27 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 3 Temmuz 2024

Eşi Cezaevinde Olan Kadına Maaş Başvurusu 2024

Eşi cezaevinde olan kadına devlet maaş verecek. Mahkum ailesine verilecek yardım başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir, e-devlet formu nasıl doldurulur, eşi hapiste olan kadınlara maaş ne kadar? 2024 kader mahkumu eşlerine sosyal yardım detaylarına EgeEtkinlik.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Herhangi bir sebepten dolayı eşi cezaevine giren kadınlara destek amaçlı sosyal yardım maaşı verilecek.

Eşi hapiste olan kadınlara verilecek maaş başvuruları e-devlet üzerinden alınacak. Eşi cezaevine girdikten sonra psikolojik olarak yıkılan kadınlar bir yandan da ekonomik olarak da geçimini sağlamak çocuklarına bakmak zorunda kalıyor. Zor günler geçiren eşlere devlet yardım elini uzatıyor. Mahkum ailesine verilecek maaş sayesinde bir nebze olsun ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bunun için kadınların kesinlikle başvuru yapması gerekiyor. Başvuru yapan kadınlara 4300 TL’den 7750 TL’ye kadar maaş bağlanıyor.

Eşi hapiste olan kadınlara maaş ne kadar?

Eşi hapisten olan kadınlara verilecek maaş çocuk sayısına ve eğitim düzeyine göre değişiklik gösteriyor. Eşi cezaevinde olan ailelere verilecek maaş miktarları şu şekildedir;

Okul öncesi çocuğu bulunan mahkum eşine: 4300 TL

İlkokul ve ortaokul öğrencisi olan mahkum eşine: 6400 TL

Liseye giden öğrencisi olan mahkum eşine: 6850 TL

Üniversiteye giden öğrencisi olan mahkum eşine: 7750 TL

Eşi Cezaevinde Olan Kadına Maaş Başvuru Şartları

Eşi cezaevinde olan kadınlara maaş bağlanabilmesi için başvuru şartlarına uygun olması gerekiyor.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan
  • Resmi nikahı olan
  • Gelir seviyesi sosyal yardım almaya uygun
  • Okula giden öğrencisi olan
  • Desteklendiği takdirde annenin çocuğa bakamama durumu olanlara

Eşi Cezaevinde olan Kadına Maaş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eşi hapiste olan kadınlara verilecek sosyal yardım maaşını almak için e-devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama bölümüne “Sosyal Ekonomik Destek” yazın. Çıkan sonuca tıkladıktan sonra bilgilerinizi girin ve en son açıklama kısmına “eşim mahkum olduğu için ekonomik durumum çok kötü ve sosyal yardım almak istiyorum” yazın ve başvurunuzu yapın. Başvuru yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı ekipler evinize ziyarete gelecekler veya telefonla sizi arayacaklardır. Yardıma uygun olduğunuz takdirde paranız hesabınıza her ay belirli aralıklarla yatırılacak.

Eşi Cezaevinde Olan Kadına Maaş Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Eşi cezaevine düşen kadınların hayatlarını sürdürebilmesi için verilen SED yardımı başvuru sonuçları 1 ay içerisinde belli olmaktadır. Bu sürecin en önemlisi kısmı anneyi evinde ziyaret etmektedir. Ziyaret esnasında evin durumuna bakılacak ve anneye çeşitli sorular sorulacak. Evin durumu göz önünde bulundurulacak ve annenin sorulara verdiği cevaplar neticesinde Sosyal Ekonomik Destek yardımı alıp almayacağı belli olacaktır.

Eşi Cezaevinde Olan Kadına Maaş Neden Kesilir?

SED yardımı kapsamında eşi hapiste olan kadınlara verilen destek bazı durumlarda kesilmektedir. Kadının geliri arttığı tespit edilirse, farklı bir yere ikametgah ederse, uzun seyahatler yaptığı belirlenirse ve sigortalı bir işe girdiği tespit edilirse SED yardımı kesilmektedir.

Farklı bir yere taşındığınızda bunu Sosyal Yardımlaşmaya bildirmeniz gerekmektedir. Çünkü dosyanızın taşındığınız bölgedeki sosyal yardımlaşmaya gitmesi gerekmektedir. Aksi halde yardımınız kesilir.

Takipçilerimizden birinden şöyle bir mesaj almıştık; “SED yardımım kesildi ve ben sadece Umreye gitmiştim, tekrar başvursam olur mu?” diye yazmıştı. Umreye gidebiliyorsanız zaten bu paraya da ihtiyacınız yoktur.

İhtiyacınız olmadığı halde bu yardımlardan faydalanıyorsanız bir çok kişinin hakkına giriyorsunuz demektir.

Başvurulardan haberdar olmak için Sosyal Medya hesaplarımızdan bizi takip edin.

5/5 - (3 votes)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir