26 Temmuz 2024
Son Guncelleme Tarihi: 5 Mayıs 2024

İBB Evlilik Yardımı Başvurusu Formu 2024

İBB ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlilik desteği vereceğini duyurdu. İBB evlilik yardımı başvurusu nasıl yapılır 2024, Ekrem İmamoğlu, 15 bin tl yardım, ibb yeni evlenenlere destek detaylarına Ege Etkinlik.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ekonomik olarak zor günler geçirdiğimiz bu günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni bir yuva kuracak ihtiyaç sahibi çiftlere evlilik desteği verecek.

Hem ülkemizde hem de İstanbul’da yaşam her geçen gün artıyor. Bu durum yeni evlenecek çiftleri de olumsuz etkiliyor. İBB başkanı Ekrem İmamoğlu da evlenenlere destek ve çiftleri bir nebze olsun rahatlatmak için evlilik desteği projesinin başladığını duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yaz evlilik hazırlığı yapan 10.000 den fazla çifte tek seferlik 15.000 TL evlilik yardımı verecek.

Yeni evlenecek çiftlere katkıda bulunmak amacıyla verilecek evlilik desteğine başvuru yapabilirsiniz.

İBB Evlilik Desteği Başvuru Şartları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek evlilik desteği tek seferlik olarak ödenecek. Evlilik desteği alabilmek için henüz evlilik cüzdanını almamış olan ve 2024 yılında evlenme hazırlığı yapan çiftlere dağıtılacak. Evlilik yardımından sadece ihtiyaç sahibi ailelerin evlenecek çocukları faydalanacak. Evlilik yardımına başvuru yapılabilmesi için evlenme tarihinin en fazla 90 günü olması gerekiyor. Ödenecek tutar ise kadının hesabına yatırılacak. Çiftlerin daha önce evlenip boşanmaları ise herhangi bir sorun teşkil etmemektedir.

İBB Evlilik Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından Twitter üzerinden açıklanan evlilik desteğine başvurular Sosyal ve Ekonomik Destek Programı olan SEDEP üzerinden alınacak. Başvuru yapmak için https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/online-basvuru adresine tıklayın, açılan sayfadaki bilgileri doldurun ve başvurunuzu yapın. Başvuru Türü olarak evlilik yardım seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz olarak girmeyi unutmayın.

İnternet üzerinden yapılan başvurular ayrıca Alo 153 Çözüm Merkezi ve İstanbul Senin mobil uygulaması üzerinden de yapılabilecek.

İBB Evlilik Desteği Başvuru Sorgulama

İBB evlilik desteği başvurusu yaptıktan sonra başvuru durumunuzu öğrenmek için sistem üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. https://sosyalyardim.ibb.gov.tr/basvuru-sorgulama adresine tıklayarak T.C. kimlik numaranızı ekrana girerek sorgulatabilirsiniz.

İBB Evlilik yardımına başvuru yapan vatandaşlar, yardım ne zaman yatacak sorusunu merak ediyor. Bu sorunun cevabını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Başvurulardan haberdar olmak için Whatsapp, Telegram ve Sosyal Medya Hesaplarımıza katılın.

5/5 - (1 vote)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir