mevcut.

6) GeaCron

Tarih meraklıları için, M.Ö. 3000 tarihinden günümüze kadarki dünya haritalarını gösteren site. Çeşitli tarihlerdeki devlet ve medeniyetleri incelemek için önerilir.

7) MetMuseum

İnternetten çeşitli sanat eserlerini inceleyebileceğiniz sanal müze. İçerisinde 400000’i aşkın sanat eseri bulunmaktadır.

Ayrıca Bakabilirsiniz: Evden Gezebileceğiniz En Güzel Sanal Müzeler

8) WeaveSilk

İmlecinizi kullanarak yaratıcı sanat eserleri çizmenize olanak sağlayan web sitesi. Oldukça başarılı bir renk paletine ve mekaniklere sahip sitede yaratıcılığınızı ortaya çıkarırken huzurlu vakitler geçirebileceksiniz.

9) ASoftMurmur

Bünyesinde 10 çeşit ses içeren, dikkat dağınıklığı ve odaklanmada sorun yaşayanların için güzel bir sanal ses ortamı. İçeriğindeki sesleri birleştirerek çeşitli ortamlar oluşturabilirsiniz. Özellikle dışarı çıkamadığımız bu karantina günlerinde can sıkıntısına bir bir.

10) ShutUpAndTakeMyMoney

Çeşitli alışveriş sitelerinden derleme garip ürünlerin bulunduğu internet alışveriş sitesi. İçerisinde daha önce görmediğiniz, oldukça şaşırtıcı, yaratıcı ve çoğu işe yaramayan ürünler mevcut. Yukarıdaki görselde de covid-19’dan korunmak için kullanabileceğiniz bir el bulunmakta.

11) İnstantWatcher

Oldukça başarılı filtrelere sahip, kişisel tercihlerine göre film ve diziler keşfedebileceğiniz platform. Film izlemekten hoşlanan kişilerin başarılı bulacağı bir site.

12) HackerTyper

Klavyede rastgele tuşlara basarak ekrana rastgele kodlar sıralayan, kendinizi bir hacker gibi hissetmenizi sağlayacak eğlenceli bir site. Filmlerdeki oyuncuların nasıl hızlıca kod yazdıkları ortaya çıktı.

13) Movie-Music-Quiz

Yine filmseverlerin çok başarılı bulacağı bir film müziğini tahmin etme sitesi. Site size başlarken çeşitli kategoriler sunuyor ve o seçeneklere göre dinlediğiniz müziğin hangi filme ait olduğunu bulmaya çalışıyorsunuz. Site görselliği ile de kendini beğendiriyor.

14) FindTheİnvisibleCow

Boş bir ekranda farenizin imlecini dolaştırarak kayıp bir ineği bulmaya çalışıyorsunuz. Arka planda da bir adam bağırarak size yardımcı oluyor. İneği bulduğunuzda fareyi tıklatmanız lazım. Bildiğiniz soğuk-sıak oyunu.

15) Temp-Mail

Tek kullanımlık mail adresleri oluşturabileceğiniz faydalı bir site. Özellikle hizmet sunmak için mail adresi isteyen siteler için kullanabileceğiniz site oldukça işinize yarayacak. Sitede gelen onay mesajlarını bile onaylayabiliyorsunuz.

16) PointerPointer

Farenizi ekran hangi piksele getirirseniz ona göre internetten bir fotoğraf bulup, parmağı ile orayı gösteren garip bir site.

17) Gifs

Youtube, vine, instagram gibi video içerik platfromlarından URL kopyalayarak, oradaki videoları yakalayıp başarılı gif.’ler oluşturmanızı sağlayan bir hizmet sitesi. İlk başlarda biraz uğraştırabilir.

18) radio.Garden

Dünya haritasından seçeceğiniz ülke ve şehirlerdeki radyo yayınlarını bularak dinlemenizi sağlayan bir site. Farklı ülkelerin yayınlarını dinleyerek haberlere ulaşabilir, daha önce hiç dinlemediğiniz şarkıları keşfedebilirsiniz. Siz internette başka bir iş ile uğraşırken radyo da arkaplanda açık kalabilir.

19) Supercook

Evinizde olan malzemeleri girdiğinizde, size çeşit çeşit tarif sunan bir yemek tarifi sitesi. çeşitli filtreleri kullanarak da sevdiğiniz ve sevmediğiniz yemekleri eleyebilirsiniz. Özellikle karantina günlerinde dışarı çıkmamak ve elinizdeki malzemeleri değerlendirmek için kullanabilirsiniz.

20) GeoGuessr

Bir yandan oturduğunuz yerden dünyayı gezip bir yandan da eğlenmek istiyorsanız tam size göre bir site. Site size dünyadan herhangi bir yere de fırlatabiliyor, seçeneğinize göre tanınmış yerlere de gidebiliyorsunuz. Siz ise buralarda dolaşıp bulunduğunuz yerin neresi olduğunu tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Bu sitede şu günlere ilgi gören işlerden.

21) RaveDJ

Herkesin bir DJ olabileceği bu sitede çeşitli müzik veya videoları birleştirerek yeni mashup şarkılar oluşturabilirsiniz. Örneğin Youtube’dan iki videonun URL’sini kopyalayıp yönlendirirseniz site sizin için onları otomatik olarak birleştirebiliyor. Ortaya da ilginç şeyler çıkabiliyor.

Sizlerinde bildiğiniz ilginç siteler varsa yorumlarda bize önerebilirsiniz.
#evdekal

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir